Xbox Series S vs PS4

Baykan Mab

Femtopat
Katılım
3 Haziran 2023
Mesajlar
16
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhaba, bir oyun konsolu almayı düşünüyorum. Daha önceden bununla ilgili konu açılmış fakat farklı 1-2 sorum daha var. Xbox Series S ile PS4 arasında kaldım. Fiyatları neredeyse aynı o yüzden mesele fiyat değil. Sony özel oyunlarını oynamayı düşünüyorum ama fiyatları pek uygun değil gibi, ilk sorum da buradan geliyor PS Plus ve Xbox Game Pass arasında hangisi daha iyi? Bazıları yeni çıkacak oyunların Game Pass'te çıkması gerektiğini söylüyor. Bazıları da Xbox'ın Windows 10 bilgisayardan farkı olmadığı söylüyor. Fiyat olarak PS Plus daha pahalı. Donanımsal bakımından çok fark var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
 
PS Plus'ın mı Xbox Game Pass'in mi daha iyi olduğu tamamen sizin oyun zevkinize kalmış bir şey. Sony oyunlarını oynamak içinizde kalacaksa PlayStation 4, yok ben oynamasam da olur diyorsanız Xbox Series S almanızı öneririm.
 
PS Plus ve GamePass tam olarak aynı hizmeti vermiyor. GamePass daha ziyade birinci parti Xbox oyunları ve üçüncü parti bazı oyunların direkt kütüphaneye eklendiği çıktığı günden itibaren oynayabileceğiniz bir abonelik sistemi.
PS Plus ise birçok eski oyunlardan oluşan özellikle içinde neredeyse bugüne kadar çıkan bütün özel oyunları bulunduran bir abonelik sistemi. Güncel çıkan oyunlar bu kütüphaneye eklenmiyor tek tük nadiren verilebiliyor.
Donanım olarak Series S gerek SSD gerek 60FPS oyun oynatabilmesi gerekse rekabetçi oyunlarda 120FPS sunabilmesiyle çok daha güçlü bir konsol. Her şeyden öte yeni nesil bir konsol. 2027’ye kadar çıkacak oyunları destekleyecek.
Size tavsiyem ilk önce bir PS4 alın. Oynamak istediğiniz bütün özel oyunları PS Plus abonelik sistemi sayesinde oynayın daha sonra PS4’ü satın ve Series S alın. PS4 artık fosil bir konsol güncel oyun desteği yok bu yüzden oynadıktan sonra elden çıkarın.
 
PS4 oyunları da pc’ye geliyor onu ne yapacağız?
2000TL bandında geliyor. PS5 Aldım. 1 yıllık 2700TL PS'plus'a verdim. Sadece içinden PC'ye gelen oyunları oynadığım zaman 5000TL kardayım. Birde gelmeyen veya benim para vermek istemediğim birsürü oyun da var. PS5'te plus ile PC'de para vermediğim oyunları hesaba katsam PS5'ten daha pahalı tutuyorlar.
 
Series S de PS gibi oyun oynama amaçlı bir araç, PC ile alakası yok öncelikle bunu söyleyeyim. İkincisi donanım olarak Series S daha iyi ve daha sessiz, ısınmıyor seste yapmıyor. PS+ ta özel oyunlar ve eski bazı Japon oyunları filan var ve daha fazla oyun var ama PS+a göre Game Pass daha güncel, güncel oyunları oynayacaksan Series S, özel oyunlarını oynayacaksan PS4. Ama iyi bir PC yoksa bende Series S tavsiye ederim.
 
Eğer yeni oyunları oynamak istiyorsanız ps tarafı büyük bütçeli oyunlarını üyelik sistemine hemen getirmiyor ama xbox tarafında kendi oyunlarını getiriyorlar starfield gibi mesela.

Ha bu arada büyük bir çerçeveden konsolun kütüphanesine bakarsak ps4’ü geçecek bir xbox konsolu daha çıkmadı.
 
Eğer yeni oyunları oynamak istiyorsanız PS tarafı büyük bütçeli oyunlarını üyelik sistemine hemen getirmiyor ama Xbox tarafında kendi oyunlarını getiriyorlar Starfield gibi mesela.

PS4 tarafında yeni oyun yok artık, en azından bir GoW TLOU düzeyinde AAA oyun gelmeyecek. Sony tarafında güncel oyunda tercih edilmesi gereken PS5.
 
Sırf exclusive oyunlar için PS4 alıp daha sonra satıp Series S'e geçebilirsiniz. Sizin durumunuzdaki bir kişi için en mantıklı hareket bu olur.

Ayrıca bilgisayar = Xbox lafları boş. Halen daha bazı kişiler konsol ve bilgisayar ayrımı yapamadığı için PC oyun oynatıyorsa veya daha iyi performans veriyorsa konsoldan daha iyidir gözüyle bakıyor.
 

Geri
Yukarı