Xeon E5450 ve R7 240 Bilgisayar Toplama

Necati ÜNAL

Kilopat
İşlemci olarak Xeon E5450 düşünüyorum fakat 150 200 TL'ye kadar çıkabilirim. Ekran kartı olarak R7 240 alacağım. Bu sistemi yedek olarak elimde tutmak istiyorum. Kardeşimle veya arkadaşlarım geldiğinde beraber oyun oynamak için. İşlemci kafama pek yatmadı aslında fakat herkes Xeon işlemci öneriyor. Xeon E5450 alacağım sanırsam. 200 TL civarında bir işlemci önerebilir misiniz? Ve 150 200 TL civarında DDR3 775 pin anakart bulabilir miyim? Aliexpress'ten getirtmeyi düşünüyorum. 4 GB ve anakartın desteklediği bir MHz'de çalışan bir RAM ile League of Legends'te kaç fps alabilirim? Benim için orta ayarlarda 75 80 civarı alabilirsem çok iyi olur. CS:GO oynatır mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
X3470 almanız çok daha iyi olacaktır. 140 TL diye hatırlıyorum Aliexpress'de. O kadar vermek istemezseniz X3440 da alabilirsiniz. 90 TL fiyatı var ve E5450'den daha iyi bir işlemci.

200 TL'ye Aliexpress'de sıfır 8GB RAM destekleyen anakartlar var diye biliyorum.

R7 240 yerine yine Aliexpress üzerinden GTX 650, 750 veya 750 TI almanız daha iyi olabilir. R7 240 ile aynı fiyata satılıyorlar hatta daha ucuz ve çok daha performanslılar.

Sahibinden.com üzerinden de kartlara bakabilirsiniz isterseniz. Güzel parçalar var orada da.

Sorunuza cevap verecek olursam, R7 240 ile LoL ve CS:GO gibi oyunları rahatlıkla oynayabilirsiniz.

Xeon işlemci alacağım orası kesin ve ayrıca şimdilik 4 GB RAM ve 775 Pin DDR3 anakart bana yeterlidir diye düşünüyorum. Ayrıca ekran kartını ise R7 240'dan vazgeçip GTX 750 Ti almaya karar verdim. Önerileriniz nedir ?

Aliexpress üzerinden mi almayı düşünüyorsunuz parçaları?

Her iki site üzerinden de size tavsiyeler verebilirim ancak 775 PIN anakart konusunda emin misiniz gerçekten? Aynı fiyata daha performanslı parçalar alabilirsiniz.

Bana işlemci, anakart, ekran kartı ve RAM için toplam bütçenizi verebilir misiniz? Bu arada HDD, kasa ve PSU'yu ne yapacaksınız?

O halde ben hem Aliexpress'den hem de Sahibinden.com üzerinden alınabilecek parçalara bir bakayım.
Aliexpress üzerinden böyle bir sistem toplayabildim 900 TL'ye:

İşlemci: Xeon X3470 Processor 8M Cache 2.93 GHz SLBJH LGA1156 CPU-in Processors from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Anakart: P55 A 1156 motherboard DDR3 LGA 1156 USB 2.0 215x170 boards 8GB P55 6 Channel Mainboard Motherboard Free shipping-in Motherboards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

RAM: Kllisre Ram DDR3 4GB 1333 MHz Desktop Memory 240pin 1.5V sell 2GB/8GB New DIMM-in RAMs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Ekran Kartı: GIGABYTE Graphics Card Original GTX 750 Ti 2GB 128Bit GDDR5 Video Cards for nVIDIA Geforce GTX 750Ti Hdmi Dvi Used VGA Cards-in Graphics Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
Bu arada 4GB 1600MHz DDR3 RAM'den iki tane alınınca 900 TL ediyor. Yani 8GB RAM yaparsanız.
En çok sipariş edilen ve beğenilen ürünleri seçtim. 4GB RAM alırsanız 800, 8GB alırsanız 900 TL'ye kapanıyor Aliexpress. Bu arada gümrük vergisi de çıkmasın aklınızdan :)

Son düzenleme:
O halde ben hem Aliexpress'den hem de Sahibinden.com üzerinden alınabilecek parçalara bir bakayım.
Aliexpress üzerinden böyle bir sistem toplayabildim 900 TL'ye:

İşlemci: Xeon X3470 Processor 8M Cache 2.93 GHz SLBJH LGA1156 CPU-in Processors from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Anakart: P55 A 1156 motherboard DDR3 LGA 1156 USB 2.0 215x170 boards 8GB P55 6 Channel Mainboard Motherboard Free shipping-in Motherboards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

RAM: Kllisre Ram DDR3 4GB 1333 MHz Desktop Memory 240pin 1.5V sell 2GB/8GB New DIMM-in RAMs from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Ekran Kartı: GIGABYTE Graphics Card Original GTX 750 Ti 2GB 128Bit GDDR5 Video Cards for nVIDIA Geforce GTX 750Ti Hdmi Dvi Used VGA Cards-in Graphics Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
Bu arada 4GB 1600MHz DDR3 RAM'den iki tane alınınca 900 TL ediyor. Yani 8GB RAM yaparsanız.
En çok sipariş edilen ve beğenilen ürünleri seçtim. 4GB RAM alırsanız 800, 8GB alırsanız 900 TL'ye kapanıyor Aliexpress. Bu arada gümrük vergisi de çıkmasın aklınızdan :)
Çoook teşekkür ediyorum. Belirttiğiniz ürünleri bulabilirsem uygun fiyata Türkiye'den alacağım. Bulamazsam da yapacak bir şey yok. Mecbur şansımızı deneyeceğiz =)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı