Xbox Series S 2025'te alınır mı?

EmreCopper

Centipat
Daha fazla  
Değerli Technopat ailesi, Xbox Series S hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Aşağıya kendi fikirlerimi yazacağım, sizden de öneri ve tavsiyelere açığım.

2025 yılının yarısına geldik ve bu konsol jenerasyonu çıkalı 4.5 yıl oldu.
Yeni çıkan AAA oyunlar Xbox Series S'te genelde 30 FPS çalışıyor ve Türkiye'deki konsol fiyatlarını da ele alınca, sanki Xbox Series S artık fiyatını hak etmiyor gibi düşünüyorum. Ayrıca GTA 6'yı nasıl oynatabileceği de meçhul.

Şu anda gaming laptop kullanıyorum, mecburi olarak (üniversite), fakat gamepad rahatlığına alıştığımdan beri artık klavye ve mouse ile oyun bile oynamıyorum, zulüm geliyor artık.

İleride konsol almayı düşünüyorum fakat Türkiye'de konsollara özel vergi uygulandığı için hiçbir zaman verdiğim parayı hak etmeyecek gibi hissediyorum.

Masaüstünün karmaşıklığı ile uğraşmak istemediğimden dolayı da konsola geçmeyi düşünüyorum. Yani tek tıkla oyundasın, hiçbir ayara gerek yok. Ama Türkiye'de bu durum, vergiler olduğu sürece lüks olacak gibi duruyor.

Benim fikirlerimin bir kısmı bu kadardı. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

(Ana konu Series S'ti ama konuyu bayağı dağıtmışım, kusura bakmayın, malum bu konular böyle. )

Son düzenleyen: Moderatör:
Değerli Technopat ailesi, Xbox Series S hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Aşağıya kendi fikirlerimi yazacağım, sizden de öneri ve tavsiyelere açığım.

Yeni çıkan AAA oyunlar Xbox Series S'te genelde 30 FPS çalışıyor ve Türkiye'deki konsol fiyatlarını da ele alınca, sanki Xbox Series S artık fiyatını hak etmiyor gibi düşünüyorum. Ayrıca GTA 6'yı nasıl oynatabileceği de meçhul.

Şu anda gaming laptop kullanıyorum, mecburi olarak (üniversite), fakat gamepad rahatlığına alıştığımdan beri artık klavye ve mouse ile oyun bile oynamıyorum, zulüm geliyor artık.

İleride konsol almayı düşünüyorum fakat Türkiye'de konsollara özel vergi uygulandığı için hiçbir zaman verdiğim parayı hak etmeyecek gibi hissediyorum.

Masaüstünün karmaşıklığı ile uğraşmak istemediğimden dolayı da konsola geçmeyi düşünüyorum. Yani tek tıkla oyundasın, hiçbir ayara gerek yok. Ama Türkiye'de bu durum, vergiler olduğu sürece lüks olacak gibi duruyor.

Benim fikirlerimin bir kısmı bu kadardı. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

(Ana konu Series S'ti ama konuyu bayağı dağıtmışım, kusura bakmayın, malum bu konular böyle. )
Hocam Series S olmuş 17 bin TL biraz daha zorlayıp PS5 alsan daha mantıklı değil mi ?

Şu anda Gaming laptop kullanıyorum, mecburi olarak (üniversite), fakat gamepad rahatlığına alıştığımdan beri artık klavye ve mouse ile oyun bile oynamıyorum, zulüm geliyor artık.

(Ana konu Series S'Ti ama konuyu bayağı dağıtmışım, kusura bakmayın, malum bu konular böyle. )

Bence fiyatını hak ediyor 15 bin TL'ye GTA 6 oynama imkanı oluyor ayrıca GTA 6'yı kaldıramama gibi bir şansı yok baştan açıkladılar zaten GTA 6 Xbox Series S'e çıkacağını zaten 15 bin TL'ye PC toplasan GTA 6'nın G si'ni kaldıramaz bence F/P ürün. Ama üzerine biraz daha ekleyip PS5 almak daha mantıklı.

Değerli technopat ailesi Xbox series s hakkında fikirlerinizi merak ediyorum.Aşağıya kendi fikirlerimi yazacağım sizden de öneri ve tavsiyelere açığım.

Yeni çıkan AAA oyunlar Xbox series s te genelde 30fps çalışıyor ve türkiyedeki konsol fiyatlarını da ele alınca sanki Xbox series s artık fiyatını haketmiyor gibi düşünüyorum.Ayrıca GTA 6 yı nasıl oynatabileceği de meçhul.

Şuanda gaming laptop kullanıyorum mecburi olarak (üniversite) fakat gamepad rahatlığına alıştığımdan beri artık klavye mouse ile oyun bile oynamıyorum zulüm geliyor artık.

İleride konsol almayı düşünüyorum fakat türkiyede konsollara özel vergi uygulandığı için hiçbir zaman verdiğim parayı haketmeyecek gibi hissediyorum.

Masaüstünün karmaşıklığı ile uğraşmak istemediğimden dolayı da konsola geçmeyi düşünüyorum yani tek tıkla oyundasın hiçbir ayara gerek yok ama türkiyede bu durum vergiler olduğu sürece lüks olacak gibi duruyor.

Benim fikirlerimin bir kısmı bu kadardı,vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

(Ana konu series s ti ama konuyu baya dağıtmışım kusura bakmayın malum bu konular böyle :) )

Hocam Series S olmuş 17 bin TL biraz daha zorlayıp PS5 alsan daha mantıklı değil mi ?
Onu da düşündüm de gamepass beni çok cezbediyor.
Ps5 te her oyuna 2500tl vermek bi konsol parası daha ediyor.

Onu da düşündüm de Game Pass beni çok cezbediyor.
PS5'te her oyuna 2500TL vermek bir konsol parası daha ediyor.

Zaten PS alanın oyun fiyatlarını düşünmemesi lazım bence Series S gayet yeterli.

Series s aktif olarak kullanan var mı ?
30fps oyunlar oynanmayacak derecede mi oluyor yoksa bi süre sonra göz alışıyor mu ?

Onu da düşündüm de gamepass beni çok cezbediyor.
Ps5 te her oyuna 2500tl vermek bi konsol parası daha ediyor.
PS+ ?
Xbox stordaki oyunlarda yakın zamanda zamlandı.
Ayrıca şunu unutma ps5 satıp series s geçebilirsin rahat ve hızlı şekilde Series S için aynı rahatlık olmaya bilir.
Ps stordaki indirimlerde cidden çok kaliteli indirimler oluyor ve sürekli bir indirim bitince başkası başlıyor ve baya indirimde seçenek oluyor.

Bknz:Üst Düzey Tasarruflar | Resmi PlayStation™Store Türkiye
(istersen bir göz at bu fiyatlar bence şuan pcde bile alman imkansız gibi)

Series s aktif olarak kullanan var mı ?
30fps oyunlar oynanmayacak derecede mi oluyor yoksa bi süre sonra göz alışıyor mu ?
Evet gözün alışıyor lakin şöyle bir şey var. Başka 60 fps bir şey oynarsan tekrar alışmak için zaman harçıyorsun.

3 konsol sahibi olarak söylüyorum PS Nintendo Xbox.
Zaten gaming laptopun var olmadı ps kolunu bağla oradan oyna oyunun xbox game pass de oyna bilgisayarında zaten game pass kullana bildiğin bir alet varken neden bir game pass kullanabileceğin bir alet daha alıyorsun ?

Konsol normalde çok mantıklı bir şey. Isınma derdi yok, fan sesi derdi yok, çok fazla yer kaplamaz, uzandığın yerden oynarsın, kendisine özel oyunları vardır,optimizasyon ile uğraşmazsın hazır halde gelir ve en önemlisi de bilgisayara göre çok daha ucuzdur. Evet en iyi performansı konsol ile alamazsın ama 10 sene boyunca hiç umrumda olmadı açıkçası bu. Göz grafiğe alışıyor ama g.t koltuğa alışmıyor benim :D Bir de bilgisayar ile uğraşmak istemiyordum. Ama Türkiye de sizin de bahsettiğiniz gibi 4-5 senedir konsollara ek vergi saçmalığı çıkarttıkları için bunların hiçbirisinin anlamı kalmadı. Ben de 2-3 senedir Bilgisayara geçmiş bulunmaktayım. Çok sevdiğim ve alıştığım playstation 5 imi de sattırdılar maalesef bana. Kendine özel oyun da çıkartmamaya başladı sony. O yüzden şuan bana göre konsol alınması mantıklı değil ama eski haline dönerse ilk önce ben pc yi satıp konsola dönerim. Soruna gelecek olursam Series s alınmaz hocam fiyat performansı artık iyi bir konsol değil. Fiyatı 10-12 bin falan olmalı o konsolun alınabilmesi için ama nerdee. En temizi pc ile devam et bence. Paran cebinde kalsın. Ps5 de oyunlar da çok çok pahalı çünkü. Pc de en azından oyunu oynayabilmek için bir sürü çözümler de var.

Kesinlikle alınır, yanına gamepass'i al rahatına bak

Laptop olarak HP victus rtx3050 4gb 16gb ram modeli var yeni oyunları oynatmıyor artık.Yeni konsol jenerasyonu 2027 veya 2028 gibi olacak o zamanı beklemek mantıklı gelmiyor.Series s artık mantıklı gelmiyor.Ps5 oyunları pahalı ve ekosistemine alışık değilim(gamepad olarak da Xbox gamepadini daha çok sevdim),pc karmaşıklığı ile uğraşmak istemiyorum.Xbox gamepass ileriye dönük çok mantıklı seçenek gibi geliyor.
Biraz daha para biriktirip series X almak en mantıklısı gibi geliyor bana

Bir de bu konsollarda ithalatçı garantili olması ve fişte dönüştürücü kullanmak sorun yaratır mı,genel manada bi sıkıntı çıkarmayacağını düşünüyorum ama yine de fikirlerinizi ve tecrübelerinizi merak ediyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı