Xbox Series S mi RTX 4060 mı?

Arkadaşlar herkes işlemcimin darboğazı hakkında konuşmuş. Biliyorum darboğaz olacağını ve ekran kartı alırsam işlemci de alacağım yani. GPU alacak olursam ama AMD almam sevmiyorum.
Tek amacım oyun değil. Bilgisayar'dan bayağı işlerim oluyor ama elimdeki tüm işlerime yetiyor o yüzden konsol almayı düşündüm. Oyun keyfi ayrı saracağından dolayı. Teşekkürler herkese.

B450M S2H var hocam. Kingston A2000 SSD var bir de. İyi anakart bence. Bütçe konusunda GPU + CPU toplam 17-20k falan olabilir bütçem.

16 GB 4060 Ti:

Eğer 16 GB gerek yok, ucuza gelsin diyorsanız 4060 Ti 8 GB indirimde 11200TL oluyor. Aceleniz yoksa işlemci yükseltip ekran kartı için bekleyebilirsiniz.

16 GB 4060 Ti:

Eğer 16 GB gerek yok, ucuza gelsin diyorsanız 4060 Ti 8 GB indirimde 11200TL oluyor. Aceleniz yoksa işlemci yükseltip ekran kartı için bekleyebilirsiniz.
16 GB Ekran kartı fazla gibi sanki. Bir oyun kaç gb kullanır ki zaten en fazla?

Hocam sanki bütün oyunları 30 FPS oynatıyormuş gibi yazmışsınız. Yanlış bilgi olmuş. 60 FPS hatta 120 FPS'ye kadar oynattığı oyunlar var. Series S bu kadar küçümsenecek bir cihaz değil. Mükemmel olmayabilir fakat dediğiniz kadar kötü değil.

Ben memnun kalmamistim.

16 GB ekran kartı fazla gibi sanki. Bir oyun kaç GB kullanır ki zaten en fazla?

The Last of Us, residen evil 4 remake gibi optimizasyon özürlüsü oyunlar 12 GB'ye kadar çıkıyor. Bu optimizasyon sıkıntısı gitgide artıyor DLSS ve FSR çıktığından beri. Geleceğe yönelik daha uygun olabilir. Kullandığınız karta bakılırsa uzun süre değiştireceğinizide sanmam. Fırsat varken 4070 veya 4060 Ti 16 GB almak daha mantıklı olur. Bütçeden kısmak istenirse dediğim gibi 8 GB iş görür. Attığım model en ucuz 16 GB bu arada, normalde 20000'den aşağı bulamazsınız. 3 fanlı olması ayrı güzel, panther 4070 serisinde soğutma performansı olarak a tier almış, 4060 Ti'de de aynı performansı verir diye düşünüyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu çok saçma yorumlar ondan da saçma. Series S için GTX 1660 gücünde alınmaz diyen bile var.

Şimdi 4060 alırsan mecbur işlemci yükselteceksin yetmiyorsa PSU yükselteceksin. Masraf üstüne masraf yani ama Series S 10K. Sen sistemi yükseltmek istesen 15-16K'dan fazla para harcayacaksın yani adil bir karşılaştırma değil.

Series S çoğu oyunu 1080p60FPS, 2K30FPS oynatıyor bunu da söyleyeyim.

Şimdi yorumların saçmalık seviyesi şöyle. Series S bir oyun cihazı ve optimize gelmek zorunda. PC gibi değil yani. Konsol ile PC'ler çok farklıdır. İçinde ki parçalara bakıp şuna denk diyemezsiniz çünkü PS4 çıktığı zaman HD 7000 serisine denk geliyordu güç olarak. Şimdi HD 7000 serisi ile Valorant bile oynayamazken PS4 TLOU2, GoW Ragnarök gibi oyunları oynatıyor. Yani Series S'in parçasına bakıp şuna denk diyemezsin. Sen bugün Series S'le aynı FPS veya daha fazlasını alabilirsin ancak bir süre sonra konsol gibi oynayamayacaksın.

Zaten senin PC varmış ve çok kötü değil, benzer sistem bende var R3 3100 / RX570. Zaten bir kaç sene öncesinin oyunlarını oynayabiliyoruz biz. Bende yakın zamanda Series S alacağım. Yeni çıkan oyunları sistem yetiyormu, optimizasyon iyi olur mu diye dert etmeden oynayacağım. Bence Series S'i araştır, FPS değerlerine vs bak seveceksindir anlayacaksındır farkını.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı