Xbox'un yeni Series S modeli ne kadar olur?

Sizce güncel Series S'imi satıp bunu almak mantıklı olur mu?
Hayır hocam mantıklı olmaz. Performans artışı yok. Ekstra depolama ve siyah renk için de 50 dolar vermek mantıksız. Depolamayı daha ucuza da çözersiniz.

Hayır hocam mantıklı olmaz. Performans artışı yok. Ekstra depolama ve siyah renk için de 50 dolar vermek mantıksız. Depolamayı daha ucuza da çözersiniz.
Anladım, depolamayı ne kadara çözebilitim mesela?

Anladım, depolamayı ne kadara çözebilitim mesela?
Xbox kullanmadığım için depolama konusu nasıl işliyor emin değilim hocam. Eğer PS5 gibi herhangi bir NVMe SSD alıp takabiliyorsak ucuza çözersin fakat kendi özel ürettikleri bir depolama birimi şartsa o zaman pahalı olur yine. Xbox'ın kendi SSD'si olarak şunu buldum ben fakat bu da neredeyse 2. Series S parası.

Xbox kullanmadığım için depolama konusu nasıl işliyor emin değilim hocam. Eğer PS5 gibi herhangi bir NVMe SSD alıp takabiliyorsak ucuza çözersin fakat kendi özel ürettikleri bir depolama birimi şartsa o zaman pahalı olur yine. Xbox'ın kendi SSD'si olarak şunu buldum ben fakat bu da neredeyse 2. Series S parası.

İçindeki NVMe SSD değiştirebiliyorsun ama garantisi gidiyor diye biliyorum. Onun dışında taşınabilir HDD bağlanabiliyor.Onun dışında değişik adaptörlerle seagate ssd yerine depolama takabiliyoruz.

Banamı sordunuz?

Yok hocam.

Aynı şekilde nasıl ve ne kadara çözebiliriz bir fikir verebilir misiniz?

Aynı şekilde çözmenin tek yolu expansion card almak, bunu da yurtdışından getirme şansınız varsa en ucuzu bu olur, 512 GB olan 90-100 euro/dolar, 1 TB olan 150 civarı. Üst mesajdaki gibi aparatların tek desteklediği SSD Şu ürün mesela.

Bunun dışında 1 TB modelin fiyatını görmeden tavsiyede bulunmak zor. Series S'i satıp direkt 1 TB modeli almak mı mantıklı olur expansion card almak mı bu o dönemin fiyatlarına bağlı olacaktır. Ama F/P bakımından düşününce hali hazırda Series S kullananlar için idare edebildiği taktirde harici disk çözümü, satıp yeni konsol almak isteyenler için ise 2. el Series X'e yönelmek daha mantıklı çözümler. Bu yeni cihaz ilk kez alacaklar için daha uygun, bunu şu anki Series S yerine konumlandıracaklardır zamanla.

Aynı şekilde çözmenin tek yolu expansion Card almak, bunu da yurt dışından getirme şansınız varsa en ucuzu bu olur, 512 GB olan 90-100 euro/dolar, 1 TB olan 150 civarı. Üst mesajdaki gibi aparatların tek desteklediği SSD Şu ürün mesela.

Bunun dışında 1 TB modelin fiyatını görmeden tavsiyede bulunmak zor. Series S'i satıp direkt 1 TB modeli almak mı mantıklı olur expansion Card almak mı bu o dönemin fiyatlarına bağlı olacaktır. Ama F/P bakımından düşününce halihazırda Series S kullananlar için idare edebildiği taktirde harici disk çözümü, satıp yeni konsol almak isteyenler için ise 2. el Series X'e yönelmek daha mantıklı çözümler. Bu yeni cihaz ilk kez alacaklar için daha uygun, bunu şu anki Series S yerine konumlandıracaklardır zamanla.

Yurt dışından almaya kalktığın zamanda pahalıya geliyor. 1 TB kartı Almanya'dan alacaktım 4000 TL'ye geliyor.

Yurt dışından almaya kalktığın zamanda pahalıya geliyor. 1 TB kartı Almanya'dan alacaktım 4000 TL'ye geliyor.

Dediğim gibi ikinci elde cihazı satıp upgrade etmenin ne kadar uygun olacağına bağlı olacak. Ben 100 Euroya arkadaşıma 512 GB model getirmiştim 1800 liraya. Şu an 1 TB konsol çıksa muhtemelen 13 bin lira civarı olacaktır, Series S ikinci elde ne kadar ediyor bilmiyorum fakat 100 Euroya temin edilecek 512 GB kart 2500 lira olur, konsolun ikinci eli de 7-7.5 civarıysa 1 TB konsoldan ciddi farkla daha kârlı. Yani ikinci elde edilecek zarar bu artırma kartının fiyatını karşılayabilecek miktara yakınsa ek depolama daha mantıklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı