İşlemci olarak Xeon E5450 düşünüyorum fakat 150 200 TL'ye kadar çıkabilirim. Ekran kartı olarak R7 240 alacağım. Bu sistemi yedek olarak elimde tutmak istiyorum. Kardeşimle veya arkadaşlarım geldiğinde beraber oyun oynamak için. İşlemci kafama pek yatmadı aslında fakat herkes Xeon işlemci öneriyor. Xeon E5450 alacağım sanırsam. 200 TL civarında bir işlemci önerebilir misiniz? Ve 150 200 TL civarında DDR3 775 pin anakart bulabilir miyim? Aliexpress'ten getirtmeyi düşünüyorum. 4 GB ve anakartın desteklediği bir MHz'de çalışan bir RAM ile League of Legends'te kaç fps alabilirim? Benim için orta ayarlarda 75 80 civarı alabilirsem çok iyi olur. CS:GO oynatır mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
X3470 almanız çok daha iyi olacaktır. 140 TL diye hatırlıyorum Aliexpress'de. O kadar vermek istemezseniz X3440 da alabilirsiniz. 90 TL fiyatı var ve E5450'den daha iyi bir işlemci.
200 TL'ye Aliexpress'de sıfır 8GB RAM destekleyen anakartlar var diye biliyorum.
R7 240 yerine yine Aliexpress üzerinden GTX 650, 750 veya 750 TI almanız daha iyi olabilir. R7 240 ile aynı fiyata satılıyorlar hatta daha ucuz ve çok daha performanslılar.
Sahibinden.com üzerinden de kartlara bakabilirsiniz isterseniz. Güzel parçalar var orada da.
Sorunuza cevap verecek olursam, R7 240 ile LoL ve CS:GO gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.
Xeon işlemci alacağım orası kesin ve ayrıca şimdilik 4 GB RAM ve 775 Pin DDR3 anakart bana yeterlidir diye düşünüyorum. Ayrıca ekran kartını ise R7 240'dan vazgeçip GTX 750 Ti almaya karar verdim. Önerileriniz nedir ?
Her iki site üzerinden de size tavsiyeler verebilirim ancak 775 PIN anakart konusunda emin misiniz gerçekten? Aynı fiyata daha performanslı parçalar alabilirsiniz.
Bana işlemci, anakart, ekran kartı ve RAM için toplam bütçenizi verebilir misiniz? Bu arada HDD, kasa ve PSU'yu ne yapacaksınız?
HDD, kasa, PSU gibi parçalar elimde mevcut zaten. İşlemci, anakart, RAM ve ekran kartına en fazla 700,800 TL bütçe ayırabilirim belki 100 TL daha fazla.
O halde ben hem Aliexpress'den hem de Sahibinden.com üzerinden alınabilecek parçalara bir bakayım.
Aliexpress üzerinden böyle bir sistem toplayabildim 900 TL'ye:
O halde ben hem Aliexpress'den hem de Sahibinden.com üzerinden alınabilecek parçalara bir bakayım.
Aliexpress üzerinden böyle bir sistem toplayabildim 900 TL'ye:
Çoook teşekkür ediyorum. Belirttiğiniz ürünleri bulabilirsem uygun fiyata Türkiye'den alacağım. Bulamazsam da yapacak bir şey yok. Mecbur şansımızı deneyeceğiz =)