Alitasbasi67
Decapat
- Katılım
- 22 Ağustos 2018
- Mesajlar
- 463
- Çözümler
- 1
O sizin kendi görüşünüz. Kendi görüşünüz genellemek doğru değil. Bana göre de video oyunları konsol da oynanır zira konsoldaki rahatlık PC'de yok. Özellikle multiplayer oyunlar hilecilerden geçilmiyor.
Ayrıca globalde oyunların satış rakamları ile ilgili istatistikleri açın bir bakın konsoldaki oyun satış rakamları PC'deki oyun satış rakamlarını kaça katlıyor ki zaten 110 milyon adet satmış bir PS4 var karşımızda.
Mağaza olayı nasıl oluyor? Çoklu monitör olmadan birden fazla oyun açmanın anlamı yok ki. Altta oyun varken bilgisayar gibi seri geçeceğini sanmıyorum. Bilgisayar gibi özelliklerini kendimiz belirleyemeyiz 2-3 farklı konsol çıkartırlar en fazla. Bu özelliklerin olacağı kesin bile değil. Geriye uyumluluk olsa bile çoğu oyun olmayacaktır.Yalnız çoklu monitör ve aksesuar dışında bu söylediklerinin hepsi var zaten konsollarda
Birden fazla oyun açıp istediğine anında geçiş yapabilme özelliğini de Xbox Series X destekleyecek. Konsol oyunlarının en büyük handikapı mod desteğinin olmayışı veya çok sınırlı olması. Bu da şahsen benim için önemli değil.
Oyunlar her zaman konsol donanımları baz alınarak geliştiriliyor PC temel alınarak değil. Mesela bu jenerasyonda gördüğümüz oyunlar 1.4-1.8 Teraflopsluk cihazlara göre geliştiriliyor ve PC'ye aktarılıyor. Yani siz 2080Ti ile de oynasanız aslında PS4 ve Xbox One'nın donanımı ile geliştirilen oyunu oynuyorsunuz, 2080Ti'ın gücünü yansıtacak bir avantajını ortaya çıkaracak oyunu değil tabi FPS değeri dışında.Parası daha ucuz diye konsol tercih ediliyor dünyada da böyle, fakat bilgisayar her zaman daha güçlü ve daha iyidir, onun yapabilecekleri sınırsız iken konsollarda sınır vardır, yani ucuz olduğu ve özel oyunlar olduğu için konsol alınır, iyi günler dilerim.
Oyunlar her zaman konsol donanımları baz alınarak geliştiriliyor PC temel alınarak değil. Mesela bu jenerasyonda gördüğümüz oyunlar 1.8 teraflopsluk cihazlara göre geliştiriliyor ve PC'ye aktarılıyor. Yani siz 2080 Ti ile de oynasanız aslında PS4 ve Xbox One'nın donanımı ile geliştirilen oyunu oynuyorsunuz, 2080 Ti'ın gücünü yansıtacak bir avantajını ortaya çıkaracak oyunu değil.
PC platformu işletim sistemi gereği açık kaynak kodlu bir yapıya sahip. Konsollar gibi kapalı kaynak kodlu değil. Bunun farkındayım ben de.
Microsoft'un Xbox departmanının başındaki Phil Spencer tarafından açıklandı. Açtığın ve duraklattığın birden fazla oyuna anında geri dönüş yapabilmeni sağlayan hızlı devam et adında bir işlev.Mağaza olayı nasıl oluyor? Çoklu monitör olmadan birden fazla oyun açmanın anlamı yok ki. Altta oyun varken bilgisayar gibi seri geçeceğini sanmıyorum. Bilgisayar gibi özelliklerini kendimiz belirleyemeyiz 2-3 farklı konsol çıkartırlar en fazla. Bu özelliklerin olacağı kesin bile değil. Geriye uyumluluk olsa bile çoğu oyun olmayacaktır.
Bir elin parmaklarını geçmez PC temel alınarak geliştirilen oyunlar. Oyun geliştiricilerinin asıl gelir sağladığı platform yani gelir kapısı oyun konsollarıdır her zaman. Satış rakamları bunu ortaya koyuyor zaten. Bu nedenle oyunlar her zaman konsollar baz alınarak geliştiriliyor ve geliştirilecek.Max Payne ve Crysis PC için geliştirildi, ve konsol vs PC grafik farklarına bakarsan bu oyunların bilgisayarda daha iyi olduğunu görürsün, farkına bakarsan her zaman PC daha önde, ileride bilgisayarda oynayacak oyun kalmadığı zaman PS4 alacağım sırf özel oyunlar yüzünden, yoksa bence bilgisayar daha iyi
Aynı düşüncedeyim uzun yıllar PC kullanıcısıyım her ne kadar geç olsa da PS4 Pro ile konsol oyunculuğuna da geçiş yaptım ve bu söylediklerinizi çok iyi anlıyorum. Burada konsolun PC'ye kıyasla öne çıkan avantajlarını onlarca madde ile tek tek sayabilirim.Şu bir gerçek ki konsoldan alınan rahatlık PC'de yok. Gerçekten yok. O Last of Us'ı koltuğa oturup oynamak bir farklıdır. Özellikle yaş geçtikçe konsola geçmeler başlar, yükselir. Kolun vermiş olduğu rahatlık var; koltuğa, yatağınıza oturarak oynamanız, hikâye modlu exc. oyunlarının mükemmelliği birleşince konsol derim.
Bu konuya ilişkin de şunu diyebilirim: Oyun firmaları tek bir donanıma ( Örneğin, tek XBOX'a ) optimizasyon yapıyor. PC'de yüzlerce donanım için uyumlaştırma çalışmaları var. Bu yüzden de donanım olarak güçsüz kalsa dahi opti. ile yapımcılar toparlarlar. 7 yıl civarı da bu konsolların piyasada kalacağını varsayarsak, güçlü olmasında fayda var.