Xeon E3 1231 V3 Tabanlı Sistem Toplama

Yer
Muğla
Daha fazla  
Meslek
Elektrik - Elektronik Endüstriyel Bakım Onarım
Arkadaşlar başlıkta kısaca belirtdim, benim elimde şu anda bu işlemciden mevcut, bu işlemciyi oyun için kullanacağım. Bileşenlerim şunlar;
  • 8*2 1600MHz DDR3 RAM
  • Xeon E3 1231 v3 işlemci
  • RX580 8G ekran kartı
  • 240 GB SSD + 1 TB HDD (7200RPM)
  • Rosewill Quark 750 - 80+ Platınum PSU
Şimdi arkadaşlar ben bu bileşenlerin hepsine sahip durumdayım fakat sistemim (kasam) ITX olduğu için ITX bir anakarta ihtiyacım var. Intel'in sitesine girdim ve uyumlu anakartlara baktım. MSI H81I almayı düşünüyorum gayet güzel duruyor. Bu anakart da bir sıkıntı çıkar mı? Yani bu işlemciyi desteklediğini biliyorum ama bir sorayım dedim. Bilgisayarı genellikle ofis için ama yeri geldiğinde de oyun bilgisayarı olarak kullanacağım ve ilk defa Xeon işlemci kullanıyorum. Bu konu hakkında beni olabildiğince bilgilendirebilir misiniz?

Bir de bu işlemciyi kullanmak için o anakarta BIOS güncellemesi yapmak zorunda mıyım yoksa taktıktan sonra direkt sistemin kurulumunu yapıp kullanmaya başlayabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncellemesi yapmana gerek yok. O işlem sadece 775 Pin işlemciler için geçerli. Kullandığın işlemci zaten halihazırda 1150 pin anakart için üretildi bir güncelleme modlama vs. işlem yapmana gerek yok.
Bunun dışında @199688 'e %100 katılıyorum anakartı hadi sığdırdın diyelim işlemci de zaten standart boyutlarda oda sığdı. PSU ve ekran kartını nasıl sığdıracaksın?
Bence ATX ya da Mini ATX bir kasa'ya geç ve sistemini daha stabil bir arada tut.

BIOS güncellemesi yapmana gerek yok. O işlem sadece 775 Pin işlemciler için geçerli. Kullandığın işlemci zaten halihazırda 1150 pin anakart için üretildi bir güncelleme modlama vs. işlem yapmana gerek yok.
Bunun dışında @199688 'e %100 katılıyorum anakartı hadi sığdırdın diyelim işlemci de zaten standart boyutlarda oda sığdı. PSU ve ekran kartını nasıl sığdıracaksın?
Bence ATX ya da Mini ATX bir kasa'ya geç ve sistemini daha stabil bir arada tut.
Bu arada özür dileyerek söylüyorum ben onu yazmadım , şuan hali hazırda NZXT Manta model kasam mevcut , peki birşey daha sormak istiyorum bu sistem sizce etkili olurmu ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı