Xeon E5-2680 İş İstasyonu Toplama

Aslında AMD stabildir, yani uzun süreli kullanımlara dayanır.

Oyuncular için oluşturulmuş masaüstü işlemci olsa da Threadripper serisinin rakibi i9 serisidir. i9 da oyuncular için üretilmiş, ancak server bilgisayarlarında da tercih edilmiştir.

Kullanacağınız program nedir? Ayrıca önerilen sistem gereksinimlerini nereden kontrol ettiniz?

Anladım. Kullanacağım programlar Ansys, Matlab vs.

Paylaşabileceğiniz Threadripper işlemcili, bilimsel hesaplamalarda kullanılan bir server yada iş istasyonu örneği var mı? internette genellikle Xeon, birazda Opteron işlemcili görüyorum.

Son düzenleme:
BOXX TÜRKİYE - Dünyanın en gelişmiş iş istasyonu ve render çözümleri

Bu siteye bir bakın isterseniz. Belki aradığınızı bulabilirsiniz.

Aslında bilimsel hesaplama vs. pek anladığımı söyleyemem. Daha dokuzuncu sınıf öğrencisiyiz biz

bunun yabancı sitesine bakmıştım, hazır sistemlerde fiyatlar uçuyor.
Ancak yeni nesil Xeon işlemciler aşırı bir şekilde pahalı. Bu yüzden AMD'ye yönelmenizi öneriyorum, ancak sizin tercihiniz.
Ekran kartını da değiştirmek isterseniz sistem 8.857 TL yapıyor ve size büyük bir bütçe kalıyor ekran kartı için.
Yine de siz bilirsiniz.

Bilgisayarı kurdunuz mu acaba? Benzer bir sistem kurmayı düşünüyorum bende. Supermikro ve ya asus anakart kullanacağım. Siz ne aşamadasınız?

Bu da güzel ama fiyat yüksek. Ben xeon e5 2680 v2 düşünüyorum çünkü tekil çekirdek gücü de yüksek. Bu işlemci 200 dolara alınabiliyor yurt dışından. Benim bütçem 7000 tl maksimum. Ama en büyük sorunum anakart. Türkiyede zaten buna uygun anakart bulunmuyor. SuperMicro X9DAi-O bulunuyor amerika'da fakat o da kesin bu işlemci ile çalışıyor mu emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…