Xeon E5-2680 İş İstasyonu Toplama

Sinan Kavas

Hectopat
Daha fazla  
İş istasyonu kurmaya çalışıyorum. İki konfigürasyon oluşturdum. Değerlendirebilir misiniz?

1:

İşlemci: İntel Xeon E5-2680 v2, 2 adet, kullanılmış.
Anakart: ASRock EP2C602-4L/D16, 1 adet.
RAM: A-Tech 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.
SSD: Samsung 960 Evo (Mümkünse işletim sistemi buna kurulup sistem buda çalışacak) ( M.2 to PCIe Adapter Dönüştürücü gerekli), 1 adet.
HDD: Seagate ST33000651NS, 7200 rpm, 3 TB, 64 MB Cache, 1 adet.
Grafik Kart: PNY Quadro P600-DVI 2GB 128Bit, 1 adet, yada AMD FirePro W4300 4 GB PCI-E3.0x16, 1 adet.
PSU: Silverstone Strider Gold S Series ST85F-GS 850W ATX 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active, 1 adet.

2:

İşlemci: İntel Xeon E5-2680 v2, 2 adet, kullanılmış.
Anakart: SuperMicro X9DAi-O, 1 adet.
RAM: Samsung M393B1K70DH0-CK0 8 GB DDR3 1600 MHZ ECC Registered, 8 adet.
SSD: Samsung 960 Evo (Mümkünse işletim sistemi buna kurulup sistem buda çalışacak) ( M.2 to PCIe Adapter Dönüştürücü gerekli), 1 adet.
HDD: Seagate ST33000651NS, 7200 rpm, 3 TB, 64 MB Cache, 1 adet.
Grafik Kart: PNY Quadro P600-DVI 2GB 128Bit, 1 adet, yada AMD FirePro W4300 4 GB PCI-E3.0x16, 1 adet.
PSU: Silverstone Strider Gold S Series ST85F-GS 850W ATX 80 PLUS GOLD Certified Full Modular Active, 1 adet.

Her iki sistem için de kasa, fan, fan kontrolcü, işlemci soğutucusu vb. henüz belirleyemedim. İki sistem hakkındaki görüşlerinizin yanısıra bu parçalar için de tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Konu günceldir, değerli görüşlerinizi bekliyorum.

Inno3D iChiLL GeForce GTX 1080 TI X4 PCIe 11GB GDDR5X Ekran Kartı - Nanokatalog

Bu şekliyle 13.379 TL yapmaktadır.
Screenshot_20180120-231504.jpg

Teşekkür ederim ancak Threadripper düşünmüyorum. Sistem 7/24 bilimsel hesaplama yapmak için kullanılacak. Masaüstü yada dizüstü bilgisayar işlemcilerine güvenemem. Sunucu (server) işlemcisi olmalı. Minimum bellek 64 GB olmalı.

Bu sistem güzel ama Aerocool'un PSU'ları pek kaliteli değil diye biliyorum farklı PSU almak daha iyi olabilir. Ayrıca sıvı soğutucu, kasa daha üst modellerden seçilip HDD'nin kapasitesinin yükseltilmesini öneriyorum.

Teşekkür ederim ancak Threadripper düşünmüyorum. Sistem 7/24 bilimsel hesaplama yapmak için kullanılacak. Masaüstü yada dizüstü bilgisayar işlemcilerine güvenemem. Sunucu (server) işlemcisi olmalı. Minimum bellek 64 GB olmalı.
Hocam sizin sisteminizin amacı iş istasyonundan çok sunucu sistemi :D keşke baştan belirtseydiniz.

Bu sistem güzel ama Aerocool'un PSU'ları pek kaliteli değil diye biliyorum farklı PSU almak daha iyi olabilir. Ayrıca sıvı soğutucu, kasa daha üst modellerden seçilip HDD'nin kapasitesinin yükseltilmesini öneriyorum.
Yok hocam Aerocool KCAS serisi için biraz eski deniyor kötü değil.
Soğutma 240mm, bence yeterli ancak ben soğutmadan pek anlamam.
Kasa zaten yüksek seviye bir kasa, Paşa'mızın tavsiye ettiği ve beğendiği bir kasa.
HDD ise 2 TB, ancak alacak kişi yetmez diyor ise 3 TB alabilir.

Hocam sizin sisteminizin amacı iş istasyonundan çok sunucu sistemi :D keşke baştan belirtseydiniz.
işlemci için server işlemcisinden başkasına güvenemem ancak istediğim tam olarak iş istasyonu, kişisel bilgisayar. Aşırı güçlü olmasa da ekran kartı var. Hesaplama kabiliyeti güçlü bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. İntel Xeon E5 2620 v4, 2630 v4 gibi yeni nesil işlemcilerin çalışma frekansları düşük, o yüzden temel frekansı yüksek İntel Xeon E5 2680 v2 yada 2667 v2 gibi işlemcilerle oluşturmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
işlemcide server işlemcisinden başkasına güvenemem ancak istediğim tam olarak iş istasyonu, bkişisel bilgisayar. Aşırı güçlü olmasa da ekran kartı var. Hesaplama kabiliyeti güçlü bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Xeon E5 2620 v4, 2630 v4 gibi yeni nesil işlemcilerin çalışma frekansları düşük, o yüzden temel frekansı yüksek Xeon E5 2680 v2 yada 2667 v2 gibi işlemcilerle oluşturmaya çalışıyorum.
Threadripper zaten server işlemcisidir ve workstation sistemler için biçilmiş kaftandır.

Ekran kartını gördüğünüz gibi en güçlü ekran kartlarından seçtik, yani hem render hem oyunda sizi tam anlamıyla uçuracak.

Çalışma frekansı ise Turbo Boost ile 4 GHz Threadripper'ın. Yani sizi yarı yolda bırakacak cinsten değildir. Hem overclock da yapılabilir bu işlemciye.

Sizin seçiminiz, hayırlı olsun alacağınız sistem.

Threadripper zaten server işlemcisidir ve workstation sistemler için biçilmiş kaftandır.

Ekran kartını gördüğünüz gibi en güçlü ekran kartlarından seçtik, yani hem render hem oyunda sizi tam anlamıyla uçuracak.

Çalışma frekansı ise Turbo Boost ile 4 GHz Threadripper'ın. Yani sizi yarı yolda bırakacak cinsten değildir. Hem overclock da yapılabilir bu işlemciye.

Sizin seçiminiz, hayırlı olsun alacağınız sistem.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ancak AMD'nin sitesine bakarsanız Threadripper özellikle oyuncular için oluşturulmuş masaüstü işlemcisidir. Server işlemcileri EPYC ve Opterondur. Yurt dışındaki fiyatları itibariyle İntel Xeon işlemcilere göre daha uygundur ancak Türkiye'de çok az yerde ve oldukça pahalı. Uyumlu anakart bulmak çok zor. Ne yazık ki temel frekansları çok yüksek değil. Kısa süreli kullanım olsa tercih edeceğim işlemcilerden ancak sistem sürekli çalışacak, kapanmayacak. Dolayısıyla stabil olması gerekiyor.
Ekran kartında kullanacağım program Quadro yada FirePro serisi kartları tavsiye ediyor, diğer seçenekler daya uygun fiyatlı da olsa tercih edemiyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı