Xeon işlemci olmadan BIOS modlamak

Yunuscelik.16

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Xeon L5420 sipariş ettim 4 günde Türkiye'ye geldi. Şu an PTT İstanbul Başakşehir şubesinde. 2 güne gelecek, Şu an Core 2 Duo E6600 kullanıyorum. Ve bu işlemci ile BIOS'u modladım şu an kullanıyorum modlu BIOS'u sıkıntı çıkar mı ? 2 gün sonra Xeon işlemci gelecek onu takıcam idare eder mi 2 gün?

1536760252027.png

Gördüğünüz gibi GA G31M ES2L FG idi modlayınca FL oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Xeon işlemci geldikten sonra aradaki performans farkını belirtirsen çok mutlu olurum bende de G41 Anakart var Foxconn' un onu LGA 775 den LGA 771 e modlayacağım bakalım olursa daha sonra X5460 işlemci siparişi verdim onu takacağım. Yapamazsam hüsran olur benim için.

Hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum. Xeon işlemci geldikten sonra aradaki performans farkını belirtirsen çok mutlu olurum bende de G41 Anakart var Foxconn' un onu LGA 775 den LGA 771 e modlayacağım bakalım olursa daha sonra X5460 işlemci siparişi verdim onu takacağım. Yapamazsam hüsran olur benim için.
X5460 işlemci için iyi bir soğutucunuz ve power supply iniz vardır inşallah. En az 2 bakır borulu soğutucu lazım. Modlama işine gelirsek Gigabyte anakarta sahip oldugumdan biostan yapmama gerek kalmadı çünkü gigabytenın kendı uygulaması var. Genius adlı sıteden anakartınızın mıcrokodunu indirerek çok kolay yapabilirsiniz. Öncelikle indirin masaüstüne atın ve flash bellek takın. Belleği Fat32 olucak şekilde biçimlendirin. Sonra dosyayı içine atın ve flash belleği bilgisayara takılı şekilde kapatın pc yi devamını biostan yaparsınız zaten...

X5460 işlemci için iyi bir soğutucunuz ve power supply iniz vardır inşallah. En az 2 bakır borulu soğutucu lazım.
Foxconn marka anakarta sahibim ve malesef modlama yapmak zorundayım 4 pipe bakır borulu soğutucum var işe yarayacağını düşünüyorum. 480 Watt bir PSU var burada biraz problemim yok değil ama ekran kartında fazla yüklenmeyi düşünmediğim için sadece işlemci için yeterli gibi görünüyor şu an için.
Gigabyte anakarta sahip oldugumdan biostan yapmama gerek kalmadı çünkü gigabytenın kendı uygulaması var. Genius adlı sıteden anakartınızın mıcrokodunu indirerek çok kolay yapabilirsiniz. Öncelikle indirin masaüstüne atın ve flash bellek takın. Belleği Fat32 olucak şekilde biçimlendirin. Sonra dosyayı içine atın ve flash belleği bilgisayara takılı şekilde kapatın pc yi devamını biostan yaparsınız zaten...
Burada bildiğim yanlışlıklar var sanırım. Öncelikle anakartım Foxconn G41 MXE model. İnternet üzerinden modu buldum indirdim hazırda duruyor şu an. Ancak Fat32 mi yoksa NTFS mi orada tam bilgim yoktu. Teşekkür ederim.

Foxconn marka anakarta sahibim ve malesef modlama yapmak zorundayım 4 pipe bakır borulu soğutucum var işe yarayacağını düşünüyorum. 480 Watt bir PSU var burada biraz problemim yok değil ama ekran kartında fazla yüklenmeyi düşünmediğim için sadece işlemci için yeterli gibi görünüyor şu an için.

Burada bildiğim yanlışlıklar var sanırım. Öncelikle anakartım Foxconn G41 MXE model. İnternet üzerinden modu buldum indirdim hazırda duruyor şu an. Ancak Fat32 mi yoksa NTFS mi orada tam bilgim yoktu. Teşekkür ederim.
Kesinlikle fat 32 Bende bi power supply buldum 120 tl 500 watt +80 sertifikalı 12 volt kanalından 432 watt veriyor gigabytenın baya iyi almayı düşünüyorum

Ekran kartınız nedir ?

Çok sağolun bunu ne zamandır soracağım hep erteledim. Bilgi için teşekkürler.

Ekran kartım bu Henüz sipariş vermedim. Beklemedeyim. Maaşımı aldıktan sonra siparişini vereceğim. Bu arada bu topladığım yedek bir sistem duruma göre kardeşime oyun bilgisayarı yapmayı düşünüyorum. CS:GO , Lol , Fortnite gibi oyunları oynuyor.
Reis bende sistem topluyordum 😂 xeon l5420 gtx 750 4 gb ddr2 ram 2+2 gigabyte ga g31m es2l hepsini aldım işlemci yarın geliyor ptt de ekran kartının daha 10 günü var son olarak power supply kaldı para biriktiriyorum bende 😂anlamadıgın biryer olursa sorabilirsin sürekli aktifim

Ekran kartım bu Henüz sipariş vermedim. Beklemedeyim. Maaşımı aldıktan sonra siparişini vereceğim. Bu arada bu topladığım yedek bir sistem duruma göre kardeşime oyun bilgisayarı yapmayı düşünüyorum. CS:GO , Lol , Fortn

Ekran kartım bu Henüz sipariş vermedim. Beklemedeyim. Maaşımı aldıktan sonra siparişini vereceğim. Bu arada bu topladığım yedek bir sistem duruma göre kardeşime oyun bilgisayarı yapmayı düşünüyorum. CS:GO , Lol , Fortnite gibi oyunları oynuyor.
Reis benim işlemci geldi taktım efsane hızlandı bilgisayar ilk başta afalladı ama anlatıcam. İşlemciyi ptt den aldım ve eve geldim direk bilgisayarın kablolarını söktüm ve başlatım stock fanı sökmeye daha sonra eski işlemciyi söktüm ve termal macunu temızledım. Xeon işlemciyi taktım ve stock fanı düzgün yerleştirdiğimi sandım. Ancak düzgün yerleştirememişim(buna çok dikkat et) devamında bilgisayar aşırı yavaşlamaya başladı çok kasıyordu 100 derece ısınıyordu. Bu sefer tekrar söktüm stock fanı ve yaklaşık 15 20 dk ugraştım düzgün takabilmek için en sonunda taktım ve tekrardan modlu bios yükledim. Şuan acayip gözle görülür bir performans artışı var fps ler 40 50 birden arttı 1080p video kasmadan izleyebiliyorum. İntelin stock fanı yaklaşık 2400 rpm de sıcaklık değerleri şöyle oldu.

1536932851669.png

3GHZ overclock lu hali bu termal macunu tam ortaya sür.... İnşallah sende başarırsın..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı