Xbox Series X RTX 2080 Super'den Güçlü Olacak

FPS oyunları için konsol tamamen rezalet hiç bir keyif alındığını düşünmüyorum.Konsollara özel çıkan oyunları illa ki oynamak gerekmiyorsa benim gibi Logitech F710 alıp keyfine bakabilirsin.

Yanlış Bilgilendirme
Zaten parasını verdiğim bir oyunu online oynamak için para vermem. Zaten alacağın konsolun üzerine 5 tane oyun eklediğin zaman aynı deneyimi yaşatacak bir PC ile aynı fiyata geliyor. Bir de üzerine ayda 40 lira, resmen satın aldığın konsolu sana kiralıyorlar. Konsol gibi kapalı bir kutuda, parçaların birbirine yaklastirilip "sıkıştırıldığı" bir şekilde çalışan sisteminde aynı jenerasyon işlemciye ve ekran kartına sahip bir PC'den yüksek performans vermesini beklemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PC de tv'ye bağlanıp konsol tadında kontrolör ile oynanabilir.
Konsolun en büyük dezavantajı oyunların her koşulda, indirimde bile PC'den pahalı olması.
Grafik gücü olarak gerideler. Bence en mantıklısı PC ve konsol beraber kullanmak. PC'de oynuyorum şu an. Yıl sonunda da yeni çıkacak PS5'i alacağım. Nintendo da cezbediyor ama hiç o tarafı incelemedim.
Aynen PC+Playstaton kombinasyonu ile devam ediyorum. Yeni jenerasyonda da öyle yapacağım. Oyun fiyatları konusunda kısmen hak veriyorum ama bazen PSN Store'da çok cazip indirimler de olabiliyor ama özellikle Steam'de fiyatlar biraz daha hesaplı.

Ama PC platformunun konsol platformuna kıyasla dezavantajları da çok. Mesela PC konsollar gibi kapalı kaynak kodlu bir işletim sistemine sahip olmadığı için multiplayer oyunlarda hileciler oyun keyfini baltalıyor benim konsol oyunculuğuna geçiş yapmamın en büyük nedeni buydu. Hilecilerden bıkkınlık gelmişti özellikle Fifa'da.

Son düzenleme:
FPS oyunları için konsol tamamen rezalet hiç bir keyif alındığını düşünmüyorum.Konsollara özel çıkan oyunları illa ki oynamak gerekmiyorsa benim gibi Logitech F710 alıp keyfine bakabilirsin.
Tamamen ön yargı. Gamepad aslında çok ergonomik kullanışlı, kolay sadece belli bir süre alışıp adapte olmak gerekiyor.FPS oyunları da dahil mesela Battlefield 5, Titanfall 2, CoD Modern Warfare gibi çoklu oyunculu kısımlarda çatır çatır adam alıyorum PC'de bile oyun oynarken Dualshock 4'ü bağlayıp oynuyorum. Ve hiçte zorlanmıyorum dediğim gibi sadece alışmak gerekiyor.

Dünyada 110 milyon Playstation 4 50 milyona yakında Xbox One satılmış anlayacağınız milyonlarca insan bu konsollarda gamepad'ler üzerinden oyun oynuyor daha önceki jenerasyonlarda da öyleydi. Bu kadar ön yargılı olmamak gerekiyor.

Son düzenleme:
@William Blazko Haklısın, kontrolör bence de çok kullanışlı. Ben de PC'de olmama rağmen klavye mouse sevmiyorum.
Konsolda multiplayer oyunlar için aylık üyelik gerekiyor. Çok saçma. Bence PC'de hilecilik ve korsan git gide azalıyor. Daha da azalır umarım. İkisi bir arada çok mantıklı gerçekten

Konsol gibi kapalı bir kutuya, parçaların birbirine yakın "sıkıştırıldığı" bir şekilde çalışan sistemin de aynı jenerasyon işlemciye + ekran kartına sahip bir pc'den yüksek performans vermesini beklemiyorum.
Üstad bu nasıl bir düşüncedir :D Bilgi sahibi olmadığımız konularda fikir yürütmeyelim lütfen.

Öncelikle oyunlar her zaman konsollar temel alınarak geliştirilir ve optimize edilir PC'de ise yüzlerce faklı konfigürasyon olduğudan her biri için ayrı ayrı optimize etmek imkansız. Dolayısı ile konsolların sunduğu performans ekstrem grafik kartları dışında her zaman PC'den daha stabildir. RDR'2 de gördük Xbox One X ve PS4 Pro sahipler 4K'da mis gibi oyunu oynarken PC kullanıcıları ne rezillikler çekiyor üst seviye kartların bile canı çıkıyor oyunda.

Ayrıca bu konsollar x86 CPU mimarisine sahip. İçerisinde yer alan CPU ve GPU birimi de PC'de gördüğümüz mimarilerin birebir aynısı zaten. Yeni jenerasyonda da Zen2 işlemci ve RDNA 2 mimarili grafik işlemcisi bulunacak. Yani kapalı küçük bir kutuda yer alması bir şey değiştirmiyor.
AMD'de PC için yeni nesil RDNA2 mimarili Navi grafik kartlarını seneye çıkaracak.

Ayrıca yeni jenerayon konsollar ile birlikte minimum eşik RTX 2080 Super olacağı için bu konsollar bir piyasaya çıksın oyunlar geliştirilsin görün bakın özellikle orta segmentte yer alan kendimde dahil 1060-1070-1080 seviyesindeki kullanıcılar nasıl da sistemlerini yükseltmek zorunda kalacak.

Son düzenleme:
Yeni Xbox PS5'ten hızlı olacak sanırım. Ses seda yok. Merak uyandırıyor Sony. Bir yandan bu sefer Microsoft mu parlayacak yoksa demekten alı koyamıyor insan kendini.

Yeni Xbox PS5'ten hızlı olacak sanırım. Ses seda yok. Merak uyandırıyor Sony. Bir yandan bu sefer Microsoft mu parlayacak yoksa demekten alı koyamıyor insan kendini.
Öyle bir kanı var ama kesin bir şey yok ortada henüz. Benim temennim her ikisinin de denk güce sahip olması. PS kullanıcıları da memnun olsun Xbox kullanıcıları da.

Ayrıca Microsoft yeni jenerasyonda epey iddialı olacak görülen o ki. Bünyesine kattığı önemli oyun geliştirici stüdyolar ve oyun geliştiriciler var. Okuduğum kadarı ile Naughty Dog oyun tasarımcısı Robert Ryan, God of War bölüm tasarımcısı Ian Miller, Grand Theft Auto V teknik yönetmeni Tom Shepherd, Rise of the Tomb Raider baş yapımcısı Brian Westergaard, Red Dead Redemption baş yazarı Christian Cantamessa ve daha fazlası. Yeni IP'ler görebiliriz.

Son düzenleme:
1584121805654.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı