Xbox One Oyunlarını Nereden Alıyorsunuz?

Waifu Impact

Kilopat
Katılım
23 Nisan 2015
Mesajlar
3.875
Makaleler
10
Çözümler
4
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1526212193
Xbox One almak gibi bir düşüncem var ama iki temel sıkıntım var. Xbox One çok kaba ve ağır. Bir diğeri ise oyunlar PS4'e göre Türkiye'de çok daha pahalı. Mesela PS4'te Destiny: Taken King'i 140-150 TL ye bulabilirken XBox One'da 180-190 TL aşağısına bulamıyorum. Diğer oyunlarda da böyle sıkıntılar var. Bunu nasıl hallederim? Yoksa paşa paşa 30-40 TL daha mı fazla vermem gerekir?
 
Öncelikle merhaba dostum. Öncelikle şu bir gerçek ki Xbox One kutulu oyunları biraz daha pahalı evet. Ama bu nedenler Xbox One almama nedenleri değil. Xbox One çok güzel bir konsol. Ağır ve kaba evet ama çok sessiz ve çok az ısınıyor. EA Access var ve aylık 12 yıllık 65 TL vererek BF4, BFH, Fifa 15 vs. gibi vault da olan EA oyunlarına ücretsiz sahip olabiliyorsun. Ayrıca geriye uyumluluk var. Bu sayede Xbox 360 oyunlarını oynayabileceksin. Her ay 100 yeni X360 oyunu ekleniyor ve bir tanesi ise Call Of Duty Black Ops. Ayrıca yeni arayüz geldi ve çok hızlı ve stabil. Live sistemi PSN den çok daha stabil ve neredeyse 0 lag ile oyun oynayabiliyorsun. Ve üyelikler PSN sistemine göre daha ucuz. 1 yıllık Live Gold 100 TL iken 1 yıllık PSN Plus 150 TL ve verilen oyunlar piksel piksel. Ayrıca her ay 4 oyuna sahip oluyorsun Xbox One da. Ayrıca geriye uyumluluk oyunlarını x360 kullanıcıları ile beraber multiplayer oynayabiliyorsun ve bu muazzam bir şey. Exc kısmına gelirsek bu tamamen kişiye kalmış bir şey. Evet PS4 ün exc oyunları daha iyi olabilir ama bu demek değildir ki Xbox One exc. oyunları kötü. Eğer elinde x360 oyunu varsa Bunu Xbox One konsoluna takıp bedava oynayabiliyorsun. Ayrıca Windows 10 bilgisayarına görüntüyü aktarabiliyorsun. Ben senin yerinde olsam Xbox One alırım. :)
 
Geriye uyumluluk pek önemli değil açıkçası. Hani Xbox 360'da oynayamayıp ama PS4'te veya Xbox One'da oynayabildiğim pekte kayda değer bir oyun yok. Zaten öyle bir şey olunca PC'de alıyorum oyunları. Xbox Live'ın daha güzel oyunlar vermesi oldukça hoş. Benim için ağır olmasının en büyük dezavantajı taşırken sıkıntı yaratabilecek olması. Diğer bir yandan PS4'te o kadar oynadıktan sonra her şeye sıfırdan başlayacak olmam. Ve kutulu oyunları bir şekilde ucuza bulmam gerek çünkü dijital alıp indirmek hem AKK açısından sıkıntı hem de kutulu alınca nedense içimi bir mutluluk kaplıyor :D

Acaba Amazon'dan almam nasıl sıkıntılar yaratır? PS4'te Amazon'dan alınca genelde Amazon'dan gelenler NTSC olduğu için DLC'lerde sıkıntı yaşıyorum. Xbox'ta bu durum nasıl?
Exc. açısından ise çoğu Xbox One Exc. PC'ye çıkıyor ve bu durum çok sinir bozucu. Madem PC'ye çıkacak neden ismi Exc. arkadaş?

Tabi Live'ın stabil olması gerçekten Multiplayer tabanlı oyunlarda epey önemli. Çünkü PSN gerçekten rezalet sunuculara sahip ve PS4'ün içinde nasıl bir Wi-Fi varsa Casper bilgisayarımla aynı mesafeden bağlanınca internete Casper bildiğin 3'e katlıyor hız olarak PS4'ü. Ki beni XBox One almayı düşündürten sebeplerin başında geliyor bu çünkü öyle saçma bir sistem var ki PS4'te kullandığım internetin yarısı kadar performans alamıyorum. Normalde 25 Mbit'e kadar kullanabiliyor iken Wi-Fi ile 10 Mbit zar zor alıyorum. Hatta bu oran nedense PS4 açık kaldıkça gittikçe düşüyor.

Açıkçası sıfırdan başlamak çok koymaz ama hala kutulu oyunlara nasıl bir çözüm bulabilirim açıkçası bir fikrim yok. 5-10 TL fark etse neyse de arada her oyun için yaklaşık 30-50 TL arası fark var be. Xbox One'a aldığım iki oyun ile PS4'e üç oyun alabiliyorum ve bu da bir o kadar sinir bozucu.

Yaza kadar beklemeye karar verdim. Çıkacak Xbox One Exc. oyunları gördükten sonra son kararı vereceğim. Bu arada da PS4'ü satmam büyük ihtimal çünkü Kojima'da Sony'de çalışmaya başladı. Epey iyi Exc. oyunlar çıkacağına inanıyorum PS4 için. Yaza kadar da XBox One için para da biriktirmiş olurum.
 
Xbox kaba ve ağır bir cihaz gibi ama işin aslı öyle değil. Gayet güzel ve şık aslında. Ağır da değil. Hiç bir şekilde ısınmıyor. Bunu söyleyince o zaman fanlar gürültülüdür diye düşünüyorsun. Ve hayır. Fanlar son derece sessiz. Çalıştığına inanasın gelmiyor. Exc. oyunlar konusu evet can sıkıcı biraz ama gine de kötü oyunlar yok. Ve Microsoft'un birşeylerin farkında olduğu belli ki yüksek indirimler yapıp bu açığını örtmek peşinde. Yani olay Yılbaşı değil sadece, aynı zamanda satışları arttırmak. Oyun konusunda da indirimleri bekleyip orjinal mağazadan almak tercihim. Ya da güvendiğim dükkanlarda ara sıra indirimler olduğunda almak. Yok ben bekleyemem indirim diyorsan da bazı oyunlarda daha yüksek ödemeler yapman gerekecek. Mecbur. Zaten yine arkadaşımız açıklamış Win 10 uyumluluk olayları güzel. Kinect hoş. Cortana gelecek. Xbox 360 uyumluluk olayı güzel. Toparlıyor yavaştan.
 
Xbox One alacağım sanırım Scalebound için ama şuan yeterli param yok. PS4'ü satıp almayı düşünüyordum ciddi ciddi ama hem Kojima'nın Sony'ye geçmesi hem de daha çıkacak bir sürü Exc. oyundan dolayı PS4'ü imkanı yok satmam.
 
Bende bir PS4 kullanıcısıyım ama Xbox One eksikliğini hissediyorum. Bende yaza kadar para biriktirip Xbox One alacağım.
 
Ben iki cihaza da sahibim ve ikisi gerçekten farklı. İkisine'de sahip olmalı. Almalısınız kesinlikle. Fakat PS4'ü satıp almak fikrini kafanızdan çıkarmanız iyi olmuş çünkü dediğiniz gibi Kojima Sony'yi çok yükseltecek. O konsolu sakın bırakmayın.
 
Kojima'nın dışında benim büyük beklentiyle beklediğim oyunlardan biri Detroit Become Human. Çünkü bu oyunu yapan amcalar aynı zamanda Heavy Rain ve Beyond: Two Souls'un arkasında olan kişiler. Kojima ile beraber artık Silent Hill geri döner mi ya da ona benzer bir oyun onu da merak ediyorum açıkçası. Birde Uncharted 4 var ama nedense 3 kadar iyi olmayacakmış gibi geliyor bana.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı