Çözüldü Xbox Series S 120 Hz nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  

Herkese iyi Sosyaller! Yukarıda belirtmiş olduğum monitörü kullanıyorum. Yeni bir Xbox Series S aldım fakat ne yaparsam yapayım 120 Hz kullanamıyorum. Kablom HDMI 2.0. bilgi sahibi arkadaşlarım yardımcı olabilirse çok sevinirim

Çözüm
Genel-TV ve görüntü seçenekleri-video uygunluğu ve aşırı tarama-geçersiz kılmalar üzerinden HDMI seçerek önce çözünürlüğü sonra Hz ayarıını değiştirerek çözüm sağladım. Yardımlar için teşekkür ederim.
Xbox düğmesine basarak kılavuzu açın, ardından Profil ve sistem > Ayarlar > Genel > TV ve görüntüleme seçenekleri'ni seçin. Yenileme hızı >120 Hz'yi seçin.

Maalesef seçemiyorum. Tv ayarları içerisinde sadece çözünürlük belirleyebiliyorum, Hz ayarı aktif olarak seçilebilir değil.

Televizyon 60Hz ve HDMI cech desteği var ise otomatik olarak konsol kendini 60Hz taramaya alıyor olabilir.

Bu arada yanlışım yoksa çoğu oyunda 60FPS veriyor diye biliyorum ama dert edilecek bir şey değil çünkü sıfırı 10 bin TL'ye satılan bir cihaz.

10bin TL'ye oyun açacak bilgisayar yok, konsolun hayırlı olsun

Monitorü atmış zaten. Fortnite gibi oyunlarda 120 alabiliyorken ve imkanı varken neden 120 FPS almasın.

Evet hocam, bahsettiğiniz menü içerisinde sadece çözünürlük değiştiriyorum.

Genel-TV ve görüntü seçenekleri-video uygunluğu ve aşırı tarama-geçersiz kılmalar üzerinden HDMI seçerek önce çözünürlüğü sonra Hz ayarıını değiştirerek çözüm sağladım. Yardımlar için teşekkür ederim.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…