Çözüldü Xbox One S 30 FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nirus

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben Xbox One S almayı planlıyorum fakat aklımı kurcalayan bir şey var. PC'de oyunların FPS limitini 30'a aldığımda kasıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Xbox alırsam da PC'de 30 FPS'e kilitlemiş gibi mi olacak. Yoksa bir şekilde daha akıcı mı oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Xbox One S ve bilgisayara sahibim. Bilgisayarda 30FPS alınca oynanmaz oluyor ama konsolda böyle olmuyor. 30 FPS altına düştüğü zaman hissediyorsunuz sadece.
Ben Xbox One S almayı planlıyorum fakat aklımı kurcalayan bir şey var. PC'de oyunların FPS limitini 30'a aldığımda kasıyormuş gibi bir hissiyat veriyor. Xbox alırsam da PC'de 30 FPS'e kilitlemiş gibi mi olacak. Yoksa bir şekilde daha akıcı mı oluyor?
Konsoldaki oyunlar adı üzerinde kolsol oyunu oldukları için o platforma uygun şekilde optimize edilirler. Örnek olarak RDR2 ilk önce konsola çıktı ve ben hiç bir yerde konsolumda RDR2 oynuyorum ve FPS düşüşü yaşıyorum gibi bir şikayet göremedim. Aynı oyun PC'ye çıktığında PC için düzgün optimize edilemediğinden herkes problem yaşıyordu.

Konsoldaki oyunlar adı üzerinde kolsol oyunu oldukları için o platforma uygun şekilde optimize edilirler. Örnek olarak RDR2 ilk önce konsola çıktı ve ben hiç bir yerde konsolumda RDR2 oynuyorum ve FPS düşüşü yaşıyorum gibi bir şikayet göremedim. Aynı oyun PC'ye çıktığında PC için düzgün optimize edilemediğinden herkes problem yaşıyordu.
Yani konsolda sistem gereksinimlerine bakmanızı gerektiricek bir durum yok. Eğer güncel bir konsol kullanmıyorsanız durum farklı tabi.

Peki video çekmek yada yayın yapmak kolay mı bu konsollarda. Yoksa harici bir bilgisayarla falan mı yapmak gerekiyor fps'in sabit olması için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı