Xeon E5462 ve 775 LGA için BIOS modu gerekir mi?

Spartalı

Hectopat
Daha fazla  
Modlu 771-775 Xeon E5462 alacağım ancak bunun için ekstra BIOS modu gerekiyor mu, yoksa 775 LGA anakartta direkt çalışır mı?

İkinci el olarak baktım temiz olarak
E5430 300 TL var.
E5462 400TL var.

Bunu almanı öneririm. 50W TDP'si var çok çok daha az ısınacaktır. Ayrıca anakartının beslemeleri için de daha sağlıklı olacaktır. Xeon E5430a yakın bir performansı var Q9200 veya Q9400 muadili. Ayrıca 100 TL gibi çok uygun bir fiyatı var. Hazır modlu geliyor bir de.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şimdi baktım 250'ye E5430 gelmiş yanında macunlu.

Arkadaşlar Xeon işlemcileri her LGA775 anakartta tak çalıştır şeklinde kullanamazsınız. P serisi yonga seti kullanan bir anakartta bile stabilite için Xeon mikrokodları eklenmiş (modlanmış dediğimiz) BIOS kurulması lazım. Normalde tabii işlemciyi anakarta takınca sistem sorunsuz açılır fakat anakart işlemciyi tam olarak okuyamaz. Konu başlığına yanıt olarak "Evet, Xeon işlemci için modlu BIOS kurulması gerekir." Foxconn anakartınızın tam modelini CPU-Z indirip mainboard sekmesinden öğrenebilirsiniz. İsterseniz anakartınızın modelini buraya da yazın biz de bakalım. Bu arada BIOS modlansa bile stabilite sorunları devam edebiliyor, o yüzden ben genelde Xeon işlemci önermem, Quad Q9550 ya da Q9650 öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…