Xeon sistem topladım nasıldır?

trteemo

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar dolar kuru malumunuz 6.40 - 6.50 civari gezmekte efenim Türk insani olarak durumumuz belli ve Intel Xeon bir sistem toplamaya karar verdim ve sistem su sekilde:

Intel Xeon X5660 6 Core 12 thread
ASUS ya da Gigabyte'nin X58 chipsetli bir anakarti
12 GB DDR 3 1333 MHz triple Channel RAM
RX 580 4 GB
120 GB SATA bir SSD
650W 80+ PSU
Saglam bir kule tipi sogutucu
Ve bir de Gaming kasa

Islemciyi 4.2-4.4 GHz arasinda kullanmayi planliyorum Ryzen 5 1600 ile kafa kafaya diyorlar sizce bu sistem toplanir mi?
Islemci Türkiye'de neredeyse bulunmuyor bulsaniz bile en az 250 300 TL ve ben 160 TL'ye buldum şu an kargoda sistem icin gorusleriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sana Xeon'un Ryzen ile kapışacağı bilgisini kim verdi ? Xeon kullanıyorum ve sunucular içindir genelde, oyun için düşünüyorsan sakın deneme derim.

Son düzenleme:
Merhabalar dolar kuru malumunuz 6.40 - 6.50 civari gezmekte efenim Türk insani olarak durumumuz belli ve Intel Xeon bir sistem toplamaya karar verdim ve sistem su sekilde:

Intel Xeon X5660 6 Core 12 thread.
ASUS ya da Gigabyte'nin X58 chipsetli bir anakarti.
12 GB DDR 3 1333 MHz triple Channel RAM.
RX 580 4 GB.
120 GB SATA bir SSD.
650W 80+ PSU.
Saglam bir kule tipi sogutucu.
Ve bir de Gaming kasa.

Islemciyi 4.2-4.4 GHz arasinda kullanmayi planliyorum Ryzen 5 1600 ile kafa kafaya diyorlar sizce bu sistem toplanir mi?
Islemci Türkiye'de neredeyse bulunmuyor bulsaniz bile en az 250 300 TL ve ben 160 TL'ye buldum şu an kargoda sistem icin gorusleriniz nelerdir?

Anakartı nereden bulabiliriz?

Önemli olan anakart. Anakartı bulmak sıkıntı.

Ben ne işlemciler gördüm, 300 liraya satılan I7 5820K'lar. Anakart yok piyasada :D Olanlar 4790K'dan yarı yarıya, onun fersah fersah üstü performans alır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı