Xbox Series S 2K oyun oynatır mı?

Arkadaşlar bir önceki nesil olan Xbox One S ile karıştırmış olabilir. Cihaz 120 FPS'e kadar oynatabiliyor içiniz rahat olsun.

720p olayı belki Assassin's Creed Valhalla için söylenmiş olabilir. Oyun kalite modunda 2K civarı 30 FPS oynatıyor. Performans modunda ise 60 FPS veriyordu ama dinamik çözünürlük olduğu için görüntü 720p ye kadar düşüyordu. Sonradan düzeldi mi bilmiyorum ama oyun ilk çıktığı zaman bu şekildeydi.

Series S, daha çok 1080p oyunculuk için çıkmış bir konsol. Ancak vadedilen 2K 120 Fps. Zaten bu nedenle oldukça küçük, disksiz ve çok uygun fiyatta çıktı. Donanım olarak One X ile çok yakınlar. One X, Rdr 2 gibi oyunları kaliteli bir şekilde 4k oynatıyor. Series S'te çözünürlüğü düşürerek aynı kaliteyi daha yüksek fps ile vermeye çalışılmakta. Bu nedenle fiyatı bakımından üst düzey beklentisi olmayan ve 4k'ya geçiş yapmayan insanlar için ideal.
30 fps konusunu ise tartışmalı olmakla birlikte çok ideal bir fps değeri. Şöyle ki yıllardır konsolların hedefi hep 30 Fps olmakta ve One S sahibi olarak 30 fps oyun deneyimi benim için çok tatmin edici. Çünkü oyun üreticileri oyunların fps değerlerini kilitlemekte ve yoğun sahneler dışında fps değeri tamamen sabit kaldığı için takılmalar hissetmiyorsunuz. Ancak pc'de 30 fps oynarken bunun sabitlenmemesi 1000'de 1 fps değerlerinin düşmesi nedeniyle kasıyor gibi gözükmekte. Bu nedenle konsoldaki 30 fps ile pc'deki 30 fps bir değil. İçiniz rahat olsun, bu fps değerleri sizi tatmin edecektir.

720p bilgisi biraz yanlış mı olmuş? 2017’den beri kullandığım en güvenilir kaynak Digital Foundry’dir. Konsolda çözünürlükte anlık düşüşler olabilir. Series S şu an 60 FPS modu açıldığında bir çok yeni nesil oyunda 720p altı çözünürlüğe düşüyor. Zaten bu konsolda yeni nesil oyunlarda 2K hayal.

Bana inanmayan arkadaşları YT’de 1 milyon aboneleri olan Digital Foundry testlerine davet ediyorum.

Series S 30 FPS ve 1200p konsoludur.
Arkadaşlar bir önceki nesil olan Xbox One S ile karıştırmış olabilir. Cihaz 120 FPS'e kadar oynatabiliyor içiniz rahat olsun.
Karıştırmıyoruz, yanlış bilgi vermeyin.

Bence konsolu almakla hiçbir hata yapmadınız. Gayet başarılı bir konsol ve uzun süre kullanabilirsiniz. Oyun konusuna gelirsek daha çok yeni bir konsol olduğu için şu anki mevcut oyunlar One S vs One X için çıktığını düşünürsek çoğu oyunda 120 FPS vermesi imkansız geliyor bana. Yeni çıkacak oyunlarda ise kendi fikrimce 2K 60 FPS ve 1080 120 FPS olarak oynanan oyunlar illaki gelecektir. Ama şu anda 1080 olarak 120 FPS beli CoD Warzone de veriyordur tam bilmiyorum.
FPS içi biraz da oyun geliştiricilerin ne kadar iyi optimizasyon yaptığını da bağlı tabii.
Şu anda çoğu oyunu 60 FPS olarak oynarsınız diye düşünüyorum.
Ek olarak RDR2'de 30 FPS oynamak size kasıyor hissiyatı verdirmez ama Apex Legends'de verir. Oynanış farkına göre hissiyat değişiyor çünkü.

Hangi oyunlar mesela hocam?
AC Valhalla 1200p 30, WD Legion 900p 30, Dirt 5 1080p 60, Hitman 3 860p 60 şeklinde. Vaat edilenin çok altında sayılar bunlar. Ki bunlar ortalamaları, daha da düşebiliyor veya duruma göre artabiliyor.

İyi fiyata almışsınız. En azından konsol konularında "o fiyata masaüstü toplanır krdşm" diyen yok

O genelde laptop kullananlara söyleniyor ya yoksa.

AC Valhalla 1200p 30, WD Legion 900p 30, Dirt 5 1080p 60, Hitman 3 860p 60 şeklinde. Vaat edilenin çok altında sayılar bunlar. Ki bunlar ortalamaları, daha da düşebiliyor veya duruma göre artabiliyor.

Hadi ya. Yuh. Series X'in değerlerine baktınız mı veya PS5?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…