Xcode için 256 GB alan yeter mi?

Tyrist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba, Xcode kullanmak için ikinci el MacBook Air 2020 M1 çipli laptop alacağım. 256 GB hafıza düşünüyorum.
Xcode kullanmak için alan yeterli olur mu? İnternette 12 GB yazıyor ama yetersiz alan hatası alanlar olmuş, 40GB diyenlerde var işin aslı nedir? 256 GB kullanıp Xcode yükleyen var mı?
Teşekkürler şimdiden

Nolur nolmaz taşınabilir bir ssd alın. Xcode çok alan harcamasından ziyade 256GB hafıza gündelik kullanıma bile zor yetebilir.

Merhaba, Xcode kullanmak için ikinci el MacBook Air 2020 M1 çipli laptop alacağım. 256 GB hafıza düşünüyorum.
Xcode kullanmak için alan yeterli olur mu? İnternette 12 GB yazıyor ama yetersiz alan hatası alanlar olmuş, 40GB diyenlerde var işin aslı nedir? 256 GB kullanıp Xcode yükleyen var mı?
Teşekkürler şimdiden
RAM'iniz ne kadar?

RAM'iniz ne kadar?
Henüz almadım bakıyorum 2. Ellere,
16 arıyorum ama fiyatlar yüksek, 8 düşük mü olur?

Tasinabilir diskle mis gibi gider. Su an 240GB SSD + 1TB HDD kullaniyorum hiz gerektirmeyen seyler HDD'de.
Taşınabilir ssd veya hdd içine program kurulup çalıştırılabiliyor mu? Mesela xcode ve andorid studioyu taşınabilir diske kurup çalıştırabilir miyim? Kurulumu kolay oluyor mu ona?

Henüz almadım bakıyorum 2. Ellere,
16 arıyorum ama fiyatlar yüksek, 8 düşük mü olur?

Taşınabilir ssd veya hdd içine program kurulup çalıştırılabiliyor mu? Mesela xcode ve andorid studioyu taşınabilir diske kurup çalıştırabilir miyim? Kurulumu kolay oluyor mu ona?
Bende 8 GB var şu an ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Ben alırken herkes 16 almamı tavsiye etmişti ancak bütçem yetersizdi biraz bende 8 PRO almıştım sıcaklık vs sorun olmasın diye. Gayet memnunum 1 yıl kadar oldu.

Bende 8 GB var şu an ciddi bir sorunla karşılaşmadım. Ben alırken herkes 16 almamı tavsiye etmişti ancak bütçem yetersizdi biraz bende 8 PRO almıştım sıcaklık vs sorun olmasın diye. Gayet memnunum 1 yıl kadar oldu.
Xcode kullanıyor musunuz? Emulatör falan çalıştırdınız mı?

Xcode kullanıyorum ve hayır emülator kullanmadım. Bunun dışında video editi gibi işlerde de kullandığım oldu taşınabilir disk tavsiyesi ile 8 GB üzmeyecektir.

Xcode kullanıyorum ve hayır emülator kullanmadım. Bunun dışında video editi gibi işlerde de kullandığım oldu taşınabilir disk tavsiyesi ile 8 GB üzmeyecektir.
Macbook pro 13” 2020
2GHz quad-core intel i5
16gb ram
512gb ssd
Batarya döngüsü 311

Bu laptop sizce nasıldır? M1 tavsiye ettiler hep. Ama şuan 2. El çok uygun fiyata bunh buldum. İşimi görür mü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı