Xeon E5450 2 çekirdek gözüküyor

Halil İbo05

Hectopat
Katılım
18 Mart 2019
Mesajlar
31
Pentium Dual Core E5700 işlemci ile kullandığım Asus marka P5G41T-M LX model anakarta sahibim. Sistemi bi süreliğine daha adam etmek maksadıyla belki de fantezi maksatlı onu tam bilemiyorum :) Gücümün yettiği kadar yükseltmek istedim. SSD aldım, ekran kartı aldım, RAM aldım derken sıra işlemciye geldi. Araştırdım soruşturdum, yazılar okudum, videolar izledim baktım herkes sonuç almış tavsiye de ediyor. Aliexpress'ten modlanmış Xeon E5450 almaya karar verdim, aldım. film de bundan sonra koptu :)

Dediğim gibi işlemci modlu geldi, BIOS'u da kendim modladım. Eski işlemciyi (Pentium E5700) söktüm yeni işlemciyi (Xeon E5450) taktım. Bilgisayarı açtım BIOS'a girdim baktım her şey normal işlemcinin adı soyadı FSB değeri, frekans değeri, önbellek değeri tastamam görünüyor. ESC deyip çıktım BIOS'tan. Tam açılıyor diye sevinirken Windows başlatılıyor ekranında kaldı restart attı.
Tekrar açıldı Windows başlatılıyor ekranına geldi restart attı derken 4-5 kez bu şekilde devam etti.

Sonra başlangıç sorunlarını gider, Window'su normal olarak başlat yazılı siyah ekran geldi. Başlangıç onarmayı başlat dedim. Windows dosyaları hazırlıyor diye yazı geldi, altında beyaz bir alan yüklendi tam onarıma geçecek yine restart attı. Tekrar açıldığında onarımı başlat değil de Windows'u normal başlat dedim. Windows başlatılıyorda bu sefer bayraklar birleşti dondu kaldı uzun bi süre ellemedim belki açılır diye, yine açılmadı, kendim kapattım.

Eski işlemcimi taktım sorunsuz açıldı. Sebebini araştırdım bir ton yazı okudum, söylenenlerin hepsini adım adım yaptım. BIOS pilini çıkarmak, ekran kartını söküp VGA bağlamak, orijinal BIOS yüklemek, tek slot RAM takmak, slot yerlerini değiştirmek, farklı marka RAM kullanmak vs. Aklıma gelmeyen daha bir sürü şey. Nitekim sonuç alamadım. İyice araştırdım, Windows 10 yükledim sorunum düzeldi demiş biri. Eski işlemcimle Windows 10'u yükledim, BIOS'u tekrar modladım yeni işlemciyi taktım bir de baktım açıldı bilgisayar sevindim :) Bilgisayarım sağ tık özellikler, o da ne, eski işlemcim görünüyor. CPU-Z yükledim, işler iyice karıştı. Onda da yeni işlemci görünüyor.

Yeniden başlattım BIOS'tan baktım yeni işlemci. Açtım tekrar bilgisayarı, CPU-Z'de yeni bilgisayarımda aygıt yöneticisinde eski işlemci görünüyor derken birkaç kez yeniden başlattım tuhaf bir şekilde kendiliğinden düzeldi, her yerde yeni işlemci görünüyor.
Bu sefer de iki çekirdek olduğunu fark ettim. Onun da araştırmasını yapıp gerekli adımları uyguladım çalıştır msconfig önyükleme gelişmiş seçenekler işlemci sayısı orada da 4 görünmüyor kaldı 2'de.

Tekrar araştırdım yeni işlemci takılıyken format attım düzeldi demiş biri. Hemen geçtim başına, nafile. Format da atamıyorum. Bir haftadır tabiri caizse yemeden içmeden doğru düzgün uyku uyumadan uğraşıyorum, araştırıp soruşturuyorum bi gram sonuç alamadım. Yaşadığım yerde de 3 4 tane bilgisayarcı abi var tanıdığım, onlar da bulamadı bi yolunu. Yani anlayacağınız kafayı yedim yiyeceğim az kaldı. Nedir ne değildir arkadaşlar, sizden ricam şu konuyu bir masaya yatıralım hep birlikte. Fikir alışverişi yapalım. Bi umut farklı yol buluruz çözeriz belki. He bu arada masal gibi yazdım upuzun kusuruma bakmayın sebat edip okuyandan çare arayandan da Allah razı olsun şimdiden :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Msconfig'e girin gelişmiş seçeneklerden sol üstteki üç işaretide kaldırıp uygulayın. Yeniden başlatın sistemi tekrar gelişmiş seçeneklere girin 4 çekirdek gözükmesi lazım.
hocam o bölümde zaten sonradan girip seçmediğimiz zaman seçili olmuyoki o kutucuklar. orjinal hali bu zaten, dediğiniz şekilde seçili değil
Ekran Alıntısı.PNG

Msconfig'e girin gelişmiş seçeneklerden sol üstteki üç işaretide kaldırıp uygulayın. Yeniden başlatın sistemi tekrar gelişmiş seçeneklere girin 4 çekirdek gözükmesi lazım.
he denemedim mi bu bölüme gelip işlemci sayısını 4 seçmeyi? defalarca denedim, nafile.
 
İşlemci sayısına işaret koyup 2 yapın sonra tekrar başlatın. Açıldıktan sonra tekrar işaretleri kaldırıp tekrar uygulayın. Bendede aynı sorun olmuştu orayı iyice karıştırın hepsini veya teker teker işaretleyip yeniden başlatın sorununuz çözülmesi lazım.
 
Son düzenleme:
İşlemci sayısına işaret koyup 2 yapın sonra tekrar başlatın. Açıldıktan sonra tekrar işaretleri kaldırıp tekrar uygulayın. Bendede aynı sorun olmuştu orayı iyice karıştırın hepsine veya teker teker işaretleyip yeniden başlatın sorununuz çözülmesi lazım.
bi kez kurcaladım orayıda hocam, daha önceden araştırıp okuduğum yazılara bakarak. en üstteki kutucuğu işaretledim alttan 2 seçtim tamam deyip yeniden başlattım sonra sürekli restart oldu bilgisayar açılmadı taki eski işlemciyi takana kadar. çok tuhaf şeyler oluyo anlamış değilim bende :) siz hangi işletim sisteminde kullanıyorsunuz bilgisayarınızı.
 
W10 PRO işletim sistemini kullanıyorum. Msconfig'ten dediklerimi teker teker dene artık yapacak birşey yok. Ayrıca çok anlamıyorum ama anakartının işlemci uyumluluk listesinde o işlemciyi bulamadım bundan kaynaklanıyor olabilir mi sorun?
valla haklısın hocam yapacak bişey yok dediğin gibi deneye deneye bulmaya çalışacam artık bi yolunu. evet anakartın uyumluluk listesinde yok bu işlemci. hiç bir lga 775 anakartın listesinde yok, 771 pin server işlemciya o yüzden
 
merhabalar hocam, benimde ilham kaynağım bu abinin videoları olmuştu zaten :) düşünmedi değilim yazıyım ediyim diye ama bilemedim dönüş yapar mı cevap verir mi. şansımı denemekten ne kaybederim demi :) sizde var mı ulaşabileceğim bi yol, mail adresi telefon numarası vs
Valla ben daha önce aklıma takılanları videolarının altına yorum atmıştım. Çoğuna yanıt verdi. Vermediği de oldu ama cevaplar bence :) İşi sansa bırakma son videolarindan 2 tanesine de aynı yorumu at sor gitsin umarım döner.
 
Valla ben daha önce aklıma takılanları videolarının altına yorum atmıştım. Çoğuna yanıt verdi. Vermediği de oldu ama cevaplar bence :) İşi sansa bırakma son videolarindan 2 tanesine de aynı yorumu at sor gitsin umarım döner.
dediğin şekilde yaptım cevapta verdi sağolsun :) sende sağol tetikledin beni :) ama dediği şeyi yapamadım, bulamadım daha doğrusu biosta. büyük ihtimal farklı bi isimde söyledi. cevap bekliyorum şimdi tekrar
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı