Xeon E5-2680 İş İstasyonu Toplama

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ancak AMD'nin sitesine bakarsanız Threadripper özellikle oyuncular için oluşturulmuş masaüstü işlemcisidir. Server işlemcileri EPYC ve Opterondur. Yurtdışındaki fiyatları itibariyle Xeon'a göre daha uygundur ancak Türkiye'de çok az yerde ve oldukça pahalı. Anakart bulmak çok zor. Ne yazık ki temel frekansları çok yüksek değil. Kısa süreli kullanım olsa tercih edeceğim işlemcilerden ancak sistem sürekli çalışacak, kapanmayacak. Dolayısıyla stabil olması gerekiyor.
Ekran kartında kullanacağım program Quadro yada FirePro serisi kartları tavsiye ediyor, diğer seçenekler daya uygun fiyatlı da olsa tercih edemiyorum.
Aslında AMD stabildir, yani uzun süreli kullanımlara dayanır.

Oyuncular için oluşturulmuş masaüstü işlemci olsa da Threadripper serisinin rakibi i9 serisidir. i9 da oyuncular için üretilmiş, ancak server bilgisayarlarında da tercih edilmiştir.

Kullanacağınız program nedir? Ayrıca önerilen sistem gereksinimlerini nereden kontrol ettiniz?

Aslında AMD stabildir, yani uzun süreli kullanımlara dayanır.

Oyuncular için oluşturulmuş masaüstü işlemci olsa da Threadripper serisinin rakibi i9 serisidir. i9 da oyuncular için üretilmiş, ancak server bilgisayarlarında da tercih edilmiştir.

Kullanacağınız program nedir? Ayrıca önerilen sistem gereksinimlerini nereden kontrol ettiniz?
Anladım. Kullanacağım programlar Ansys, Matlab vs.

Paylaşabileceğiniz Threadripper işlemcili, bilimsel hesaplamalarda kullanılan bir server yada iş istasyonu örneği var mı? internette genellikle Xeon, birazda Opteron işlemcili görüyorum.

Son düzenleme:
Anladım. Kullanacağım programa ilişkin ekran kartı gereksinim bilgileri aşağıdaki linktedir.
Graphics Device | ABAQUS 6.14 - Dassault Systèmes[emoji768]

Paylaşabileceğiniz Threadripper işlemcili, bilimsel hesaplamalarda kullanılan bir server yada iş istasyonu örneği var mı? internette genellikle Xeon, birazda Opteron işlemcili görüyorum.
BOXX TÜRKİYE - Dünyanın en gelişmiş iş istasyonu ve render çözümleri

Bu siteye bir bakın isterseniz. Belki aradığınızı bulabilirsiniz.

Aslında bilimsel hesaplama vs. pek anladığımı söyleyemem. Daha dokuzuncu sınıf öğrencisiyiz biz :)

bunun yabancı sitesine bakmıştım, hazır sistemlerde fiyatlar uçuyor.
Ancak yeni nesil Xeon işlemciler aşırı bir şekilde pahalı. Bu yüzden AMD'ye yönelmenizi öneriyorum, ancak sizin tercihiniz.
Ekran kartını da değiştirmek isterseniz sistem 8.857 TL yapıyor ve size büyük bir bütçe kalıyor ekran kartı için.
Yine de siz bilirsiniz.

İş istasyonu kurmaya çalışıyorum. İki konfigürasyon oluşturdum. Değerlendirebilir misiniz?

1:

İşlemci: İntel Xeon E5-2680 v2, 2 adet, kullanılmış.
Anakart: ASRock EP2C602-4L/D16, 1 adet.
RAM: A-Tech 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.
SSD: Samsung 960 Evo (Mümkünse işletim sistemi buna kurulup sistem buda çalışacak) ( M.2 to PCIe Adapter Dönüştürücü gerekli), 1 adet.
HDD: Seagate ST33000651NS, 7200 rpm, 3 TB, 64 MB Cache, 1 adet.
Grafik Kart: PNY Quadro P600-DVI 2GB 128Bit, 1 adet, yada AMD FirePro W4300 4 GB PCI-E3.0x16, 1 adet.
PSU: Silverstone Strider Gold S Series ST85F-GS 850W ATX 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active, 1 adet.

2:

Anakart: SuperMicro X9DAi-O, 1 adet.
RAM: Samsung M393B1K70DH0-CK0 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.
SSD: Samsung 960 Evo (Mümkünse işletim sistemi buna kurulup sistem buda çalışacak) ( M.2 to PCIe Adapter Dönüştürücü gerekli), 1 adet.
Grafik Kart: PNY Quadro P600-DVI 2GB 128Bit, 1 adet, yada AMD FirePro W4300 4 GB PCI-E3.0x16, 1 adet.
PSU: Silverstone Strider Gold S Series ST85F-GS 850W ATX 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active, 1 adet.

Her iki sistem için de kasa, fan, fan kontrolcü, işlemci soğutucusu vb. henüz belirleyemedim. İki sistem hakkındaki görüşlerinizin yanısıra bu parçalar için de tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Konu günceldir, değerli görüşlerinizi bekliyorum.

İş istasyonu kurmaya çalışıyorum. İki konfigürasyon oluşturdum. Değerlendirebilir misiniz?

1:

Anakart: ASRock EP2C602-4L/D16, 1 adet.
RAM: A-Tech 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.

2:

Anakart: SuperMicro X9DAi-O, 1 adet.
RAM: Samsung M393B1K70DH0-CK0 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.

Her iki sistem için de kasa, fan, fan kontrolcü, işlemci soğutucusu vb. henüz belirleyemedim. İki sistem hakkındaki görüşlerinizin yanısıra bu parçalar için de tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Konu günceldir, değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Bilgisayarı kurdunuz mu acaba? Benzer bir sistem kurmayı düşünüyorum bende. Supermikro ve ya asus anakart kullanacağım. Siz ne aşamadasınız?

Bu da güzel ama fiyat yüksek. Ben xeon e5 2680 v2 düşünüyorum çünkü tekil çekirdek gücü de yüksek. Bu işlemci 200 dolara alınabiliyor yurt dışından. Benim bütçem 7000 tl maksimum. Ama en büyük sorunum anakart. Türkiyede zaten buna uygun anakart bulunmuyor. SuperMicro X9DAi-O bulunuyor amerika'da fakat o da kesin bu işlemci ile çalışıyor mu emin olamadım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı