Xeon E5462 ve 775 LGA için BIOS modu gerekir mi?

Spartalı

Hectopat
Daha fazla  
Modlu 771-775 Xeon E5462 alacağım ancak bunun için ekstra BIOS modu gerekiyor mu, yoksa 775 LGA anakartta direkt çalışır mı?

Hepsinde olmuyor. Olanlar için bile Mod tavsiye ediliyor. Uygun bir Mod bulmak gerekir.

Anakartın Quad işlemci destekliyorsa(945 chipseti desteklemiyor mesela) modlu BIOS'a ihtiyacın yok. Modlu BIOS işlemcinin daha stabil daha düşük sıcaklıkta çalışmasını sağlıyor. Tak çalıştır acarsın sistemi.

Hepsinde olmuyor. Olanlar için bile Mod tavsiye ediliyor. Uygun bir Mod bulmak gerekir.

775 pinde Quad serisi en kötü, DDR2 kartlar bile tak çalıştır şekilde acıyor sistemi. Modlu BIOS daha stabil çalışması için sadece.

Modlu 771-775 Xeon E5462 alacağım ancak bunun için ekstra BIOS modu gerekiyor mu, yoksa 775 LGA anakartta direkt çalışır mı?

Xeon işlemcileri, normal LGA775 anakartlarda çalıştıramazsın. Bunun için modlu BIOS gerekiyor. YouTube'da İsmail Tpc Hastanesi adlı kanal var. Ayrıntısıyla anlatıyor. Ben oradan P45 anakartıma modlu BIOS yüklemiştim. Bir göz gezdirmeni tavsiye ederim.

Anakartın Quad işlemci destekliyorsa(945 chipseti desteklemiyor mesela) modlu BIOS'a ihtiyacın yok. Modlu BIOS işlemcinin daha stabil daha düşük sıcaklıkta çalışmasını sağlıyor. Tak çalıştır acarsın sistemi.

775 pinde Quad serisi en kötü, DDR2 kartlar bile tak çalıştır şekilde acıyor sistemi. Modlu BIOS daha stabil çalışması için sadece.
Biliyorum hocam. Onun için dedim zaten. Stabilize sorunu yaşayanlar gördüm. İşlemciler zaten genelde Modlu geliyor. Ama BIOS farklı.

Biliyorum hocam. Onun için dedim zaten. Stabilize sorunu yaşayanlar gördüm. İşlemciler zaten genelde modlu geliyor. Ama BIOS farklı.

Modlu BIOS'lar da orj BIOS'ların oynanmış versiyonu oluyor zaten her yerden indirmekte stabil sonuç vermiyor. 775 pinde P ve G41 chipsete sahip cogu kart tum Xeon'lar ile cok uyumlu çalışıyor. Arkadaş kartını söylerse hangisinin daha iyi olacağını söyleyebilirim.

Xeon işlemcileri, normal LGA775 anakartlarda çalıştıramazsın. Bunun için modlu BIOS gerekiyor. YouTube'da İsmail tpc hastanesi adlı kanal var. Ayrıntısıyla anlatıyor. Ben oradan P45 anakartıma modlu BIOS yüklemiştim. Bir göz gezdirmeni tavsiye ederim.

Çalıştırır hocam. P anakartların hemen hemen çoğunda denedim hepsi tak çalıştır çalıştırıyor. Stabilite için moda ihtiyaç duyuluyor.

945 ve buna benzer chipsetlerde çalışmaz sadece bunun nedeni de bu chipsetlerin direk Quad işlemci desteği bulunmuyor. Quad serisi de takılamıyor mesela. Modsuz çalışmayacak bir iki anakart markası var onlar da ECS, Foxconn, Esonic ve Pegatron'dur. Ipm41 hariç o çalıştırıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Modlu BIOS'lar da orj BIOS'ların oynanmış versiyonu oluyor zaten her yerden indirmekte stabil sonuç vermiyor. 775 pinde p ve G41 chipsete sahip cogu kart tum Xeon'lar ile cok uyumlu çalışıyor. Arkadaş kartını söylerse hangisinin daha iyi olacağını söyleyebilirim.

Çalıştırır hocam. P anakartların hemen hemen çoğunda denedim hepsi tak çalıştır çalıştırıyor. Stabilite için moda ihtiyaç duyuluyor.

945 ve buna benzer chipsetlerde çalışmaz sadece bunun nedeni de bu chipsetlerin direk Quad işlemci desteği bulunmuyor. Quad serisi de takılamıyor mesela. Modsuz çalışmayacak bir iki anakart markası var onlar da ECS, Foxconn, Esonic ve pegatrondur. Ipm41 hariç o çalıştırıyor.

Hocam benimkinin Foxconn olması kötü oldu mod falan uğraşırım ama aklıma başka bir şey takıldı Xeon'lar bayağı ısınıyormuş stok fanlar halledebilir mi?

Hocam benimkinin Foxconn olması kötü oldu mod falan uğraşırım ama aklıma başka bir şey takıldı Xeon'lar bayağı ısınıyormuş stok fanlar halledebilir mi?
Bende Xeon E5430 vardı TDPleri aynı. Modsuz kullanımda max 75 78 dereceleri gördüm stok fan ile. Xeon için iyi değerler sorun yaşamazsın. Ayrıca anakartında modsuz çalışma şansı da var ilk önce kesinlikle modsuz dene.

Bu arada kaça alacaksın işlemciyi?

Bende Xeon E5430 vardı TDP'leri aynı. Modsuz kullanımda Max 75 78 dereceleri gördüm stok fan ile. Xeon için iyi değerler sorun yaşamazsın. Ayrıca anakartında modsuz çalışma şansı da var ilk önce kesinlikle modsuz dene.

Bu arada kaça alacaksın işlemci.

İkinci el olarak baktım temiz olarak
E5430 300 TL var.
E5462 400TL var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı