Xbox Series S 2022 yazında alınır mı? Hafızası yeter mi?

ozgur_krblt

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, önüzümdeki birkaç gün içinde sigorta girişimin yapılması amacı ile bir ay veya daha fazla bir süre çalışacağım işten kabul aldım sayılır. Yaklaşık 40 gün içinde de elime 8 bin lira civarında bir para geçecek ve zaten sonrasında okula başlayacağım.
Bu noktada sorum şu. Şu anda 8 bin liraya satılan Xbox Series S alınır mı? Biliyorsunuz 2022 yazındayız ve bu konsol alındıktan sonra kaç yıl götürür merak ediyorum. Ayrıca depolama konusunda da kısıtlı olduğunu duydum. Harici disk takabilirim ancak Xbox'un çıkartmış olduğu genişletme paketini alamam çünkü o durumda Series X parasına geliyor ve o kadar para harcayamam.
Sizce bu paraya değer mi? Bahsettiğim konsolu mu alsam yoksa parayı dolar yapıp saklasam mı diye düşünüyorum. Game Pass kullanma niyetindeyim. Aşırı derecede oyun oynamayacağım çünkü okuldan dolayı zaten zamanım olmayacak. En azından üniversite boyunca bana oyun oynatsın diye düşündüm.
Elimde Gaming laptop var fakat konsollarda oyunların daha optimize çalışacağını düşünüyorum ve de bilgisayarın ömründen yemek istemiyorum onu tasarım, çizim, yazılım için kullanacağım. Bu nedenle böyle bir düşünceye girdim.
Not: Küçüklükten beri hep konsol hevesim vardı ama hiç konsolum olmadı.

6F9D35AA-A58C-4FA7-B3C5-4D15CC2F7819.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, önüzümdeki birkaç gün içinde sigorta girişimin yapılması amacı ile bir ay veya daha fazla bir süre çalışacağım işten kabul aldım sayılır. Yaklaşık 40 gün içinde de elime 8 bin lira civarında bir para geçecek ve zaten sonrasında okula başlayacağım.
Bu noktada sorum şu. Şu anda 8 bin liraya satılan Xbox Series S alınır mı? Biliyorsunuz 2022 yazındayız ve bu konsol alındıktan sonra kaç yıl götürür merak ediyorum. Ayrıca depolama konusunda da kısıtlı olduğunu duydum. Harici disk takabilirim ancak Xbox'un çıkartmış olduğu genişletme paketini alamam çünkü o durumda Series X parasına geliyor ve o kadar para harcayamam.
Sizce bu paraya değer mi? Bahsettiğim konsolu mu alsam yoksa parayı dolar yapıp saklasam mı diye düşünüyorum. Game Pass kullanma niyetindeyim. Aşırı derecede oyun oynamayacağım çünkü okuldan dolayı zaten zamanım olmayacak. En azından üniversite boyunca bana oyun oynatsın diye düşündüm.
Elimde Gaming laptop var fakat konsollarda oyunların daha optimize çalışacağını düşünüyorum ve de bilgisayarın ömründen yemek istemiyorum onu tasarım, çizim, yazılım için kullanacağım. Bu nedenle böyle bir düşünceye girdim.
Not: Küçüklükten beri hep konsol hevesim vardı ama hiç konsolum olmadı.

Eki Görüntüle 1458722
Series S’e 8000 lira verilmez.

Hafıza konusunda yetersiz kalıyor. Kendi kartı ise pahalı. Harici ile de yeni nesil oyun oynanmıyor. Sadece depolama görevi görüyor.

Söylemeyi unutmuşum. Elimde Xbox One S kontrolcüsü var. Bilgisayarda kullanmak için almıştım ve bir süredir de kullanıyorum. Series S alırsam bu kontrolcü tam uyum sağlar mı acaba? Kız arkadaşımla veya okuldan arkadaşlarla oynamak için ekstradan bir kontrolcü almam gerekmez diye düşünmüştüm.

İkinci el 5500'e temiz bir tane bulmaya çalışabilirsiniz. Elektronikçilere bakın, almadan önce denersiniz.

Öneriniz için teşekkürler. Ancak ülkemizde gerçek anlamda temiz bir ikinci el cihaz bulunabileceğine pek inancım kalmadı. Garanti verebilen bilinir güvenilir ve sektörde az çok yeri olan bir elektronikçi olursa olabilir ancak olmazsa pek ikinci ele yanaşmak istemiyorum problem yaşarım korkusu sebebiyle.

BA3CAC50-9C9B-4FEC-A72C-1FF0533F5B66.jpeg

Çalışacağım işten kabul aldım sayılır.

Yeni işiniz kolay gelsin. Umarım yeni işinizde sorun yaşamazsınız.

Alındıktan sonra kaç yıl götürür merak ediyorum.

Bu neslin sonuna kadar götürür.

Ayrıca depolama konusunda da kısıtlı olduğunu duydum.

Xbox Series S'in depolaması az ancak yetersiz değil. Eğer siz de benim gibi birçok oyunu indirmeyi seviyorsanız harici bir USB 3.0 HDD kullanarak Xbox One, Xbox 360, og Xbox oyunlarını direkt olarak HDD üzerinden oynayabilirsiniz. Yeni nesil oyunları da depolayabilirsiniz.

Sizce bu paraya değer mi?

Bu paraya zaten başka seçeneğiniz yok onun için net bir karşılaştırma yapmak imkansız ancak bence parasını hak ediyor.

Game Pass kullanma niyetindeyim. Aşırı derecede oyun oynamayacağım çünkü okuldan dolayı zaten zamanım olmayacak.

Game Pass, kullanım alışkanlıklarınıza göre söylüyorum oyun ihtiyacınızı neredeyse tamamını karşılar ayrı bir oyun almak zorunda kalmazsınız bence.

Paranı dolar yap sakla.

Biraz tehlikeli olabilir ancak dolar artsa konsolun fiyatı da artacak dolar azalırsa da konsolun fiyatı düşecek (vergilerden bağımsız olarak söylüyorum)

Series S'e 8000 lira verilmez.

Bence de şu anki parasını hak etmiyor ancak RTX destekli bir oyun bilgisayarı almak istediğinizde onlar da parasını hak etmiyor maalesef.

Ya da 2.ele yönelin.

2. el öneririm ben de konsolu 2. el aldım.

Series S alırsam bu kontrolcü tam uyum sağlar mı acaba?

Evet sağlar ben de Xbox One S gamepadi kullanıyorum.

Ekstradan bir kontrolcü almam gerekmez diye düşünmüştüm.

Evet gerekmiyor ayrıca ucuza 3 kişi oyun oynamak isterseniz klavye Mouse'da eklemenizi öneriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı