Xeon E5430 Overclock Yapma

Little Bobby

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523650010
Herkese merhaba. İşlemcim Xeon E5430 ve oyunlarda daha iyi performans alabilmek için işlemcime overclock yapmayı düşünüyorum fakat voltaj vs. nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum. Sahip olduğum BIOS şu şekilde;
Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Asus P5KPL-SE anakartına sahibim.

O anakart ile OC çok kısıtlı yapabilirsin. 600MHz yani 0.6GHz OC destekliyor anakartın. Volatj ayarını otomatiğe alıp 0.5-0.6GHz arttırmayı dene bakalım stabil olacak mı.

O anakart ile OC çok kısıtlı yapabilirsin. 600MHz yani 0.6GHz OC destekliyor anakartın. Volatj ayarını otomatiğe alıp 0.5-0.6GHz arttırmayı dene bakalım stabil olacak mı.
Voltaj ayarı hangisi oluyor acaba? Ayrıca 0.40Ghz lik bir OC yaptım fakat işlemci stabilitesini kaybetti.

Stabil olmadıysa PSU ve fan kötü sanırım. Voltaj ayarlarını ellemenize gerek yok kendisi otomatik ayarlayabilir zaten voltaj tehlikeli bir ayar. 0.15-0.25 arası deneyin bir bakalım.
Hocam FSB miktarını mı arttırayım anlamadım?

selam benım ıslemcımde aynı model 2,66 ghz dusuk gelıyor tabıkı anakartım ıse p5g41c-m lx bende kendı kendıme overlock yaptım voltaja falan dokunma 2,66 dan 3,04 e cıkarttım yanı 0,40 ghz artıs sagladım. bıraz daha cıkartmaya calıstıımda pc sorun oldu ve bıosa tekrar gıttı 3,04 te kullanıyorum suan 4.gundeyım bı problem yok. youtubeda pupg+80 fps ye cıkarmak overlock yazarsan turk bır arkadas yapmıs aynen onunj gıbı yaptım ordan bak gelısmelerı yazarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…