Xbox One X vs PS4 Pro

TinyUnder1905

Kilopat
Arkadaşlar benim araştırdıklarıma göre genelikle Xbox'tan daha fazla FPS aldığını ve PS4'den daha az FPS aldığı kanıtlanmıştır.
  • Xbox One X 4K: 60 FPS
  • PS4 Pro 4K: 30 FPS
Sizce bu duruma karşılık olarak yinede hangi konsolu tercih etmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu performans sonuçları her oyunda aynı olmaz. Her oyun farklı çözünürlük ve kare hızlarını destekleyebilir. Kafadan net sonuç verilmez. PS Pro'da da 4K 60 FPS oynanan oyunlar var. Ancak Xbox One X genel anlamda daha performanslıdır diyebiliriz.

İkinci bir mesele ise PC almıyoruz ki performansına göre yorum yapalım. Exclusive oyunlar, yaygınlık ve erişilebilirlik istiyorsanız PS4 Pro alın. Xbox ise EA Access ve Multiplayer tarafında avantajlı. Ancak genel anlamda PS4 Pro'yu daha alınası buluyorum. Gerek oyunlar, gerek kutulu oyunları ikinci el daha rahat bulabilme şansı, gerek yaygınlık... PS4'te Multiplayer oyun oynamak için PSN Plus üyeliği almak gerekiyor ve süreli. En büyük dezavantajın bu olduğunu düşünüyorum.

Bu performans sonuçları her oyunda aynı olmaz. Her oyun farklı çözünürlük ve kare hızlarını destekleyebilir. Kafadan net sonuç verilmez. PS Pro'da da 4K 60 FPS oynanan oyunlar var. Ancak Xbox One X genel anlamda daha performanslıdır diyebiliriz.

İkinci bir mesele ise PC almıyoruz ki performansına göre yorum yapalım. Exclusive oyunlar, yaygınlık ve erişilebilirlik istiyorsanız PS4 Pro alın. Xbox ise EA Access ve Multiplayer tarafında avantajlı. Ancak genel anlamda PS4 Pro'yu daha alınası buluyorum. Gerek oyunlar, gerek kutulu oyunları ikinci el daha rahat bulabilme şansı, gerek yaygınlık... PS4'te Multiplayer oyun oynamak için PSN Plus üyeliği almak gerekiyor ve süreli. En büyük dezavantajın bu olduğunu düşünüyorum.

Cok iyi anlatmissiniz. Yanliz son cumlede "
PS4'te Multiplayer oyun oynamak için PSN Plus üyeliği almak gerekiyor ve süreli. En büyük dezavantajın bu olduğunu düşünüyorum." Demeniz yanlis olmus. PS4'te multiplayer oynamak icin PSN+ uyeligi gerekli. Ayni zamanda Xbox One'da Xbox Live Gold uyeligi gerekli. Ikisi de sinirli. Ikisi de ucretli.

Özel oyunlar önemliyse ki, bence konsol tercihinin birinci sebebidir, PS4 rakibinden çok daha üstün durumda. XBox çıkışındaki politikaları, sonrasında ise PC ile entegrasyonu manasında bence büyük hatalar yaptı. Teknik özellikler, hizmetler bence sonra bakılacak işler. Kısaca hangi oyunlar ilginizi çekiyorsa o konsol sizin için doğru konsol oluyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı