Xeon E5450 ve G41M-P26 İçin Ekran Kartı Önerisi

Serhat Güler

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, benim sistemim bu:
  • Anakart: MSI G41M-P26 DDR3 1333MHz OC
  • RAM: 2X4 8GB KİNGSTON 1333MHz RAM
  • GEFORCE 9500GT Markası belli değil.
  • INTEL XEON E5450
  • HDD: 500GB SEAGATE
  • PSU: EVEREST 300W
Benim sorum ise şu; ekran kartım oldukça eski ve kötü. Bunun yerine MSI GTX 1050 2GT GDDR5 mi almalıyım, yoksa SAPPHIRE RX 560 2G GGDR5 mi almalıyım? Daha önemlisi bu kartlar anakartımı destekler mi, çalıştırır mı? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı oyunlarda darboğaz söz konusu olmakla beraber GTX1050 alabilirsin. Fakat yeni sistem toplama gibi bir düşüncen bulunuyorsa, GT1030 almanı tavsiye ederim.

Anakartın bir miktar overclocka müsait. Benim tavsiyem 1050 Ti alıp, işlemciyi overclock ederek darboğazı ortadan kaldırıp iyi bir performans almaktan yanadır. Anakartın bu ekran kartlarını destekleyecektir. PSU değiştirmen gerekli yetersiz kalabilir.

Anakartın bir miktar overclocka müsait. Benim tavsiyem 1050 Ti alıp, işlemciyi overclock ederek darboğazı ortadan kaldırıp iyi bir performans almaktan yanadır. Anakartın bu ekran kartlarını destekleyecektir. PSU değiştirmen gerekli yetersiz kalabilir.
İşlemciyi overclock ederek, GTX1050yi tam randımanlı çalıştırabilir. 1050Ti için darboğaz hala sözkonusu olacaktır.

Bildiğim kadarıyla 3.5-3.7 GHz civarlarında 1050Ti'yi besleyebiliyor. Yine de bi araştırılmalı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Abdullah'tan izlemiştim daha önce. OC'siz 1050 ile darboğaz söz konusuydu. Yapıldığı taktirde 1050 ile performans tam alınır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Abdullah'tan izlemiştim daha önce. OC'siz 1050 ile darboğaz söz konusuydu. Yapıldığı taktirde 1050 ile performans tam alınır.

Baya bi rus kanalından gözlemlediğim kadarıyla pek darboğaza maruz kalınmıyor ama deneyemediğim için net bir şey diyemem.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı