Xeon E5450 ısınıyor

Bertolacci

Kilopat
Yer
Istanbul
Işlemciyi takıp termal macunu sürdüm ardından Intel'in orijinal fanını taktım. BIOS modlama yaptım. Isi değerlerine baktığımda bilgisayar boştayken 65-75 arası gidip geliyor. LoL, GTA4 vs oyunlarda 90-100 arası sabit. Isiyi düşürmek için ne yapabilirim?

Anakartım: Foxconn G41-MXE

Işlemciyi takıp termal macunu sürdüm ardından Intel'in orijinal fanını taktım. BIOS modlama yaptım. Isi değerlerine baktığımda bilgisayar boştayken 65-75 arası gidip geliyor. LoL, GTA4 vs oyunlarda 90-100 arası sabit. Isiyi düşürmek için ne yapabilirim?

Anakartım: Foxconn G41-MXE

Termal macun nedir? Kule tipi fan alabilirsiniz.

Hangi termal macunu kullandınız?
Stok fanım bozulmuştu. Yakinimdaki bilgisayarcidan orjinal intel fani aldim kule tipi değil ustunede termal macun sürdü fakat hangisi olduğunu hatirlamiyorum.
Xeon işlemcileri stok fanla soğutamazsınız. Kasa akışı iyi vesaire bile en fazla 90 olur. Kule tipi veya sıvı soğutmaya geçerseniz iyi olur.
Sanirim soğutucum yüzünden evet. Anakartim için bu kesinlikle soğutur dediğiniz bir soğutucu var mıdır ? 100 tl civarlarında.

Büyük ihtimal dandik termal macun sürmüştür. Aynı anakartta E5430 test etmiştim Grizzly termal macun ve 50 liralık Akasa fan ile %100 yük altında en fazla 70 alıyodum. Mümkünse Fan ve termal macun yenile.

Stok fanım bozulmuştu. Yakinimdaki bilgisayarcidan orijinal Intel fani aldim kule tipi değil ustunede termal macun sürdü fakat hangisi olduğunu hatirlamiyorum.

Sanirim soğutucum yüzünden evet. Anakartim için bu kesinlikle soğutur dediğiniz bir soğutucu var mıdır? 100 TL civarlarında.

Anakartın küçük olduğu için bunlar olur.

Büyük ihtimal dandik termal macun sürmüştür. Aynı anakartta E5430 test etmiştim Grizzly termal macun ve 50 liralık Akasa fan ile %100 yük altında en fazla 70 alıyodum. Mümkünse Fan ve termal macun yenile.
Çok teşekkürler

Anakartın küçük olduğu için bunlar olur.
Bunları takarken sorun yaşamam değil mi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı