Xeon E5440 sistemde Valorant'ta FPS düşmeleri

sonicnix

Centipat
Arkadaşlar merhaba. Intel Xeon E5440 model işlemcimde Valorant'da drop (ani FPS düşüşü) sorunum var. İşlemcime görev yöneticisinden baktığımda oyundayken Valorant %60-%70 kullanmasına rağmen görev yöneticisinde %99 olarak gösteriyor, bu yüzden drop oluyor ve stabil FPS değerim 50 FPS'den 30-35'e düşüyor. Sizce bu sorun neden kaynaklı olabilir? İşlemcim çok ısındığından dolayı mı, ekran kartımla darboğaz yaptığından dolayı mı, yoksa başka bir sebep mi?

Anakart: Foxconn G41MXE-K
İşlemci: Intel Xeon E5440 2.83 GHz (Overclock yok)
RAM: Kingston 1600 MHz 4 GB tek slot
Ekran Kartı: Sapphire HD 7350 1 GB.

Önemli: İşlemci sıcaklığım oyundayken 80'leri görüyor, internetten araştırdığımda bu değerlerin Xeon işlemciler için normal olduğu söyleniyor. O yüzden müdahale etmek istemiyorum. Çift bakır borulu kule tipi işlemci soğutucusu kullanıyorum. Ekran kartımla darboğaz yaptığını biliyorum, en yakın zamanda değiştireceğim.

Herkesde var çözümü oyuna optimizasyon yapmaları.
Bir gün 120 130 aldım şimdi rahatım derken 1GB'lık güncelleme ile bir anda 70 80 oluyor bu sefer arada 40'lara düşüyor.

Kral işlemcini değiştircekmişsin değiştirdiğinde hangi işlemciyi aldığını ve sorunun çözülüp çözülmediğini söyler misin bende ona göre yenilemeyi düşünüyorum.

Xeon X3440 sipariş ettim dün AliExpress üzerinden bir de H55 serisi anakart alacağım elimde 2x4+2 GB RAM var bayağı bir performans artışı görürüm diye düşünüyorum. Size haber ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…