Xeon işlemciye overclock yapılırsa performans ne kadar artar?

İşlemci ve anakart nedir? Bu işlemcilerin çoğu yüksek TDP değerlerine sahip stok fan normal kullanım için bile uygun olmayabilir.
Hocam Xeon X5460.
Asus PSQ-VM DO anakart.
Soğutucu bu şekilde. Snowman T6 Ultra 2 fanlı.

Dosya Ekleri

• IMG_20220214_191326.jpg
    IMG_20220214_191326.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 66
775 pinde overclock yapsan da kurtarmaz sistemi en fazla Chrome gibi uygulamalara daha hızlı girer. Bilgi olsun diye söyleyeyim işlemciye yapılan overclock genel olarak darboğaz ve dropları azaltır. Asıl FPS artışını RAM'lerin frekansını artırmak sağlıyor.

1156 soket falan olsa sistem RAM'lere OC yapılır. RAM'ler 2000MHz veya 2133MHz'de düşük gecikme değerleriyle çalışırsa fark ediyor cidden kendimden biliyorum. Anakartınla ilgili varsa işlemci için overclock videoları izleyip overclock etmeyi deneyebilirsin 10 15FPS artırır belki. RAM konusunda yanlış görmediysem DDR2 800 küsur MHz'ye kadar destekliyor değişiklik yapsan da etkisi olacağını düşünmüyorum.

1156 soket falan olsa sistem RAM'lere OC yapılır. RAM'ler 2000MHz veya 2133MHz'de düşük gecikme değerleriyle çalışırsa fark ediyor cidden kendimden biliyorum. Anakartınla ilgili varsa işlemci için overclock videoları izleyip overclock etmeyi deneyebilirsin 10 15FPS artırır belki. RAM konusunda yanlış görmediysem DDR2 800 küsur MHz'ye kadar destekliyor değişiklik yapsan da etkisi olacağını düşünmüyorum.
Aynen ramlerim 800 MHz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı