Xeon E5440 Isınma Sorunu

Shilaqq

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.
Aliexpress'den E5440 işlemci aldım ve G41M ES2L anakartıma taktım. Takmadan önce BIOS'dan modunu yaptım ama işlemci bilgisayar açıldığında 50 derecede başlıyor ve oyunlarda bu 90 100 oluyor. Hiç bir performans alamıyorum FPS çok düşük kalıyor. Bu arada ekran kartım GT1030 ve stock fan kullanıyorum. Acaba sorunum nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el almışsınız ısınma sorunları mutlaka olacaktır. Ayrıca Xeon işlemciler SERVER işlemcisi olduğu için (genel olarak SERVER amaçlı kullanılıyordu) ısınmalar çokça oluyor diye biliyorum.
Satıcı ile iletişime geçip yenisi ile değiştirilmesini söyleyin.

Modlama işlemini gigabyte’ın güncelleştirme için kullanılan programın’dan yaptım. İşlemci’nin tam oturduğuna eminim. Bios sıfırlamayı deneyebilirim . Ben sorunun stock fan’dan olduğunu düşünüyorum ama bi yandan da açılır açılmaz 55 60derece de açılması bu düşüncemi bozuyor. Satıcı ile iletişime geçebilirim eğer sorun işlemci de ise. İlginiz için teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum .

gigabyte’ın güncelleştirme için kullanılan programın’dan yaptım.
775 pin bir anakartta 771 pin server işlemci kullanmaya çalışıyorsunuz. Burada gigabyte'ın size sunduğu güncelleştirme programından yaptığınız için problem yaşıyorsunuz sanırsam
http://genius239239.myweb.hinet.net/771/
Bu siteden f3 ile G41M-ES2L yazarak oradan bios sürümünü indirip flash bellek ile bios üzerinden güncelleme yapınız. Bu şekilde sıcaklık değerlerini doğru şekilde görebilirsiniz. Burada hala 80+ derecelerin üzerinde görünüyorsa sorunu işlemcide değil işlemci soğutucuda arayabiliriz. Bu arada 2 pipe tower fan kullanmanız yeterli olacaktır.

Bios üzerinden yapmayı bilmediğim için program üzerinden yaptım. Bana bios üzerinden yapma konusun da bilgi verir misiniz? Sanırım gigabyte anakartlar da qflash üzerinden yapılıyor.

Bios üzerinden yapmayı bilmediğim için program üzerinden yaptım. Bana bios üzerinden yapma konusun da bilgi verir misiniz? Sanırım gigabyte anakartlar da qflash üzerinden yapılıyor.
Aynen öyle. Program üzerinden yaptığınız stabil çalışmıyor sanırım. Ya da program anakartın BIOS'unu yazmaya yönelik değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Size uygun olan bios sürümünü de daha önce verdiğim linkten indirin.

Çok teşekkür ederim en yakın zaman da uygulayacağım. Yardımlarınız için teşekkürler :)
Aynen öyle. Program üzerinden yaptığınız stabil çalışmıyor sanırım. Ya da program anakartın BIOS'unu yazmaya yönelik değil.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu izleyerek yapabilirsiniz. Size uygun olan bios sürümünü de daha önce verdiğim linkten indirin.

Q-Flash ile yaptığım da '' kopya güncellendi '' gibi bir şey çıktı. Sanırım daha önce program'dan yaptığım için kabul etmedi. Zaten bilgisayarı açtığım da derecesi 77 olarak açılmıştı. Acaba bios'u sıfırlayıp tekrar mı denesem?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı