Xbox One X vs. i5-7400 PC yükseltme

caravetta

Femtopat
Daha fazla  
Şu an bir adet Xbox One X ve 1050 Ti, i5-7400, 8 GB RAM ve 1 TB HDD'li bir PC'ye sahibim ve nakit olarak bin lira civarı bir birikimim var. Piyasadaki her oyunu kasmadan donmadan en yüksek veya ultra hiç yoktan orta ayarlarda açabilecek bir sistem toplamak istiyorum ama fiyatlar cep yakıyor, ben de PC upgrade etmenin mantıklı olduğunu düşündüm. Monitör kırıldığı için VGA girişli ofis monitörü kullanıyorum. Gaming monitör almayı düşündüm ama fiyatlar çok pahalı. En kötü 3 bin TL PC upgrade olarak RAM eklemek istedim ancak bende şu an takılı olan RAM yurt içi satış yok. Amazon'da yurt dışı satışı var ama 18 yaşından küçük olduğum için gümrüğe takılabilir diye korkuyorum. İki adet Gaming RAM almayı düşündüm ama anakartım en fazla 2400 MHz destekliyor 3200 MHz RAM alırsam paraya yazık olacak ne yapacağımı şaşırdım. Xbox ve PC satarsam tahminen elime 10 bin geçmiş olacak ama 10 bin artık sadece bir ekran kartı parası, o yüzden çok meçhul durumdayım.

1050ti'ı elden çıkarıp 2.el RX570-RX480-580 4GB alıp kalan parayada 2.el aynı marka 8GB ram ekleyebilirsin. Küçük upragadeler ile aslında yapılabilir ama her oyun ultra olur mu meçhul :D
Not : 1000TL birikimi ile bu dediğimi yapabilir ona göre yazdım zaten.

1050 Ti'ı elden çıkarıp 2.el RX570-RX480-580 4 GB alıp kalan parayada 2.el aynı marka 8 GB RAM ekleyebilirsin. Küçük upragadeler ile aslında yapılabilir ama her oyun Ultra olur mu meçhul :D
Not: 1000TL birikimi ile bu dediğimi yapabilir ona göre yazdım zaten.

Bendeki RAM modelinden piyasada bulamadım o yüzden 2 adet 8 GB RAM eklemesi yaptım Corsair Vengeance modelinden, arkadaş tavsiyesi üzerinden 240 GB Gigabyte SSD ekledim, ekran kartımı sürekli güncelliyorum her oyunu optimize ederek oynuyorum ama yine de drop yiyorum hâlâ anlamadım neden böyle oluyor Valorant 150-230 FPS arası gidip geliyor drop girdiği zaman 10/20 FPS'lere düşüyor 10 20 saniye sonra tekrar düzeliyor, sorun Valorant'ta diye düşünüyordum ama neredeyse her oyunda öyle CS:GO Fortnite Rocket League Battlefront 2 Forza 4 NFS Heat sorun neyde anlayamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?

Bendeki RAM modelinden piyasada bulamadım o yüzden 2 adet 8 GB RAM eklemesi yaptım Corsair Vengeance modelinden, arkadaş tavsiyesi üzerinden 240 GB Gigabyte SSD ekledim, ekran kartımı sürekli güncelliyorum her oyunu optimize ederek oynuyorum ama yine de drop yiyorum hâlâ anlamadım neden böyle oluyor Valorant 150-230 FPS arası gidip geliyor drop girdiği zaman 10/20 FPS'lere düşüyor 10 20 saniye sonra tekrar düzeliyor, sorun Valorant'ta diye düşünüyordum ama neredeyse her oyunda öyle CS:GO Fortnite Rocket League Battlefront 2 Forza 4 NFS Heat sorun neyde anlayamıyorum lütfen yardımcı olur musunuz?
Isınma sorunu olabilir işlemci ve ekran kartı ısısını kontrol edin.

Nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum PC konusunda biraz cahilim eğer ısınma sorunu varsa nasıl çözebilirim bu sorunu.
MSI afterburner yükleyin Youtube üzerinde video var bunla ilgili oyuna girin 10 dakika sonra ısıların SS'ini atın. Isınma sorunu varsa termal macun değişikliği ile çözülür. Ama dandik bir macunla değil kaliteli bir macunla tabiki.

MSI Afterburner yükleyin YouTube üzerinde video var bununla ilgili oyuna girin 10 dakika sonra ısıların SS'ini atın. Isınma sorunu varsa termal macun değişikliği ile çözülür. Ama dandik bir macunla değil kaliteli bir macunla tabii ki.

MSI Afterburner yükledim Valorant test ettim oyun içi 70-75 derece arası PC yan kapağını açtım hava sirkülasyonu olsun diye 1 gündür hiç drop sorunu ile karşılaşmadım ama FPS değerlerim eskisi gibi yüksek değil Valorant 150-250 iken 100-200 düştü ama drop yok çok şükür. Yardımlarınız için teşekkürler. 1 hafta test edeceğim eğer bir sorun çıkmazsa sıkıntısız oyun keyfi çıkaracağım tekrardan teşekkürler.

MSI Afterburner yükledim Valorant test ettim oyun içi 70-75 derece arası PC yan kapağını açtım hava sirkülasyonu olsun diye 1 gündür hiç drop sorunu ile karşılaşmadım ama FPS değerlerim eskisi gibi yüksek değil Valorant 150-250 iken 100-200 düştü ama drop yok çok şükür. Yardımlarınız için teşekkürler. 1 hafta test edeceğim eğer bir sorun çıkmazsa sıkıntısız oyun keyfi çıkaracağım tekrardan teşekkürler.

Şu an tam bu cevabı yazar yazmaz 120 olan Fortnite FPS'm 13'e düştü anlamıyorum ya sanırım yeni bir PC almanın vakti gelmiş

Dosya Ekleri

• IMG20220728223408.jpg
    IMG20220728223408.jpg
    122,5 KB · Görüntüleme: 20
  • IMG20220728224048.jpg
    IMG20220728224048.jpg
    159,7 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı