Xenforo ile nasıl forum yapılır?

518679

Hectopat
Makaleler
3
Merhaba, Xenforo kullanılarak nasıl forum yapılır? Forum için nereden bedava alan adı alabilirim? Moderasyon işleri vs. nasıl yapılır? Bana anlatabilir misiniz? Ayrıca moderatör arkadaşlar moderasyon işlemlerini nasıl yaptıklarını belirtebilirler. Konuya katkıda bulunursunuz.

Xenforo 2 kullanacağım.

Xenforo üzerinden forum açmak pek mantıklı değil açıkçası. Xenforo+Server+Domain derken aylık ciddi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eklentileri ve modları saymıyorum bile. Kısaca forum üzerinden para kazanmanız gerekiyor ki kendi parasını çıkarabilsin.

Xenforo üzerinden forum açmak pek mantıklı değil açıkçası. Xenforo+Server+Domain derken aylık ciddi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Eklentileri ve modları saymıyorum bile. Kısaca forum üzerinden para kazanmanız gerekiyor ki kendi parasını çıkarabilsin.
Xenforo'yu ücretsiz olarak bir yerden buldum. Server ve domain'i ise ücretsiz bir yerden sağlayacağım.

Merhaba, XenForo kullanılarak nasıl forum yapılır?

Oncelikle XenForo lisansina sahip olman lazim.

Forum için nereden bedava alan adı alabilirim?

Bedava alan adi almanizi tavsiye etmem. Illa olsun diyorsaniz.

Moderasyon işleri vs. nasıl yapılır?

Sizin yetki vermis oldugunuz kisiler buranin ustundeki panelden yonetim gorevlerini yapiyorlar:

1666210607373.png

Panel bu.
Yine admin kismindan forum yonetimine erisim sagliyorlar. Eklentiler vs.
Moderator kisminda ise Raporlara bakma, konu onaylama vs. isler var.

XenForo ücretsiz bir yazılım değil, bulduğunuz ücretsiz XenForo muhtemelen nulled bir yazılım. Yani korsan bir ürün, bu tarz warez yazılımları birçok hosting desteklemiyor.

Ek olarak XenForo hafif bir yazılım da değil, ücretsiz bir hostingin XenForo'yu sıkıntısız çalıştırabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen 10 kişi aynı anda girse siteye site açılmamaya başlar... ücret ödemeden forum yazılımı kurmak istiyorsanız MyBB tercih edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı