İnceleme XDrive XD 1007 fileli koltuk

XDrive XD 1007

Koltukla ilgili çok az bilgi olması:

İnternette bu koltukla ilgili neredeyse hiçbir inceleme ya da adamakıllı bir bilgi yok. Xdrive bütün koltuklarına video çekerken resmen bu koltuğu es geçmiş, Xdrive'ın bu koltuk özelinde çok eksik kaldığını söylemek istiyorum. Koltuğun montajı kolay olsa da özellikle bazı parçaları takarken zorluk yaşamanız mümkün. Xdrive'dan yetkili bir kişi varsa rica ediyorum koltuğun adamakıllı montaj videosunu internete koysun ya da yetkili mecralara iletsin.

Koltuğa birkaç ek yaptım, bu ekleri neden yaptığımı yazımın ilerleyen yerlerinde belirteceğim.

Koltuğun montaj kısmı, kolaylıkları ve zorlukları:

Koltuğun bütün parçaları çok iyi bir şekilde paketlenmiş olarak size ulaşıyor. Kutudan; vidalar, alyan ve montaj için ufak bir de kağıt çıkıyor. Vidalar için herhangi bir yedek koymamışlar, montajı yaparken paketin içinden eksik vida çıktı sanmanız muhtemel, başımızı koyduğumuz kısımdaki vida montajlı onu sökmeniz gerekiyor Herhangi bir alet kullanmıyorsunuz, paketten çıkan alyanla bütün montajı yapıyorsunuz.

Neredeyse bütün parçaları takmak inanılmaz derece kolay, bir iki vidayı sıkıyorsunuz ve işlem bitiyor ancak kolçakları takarken Tanrı'ya bir kurban verseniz iyi olur. Kolçakların montajı sizi inanılmaz derecede zorluyor, çünkü yerlerine çok zor oturuyorlar, 30 dakikalık bir uğraş ardından kolçakların üstüne kalın bir karton koydum, ardından yerlerine iyice oturması için çekiçle vurmak zorunda kaldım. Koltuğun belki de en kötü montaj kısmı kolçakları, sizi biraz zorlaması muhtemel. Kolçakları yerine oturttuktan sonra vida ile sağlamlaştırıyorsunuz, artık ömür boyu oradan çıkamaz hale geliyorlar

Koltuğu almadan önce hangi koltuklara baktım, neden bu koltuğu tercih ettim:

Koltuğu almadan önce günlerce araştırma yaptım, hatta haftalar desem daha doğru olur. Çoğu kişinin bildiği İkea'nın Marcus ofis koltuğunu almayı çok düşündüm ancak kolçak kısımları çok eskiydi ve oturacağım alanı darlaştırıyordu.

Daha sonra nispeten yeni çıkmış olan Styrspel'e baktım, bu koltuk çok daha fazla opsiyon sağlıyordu, oturduğumuz kısım oynuyordu, malzeme kalitesi çok iyiydi ve en azından Türk forumlarında iyi yorumlar almıştı. Tabii biraz da global yorumlara bakma gereği hissettim, çünkü oturduğumuz yerin fileli olması yerine altımızda hiç yoktan kaliteli bir sünger olmasını tercih ederdim. Yabancı sitelerde ve forumlarda koltuğun çok seveni de olsa koltuğu uzun süreli kullananlar çokça oturma kısmının bir süre sonra popolarını rahatsız ettiklerini söylüyorlardı. Ayrıca tekerlekleri bir ağırlık olmadığı sürece kolay kolay oynamıyordu, bu da odamda temizlik yaparken bana bir hayli zorluk çıkarabilirdi.

Daha sonra EXVEGA Pandora serisinde karar kılar gibi oldum ancak bildiğiniz gibi oyuncu koltukları çok büyük, bir süre sonra çoğunun süngeri sönüyor ve orası burası dağılmaya, saçma sapan oynamalar yapmaya başlıyor. Uzun uzun birçok oyuncu koltuğu yorumu ve incelemesi izledim, kendi tecrübelerimden de yola çıkarak bu koltuktan da vazgeçtim, çünkü uzun vadede oyuncu koltuğunun dağılmayacağının ne yazık ki garantisi yoktu.

En nihayetinde Xdrive'ın Tarsus koltuğuna baktım, Kadir Şenkal'ın bu koltukla ilgili çok güzel inceleme videosu vardı, orada aklıma yatmayan bazı şeyler sonucu bu koltuktan da vazgeçtim, sonrasında yorumlarda xDrive XD-1001 ve XD 1007 koltuklarla ilgili yorumlar gözüme çarptı, özellikle uzun oturmalarda bel desteği benim için çok önemliydi, hatta benim için hayati önem taşıyor desem yeridir. XD-1001'in fiyatı bütçemi aştığı için bir risk aldım ve XD 1007'de karar kıldım. Açıkçası günümüzde Türk markalara güvenmekte çok zorluk çekiyorum, çünkü çoğu malzemeden çalıyor ve çoğu koltuk ergonomik olmuyor.

Koltukla ilgili tecrübelerim, koltukla neler eksik ve neler iyi:

166 boya ve 75 kiloya sahip biri olarak tecrübelerimi size aktarıyorum, bazı kişilerde benim tecrübelerim farklılık gösterebilir. Bu yazdıklarım 1 aylık tecrübelerimdir, daha sonra hatırladıkça konuyu güncellemeye çalışacağım. Koltuğu 11,500 liraya aldığımı da belirtmek istiyorum.

Öncelikle koltuğun bel desteği belinizi çok iyi bir şekilde kavrıyor ancak bel desteği sadece yukarı ve aşağı gidebiliyor. Koltuğun oturma kısmı ileri geri oynamıyor, yani sabit, bel desteği de ileri ve geri gitmediği için koltuğun %5'lik bir kısmı boşa çıkıyor, yani aslında oturma alanımız biraz küçülüyor. Oturma alanının küçülmesiyle beraber bağdaş kurmakta zorluk çekebiliyorsunuz, bağdaş kurmanız mümkün ancak sanki zorla bağdaş kuruyormuş gibi hissediyorsunuz. Oyuncu koltukları gibi geniş bir alanımız yok. Koltuğun oturma genişliği 50cm, oturma uzunluğuysa 45cm kadar.

Koltuğun sünger kısmı ne çok sert ne de çok yumuşak, bu benim için süngerin uzun ömürlü olacağını gösteriyor. Otururken gayet rahat hissediyorum ancak uzun süre sabit oturamıyorum, arada sırada pozisyon değiştirmem gerekiyor. Koltuğun süngeri beni genel anlamda memnun etti.

Bel desteği çok iyi bir konfor sağlıyor ancak bel desteğinin ileri ve geri gitmesi çok daha iyi olurdu, çünkü bu sefer de sırtınız biraz boşta kalıyor gibi oluyor, bundan ötürü arkama bir tane yolcu yastığı koydum, uzun süreli oturmalarınızda birkaç saat sonra sırtınız hafiften ağrıyor, bu dediğim 5-6 saatlik aralıksız bir oturuş sonrası, bundan ötürü her zaman olmasa da bazen bu yastığa ihtiyaç duyuyorum. Bu biraz da benim fiziksel özelliklerimle ilgili, bazılarının sırtını koltuk çok daha iyi kavrayacaktır.

Kafamızı koyduğumuz yer aşağı-yukarı, çok da olmasa ileri ve geri oynayabiliyor. Çok konforlu değil, en nihayetinde fileli yapıda olduğu için 2 saat aralıksız yaslanırsanız bir süre sonra kafanız acıyor, bundan ötürü arabalarda kullanılan 250 liralık bir yastıkla bu kısmı da destekledim, şimdi eskisinden daha iyi oldu.

Koltuğun mekanizmaları güzel bir şekilde çalışıyor, aşağı yukarı yaparken ya da koltuğunuzla birlikte geriye yaslanırken düşecekmiş gibi bir his yaşamıyorsunuz. Koltuğun fileli kısımları sağlam bir şekilde yapılmış, şu ana kadar herhangi bir gevşeme ya kopma emaresiyle karşılaşmadım.

Koltuğun tekerlekleri çok sağlam, yağ gibi kayıyor. Özellikle otururken dikkat edin, tekerlekler çok iyi hareket ettiği için otururken düşebilirsiniz, bir frenleme ya da durdurma mekanizmaları bulunmuyor. Poliamid malzemeden üretilmişler, tekerleklere dokununca metal ve sert plastik karışımı bir hissiyat alıyorsunuz.

135 dereceye kadar geriye gidebiliyorsunuz ve bu benim için gayet yeterli. Koltuğun benim için en eksik kısmı kolçakları, kolçaklar sadece ve sadece yukarı ve aşağı gidebiliyor, açıkçası 11,500 lira verdiğim bir koltukla bu bence büyük bir eksiklik. Benim için çok önemli değil ancak bazıları kolçakları çok aktif kullanıyor. Kolçakların üstü yumuşak bir malzeme ile kaplanmış, inanılmaz derecede yumuşak değil ancak kollar için konfor sağladığını söyleyebilirim.

Genel bir değerlendirme.

Koltuğu kullandığım bir aylık süreçte ben gerçekten memnun kaldım, evet eksikleri var ancak koltuğun malzeme kalitesi gerçekten çok iyi ve bana uzun yıllar kullanabileceğim hissiyatını kesinlikle veriyor. Koltuğun eksiklerini kendimce gidermeye çalıştım, bu da bana tahmini 1000 liraya patlamıştır.

Önceden bir ofis koltuğu ve bir tane de eski model oyuncu koltuğu kullanma fırsatım oldu. Bu koltuk hem çok az yer kaplıyor hem de hareket kabiliyeti olarak çok iyi. Dediğim gibi koltuğun eksiği var ancak ben bunları çok da dert etmedim, tabii bazı arkadaşlar bu eksikleri beğenmeyebilir, bunları beğenmemek de haklılar da, çünkü Türkiye'de bu koltuklara bu kadar para verince ister istemez ultra lüks bir şeyler bekliyorsunuz.

Gene de her şeye rağmen ben koltuktan çok memnun kaldım, özellikle boyun düzleşmesi olan biri olarak koltuğun bana çok iyi geldiğini söylemek istiyorum. Daha önceki koltuğum olan Xprime Alpha Fab1'de inanılmaz derecede sırt ağrısı çekiyordum, koltuğun 1.5 senede süngerinin sönmesi, her yerinden gıcırtı gelmesi ve mekanizmasının da bozulması cabasıydı. Bu incelemeyle beraber Xprime Alpha Fab'i de kesinlikle tavsiye etmediğimi söylemek istiyorum.

Çok fazla forum kullanan biri değilim ancak bu koltukla ilgili hiçbir inceleme olmamasından ötürü koltuğu alacak olanlara faydam olsun istedim. Birkaç tane de fotoğraf koyuyorum ki koltuğun tam olarak nasıl bir şeye benzediğini görebilin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun güle güle kullanın.
xDrive mağazasına gittim fakat xDrive Tarsus'ya da 15'li Plus yoktu.
Anka deneyebildim biraz oturdum, mağazadan alırsam iade olmuyormuş.
xDrive Tarsus düşünüyorum sizce alınır mı? Neden almaktan vazgeçtiniz?
Sırt ve boyun ağrıları , skolyoz sorunlarım var. Rahat bir şey arıyorum.

Açıkçası Tarsus'u almamamdaki en büyük sebep Kadir Şenkal'ın incelemesi oldu, özellikle oturma kısmında süngerin sert olması, ayrıca videonun sonlarına doğru oturma kısmının altındaki montajı beğenmemem koltuktan vazgeçmeme sebep oldu. Aldığım koltuktaki bel desteği benim için hayati öneme sahipti, Tarsus'un bunu ne kadar karşılayabileceğinden emin olamadım.

Malzeme kalitesi olarak Tarsus iyi bir koltuğa benziyor, artı olarak oturma kısmının oynaması çok güzel ancak baş yastığı sabit ve hiçbir şekilde oynamıyor, bu da beni düşünmeye itti, çünkü oynamayan bir baş yastığı uzun oturmalarda bana konfor anlamında problem çıkarabilirdi. Aldığım koltukta baş kısmının oynaması gerçekten bana çok büyük bir konfor sağlıyor ancak Tarsus için bu geçerli değil, ne baş yastığını çıkarabiliyorsunuz ne de herhangi bir oynama yapabiliyorsunuz, bu bence çok büyük bir eksiklik.

Özellikle uzun saatler koltukta oturan biri olarak çoğu parçanın mekanik olarak oynayabilmesini tercih ederim. Uzun saatler koltukta oturan biriyim, özellikle bazen çok uzun saatler film ve dizi seyrediyorum, oynamayan bir baş yastığının konforu çok azaltacağını az çok kendi tecrübelerimden biliyorum.

İmkanınız varsa mutlaka koltuk mağazaya gelene kadar bekleyin, denemeden kesinlikle almayın. Ben kendi koltuğumu çok uzun araştırmalar yaparak aldım, hatta biraz da risk aldım, çünkü ne yazık ki Eskişehir'de Xdrive'ın mağazası yoktu.

Skolyoz sorununuz varsa gerçekten çok detaylı bir araştırma yaparak koltuk almalısınız. Tarsus ile ilgili söyleyebileceklerim bu kadar ancak koltuğu almış ve oturmuş kişilerin yorumlarına bakmanız kesinlikle daha doğru olacaktır, çünkü ben koltuğu hiç denemedim ve kesin yargılarla alınmaz ya da alınır demem doğru olmaz. İyi bir koltuğa benziyor ama bir koltuk alacaksanız mutlaka o koltuğu en azından birkaç ay denemiş kişilerin yazılarını okumanız gerekli, onlar zaten benim yazımda belirttiğim gibi koltukların eksiklerini söylüyorlar

xDrive mağazasına gitmiştim fakat xDrive Tarsus'ya da xDrive 15'li Plus yoktu.
xDrive Anka denedim, yani fena değildi ama 1 dakika oturarak ne kadar anlarım bilmiyorum. Ayrıca daha önce kullanmadığım için iyi mi kötü mi ayırt edemiyorum. Mağazadan alırsam iade olmayacağını söyledi, tekrar gidip deneyip almadan dönebilir miyim bilmiyorum ki Sizin öneriniz var mı peki bu bütçede acaba? Şimdi ben gidip denesem de 2 dakikada anlayamam ki Daha önce ofis ya da oyuncu koltuğu kullanmadım.

Biraz geç cevap vermek zorunda kaldım, kusura bakmayın öncelikle. Açıkçası oyuncu koltuklarını ben pek önermiyorum, çoğunun iskeleti birbirine benzer yapıda ve birkaç sene sonra koltuğun dağılmayacağının garantisi yok.

Mağazadan alınınca iade olmaması söz konusu değil, bu bir kere tüketici haklarına aykırı bir şey. Öyle bir şey yapmaya kesinlikle hakları yok, sizden kaynaklı bir sorun olmadığı taktirde her daim değişim sağlamak zorundalar. Sonuçta bu ürünü garantisiyle birlikte alıyoruz.

2 dakikada gerçekten anlayamazsınız ama orada mutlaka birkaç dakikadan fazla oturma izni veriyorlardır ve ürünü satmak istiyorlarsa vermek de zorundalar. Bu bütçe için dediğiniz koltuk gayet uygun fiyatta ama mutlaka denemeniz gerekli, böyle bir fırsatınız var. Benim koltuğu deneme fırsatım bile olmadı, tamamıyla risk alarak aldım.

Bütçeniz daha fazla olsa kendi aldığım koltuğu önerebilirdim ama sizin bütçenizde bence Tarsus sizi pişman etmeyecektir, eğer koltuktan çok da anlamayan biriyseniz pek de opsiyonunuz yok. Tanıdığınız güzel bir mobilyacı varsa koltuğu ona bile yaptırabilirsiniz, çevremde bunu yapan bir arkadaşım olmuş ve koltuğundan çok da memnun kalmıştı.

Kesinlikle koltuğu bir deneyin, koltuk kendini 10 dakikada belli eder, en azından siz az buçuk bir şeyler anlarsınız, öyle uzun uzun oturmaktan da çekinmeyin, en nihayetinde para veriyorsunuz

Teşekkür ederim değerli yanıtınız için. Montajını yaptıkları için iade olmayacağını söyledi, burada test ediyorsun burada sorun yok niye iade ediyorsun gibisinden. Belki beğenmedim, istediğim gibi değil uzun kullanımda. İade etmem için paramparça mı olması lazım? Bunları söyledikten sonra bir daha o mağazaya da gidesim gelmiyor, internetten mi sipariş etsem diye düşünüyorum. Dediğiniz gibi denemek şart amirsatör'ü çıkarması zor oluyormuş sanırım montajını yaptıktan sonra, internetten alsam iade ederken sorun olur mu ki daha önce de bu oyuncu ya da ofis koltuğu kullanmadığım için ne kadar iyi ve kaliteli olduğunu anlayamıyorum, yani belki de bu model biraz kötüdür ama yine de diğerlerinden iyidir vs bilmiyorum işte.
Koçtaş'ın sitesinde koltuklar oluyor acaba mağazalarında da var mıdır, belki bakarım dışarı çıkınca

Dediğim gibi en iyisi denemek, istediği kadar iade olmuyor desinler, konu mahkemeye taşınırsa sizi haklı bulurlar ama tabii bunlar da bir uğraş. En iyisi kullanıcı yorumlarına bakmak ve bolca Youtube videosu izlemek, en sonunda da biraz risk alıp koltuğu alacaksınız, çünkü diğer türlü durmadan koltuk bakmak bir süre sonra insana kafayı yedirtiyor.

Düz bir koltuğa oturmaktansa ofis koltuğuna oturmayı tercih ederim açıkçası. Siz de biraz kararsızlık olmuş ve sanırım çok fazla tereddüt ediyorsunuz, en nihayetinde bir seçim yapmanız gerecek. Eğer marka özelinde çekinceleriniz varsa mutlaka Xdrive'ın diğer koltuklarındaki kullanıcı yorumlarına bakın, eğer tatmin olursanız Tarsus'u alın.

Büyük ihtimalle Kadir Şenkal'in videosunu izlemişsinizdir ama bakmadıysanız bir bakın, çünkü çok açıklayıcı bir şekilde her şeyi anlatıyor, baktınız video sizi tatmin etti çok da fazla düşünmeyin, en nihayetinde Türkiye'de yaşıyoruz, her şeyin fiyatı her gün inanılmaz derecede artıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarsus hakkındaki Türkçe videoların hepsini izledim, siz de haklısınız. Videolar daha çok tanıtım ya da reklam odaklı oluyor, gerçekten olumsuz yönlerini söyleyenler çok az. Ya da belki fiyatına göre çok daha iyisi var, bunu da söyleyen yok alternatif olsun diye. Genelde hep övülüyor ürünler, kötü yorum olarak işte rengi şu olabilirdi diye boş yorumlar oluyor. Tereddüt ediyorum ve kararsızım bu gibi şeylerde.. Peki xdrive'in kendi sitesinden sipariş edersem , iade durumunda eve gelip mi alacaklar kendim mi götürmek zorundayım acaba ?

İade için kendiniz kargoyla gönderiyorsunuz ama her firmanın ayrı iade prosedürleri var. Sadece videoları izlemeyin, video altındaki yorumlara da mutlaka bakın, ben kendi koltuğumu o şekilde bulmuştum. Tavsiyem uzun uzun kafanızı yormamanız, zaten alabileceğiniz belli koltuklar var, birinde karar kılıp alın. Çünkü yazı yazarak ya da günlerce sorarak koltuğu almaktan vazgeçersiniz sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…