Xbox Series S yavaş indiriyor

Berke Metin

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 aydır Series S konsolumu Superonline'ın verdiği modem ile 1000 Mbps hızında kullanıyorum. TurkNet'ten geçişim sonrası makul bir ping artışı oldu sorun etmedim fakat indirme hızları cidden dengesiz.

İlk ay 300-900 dengesiz gidiyordu, sonra 700'lerde sabitlendi iyi bari dedim. Fakat son 1 aydır bazen 10'lar, bazen 300'ler, bazen 500'lerde indiriyor, hiç arttığını görmedim. 2 kez destek ekibi çağırdım ikisinde de kendi cihazlarından kablosuz baktıklarında 1000MBPS hız alıyorlardı fakat ben konsolda o hızı hiç göremedim. MacBook'umda kablosuz olarak da dengesiz 600-800 arası hızlar görüyorum.

Kablomdandır belki diye Ugreen CAT 6 kablo da aldım aynı durum. Xbox üzerinden her ayarı denedim bir şey değişmedi. Elimde Ethernet portu olan bir bilgisayar olmadığından da hızın cidden ne kadar olduğunu göremiyorum. 1000MBPS hıza sahip olan varsa sizde de böyle bir durum var mı? Ne yapabilirim?

Anlattıklarınıza göre internet sağlayıcınızda sorun yok. Xbox üzerinden hız testi yapın. Değerler olması gerektiği gibiyse sunucu kaynaklıdır. Değerler normal değilse Xbox ile iletişime geçin.(SSD'yi düşünmedim :Dd

Son düzenleme:
Xbox'ın içerisindeki SSD hafızanın okuma yazma kapasitesi vardır. Benim evdede 1GB NET var ancak 500 600MB ile indirme yapıyor. Series S'te.

Anlattıklarınıza göre internet sağlayıcınızda sorun yok. Xbox üzerinden hız testi yapın. Değerler olması gerektiği gibiyse sunucu kaynaklıdır. Değerler normal değilse Xbox ile iletişime geçin.

Hız testi yaptığımda 750-950 arası hızlara kadar çıkıp sonlarda düşüyor, belki konsol 3 yıllık olduğundan artık SSD ömrünü tüketmeye başlamıştır bilemedim.

Hız testi yaptığımda 750-950 arası hızlara kadar çıkıp sonlarda düşüyor, belki konsol 3 yıllık olduğundan artık SSD ömrünü tüketmeye başlamıştır bilemedim.
Hayır onunla ilgisi yok. Hız testi yaptığında internete erişim hızını ölçer 800-900-950 arası dolaşır değer görürsün. Ancak oyun indirme konusuna gelirsek tahminimce SSD'nin yazma kapasatisi 600MB'larda bir rakam ve internet hızımız 1GB olsada SSD'nin maksimum kapasitesinde yazma yaptığı için o rakamı görürüz. Örnek veriyorum PC'de 3500MB yazma kapasitem var oyun indirme yaptığımda 1GB hıza çıkıyorum. Ama aynı internet,aynı modem,kablo ile bağlı xbox'ta ama 600MB ile yazıyor. Sonuç olarak Xbox'unda bence problem yok bendekide aynı.

Sonradan eklediğim not: Biraz internette araştırdım teknik özelliklerini yazılana göre 2.4gb/sn yazma yapabiliyor gibi birşey buldum ama şuan kafalar karışık benim tarafımdada. Kurcalamaya devam etmeyeceğim oyüzden :D

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı