Arkadaşımdan aldığım CPU soğutucu ve 2x2 4 GB DDR2 Ram sayesinde bilgisayarı şu an çalışır duruma getirdim. Anakart overclock konusunda ise yanlış anakart seçimi yaptığımı anladım. FSB'yi 340 yapabiliyorum herhangi bir sıkıntı çıkartmıyor fakat 350 yaptığımda kendine 3-4 defa restart atıp 333'e alıyor değeri.
GT 1030 ekran kartı almayı düşünüyorum monitörümde sadece VGA ve DVI mevcut. DVI to VGA dönüştürücü mü almak daha iyi olur yoksa DVI kablo mu almalıyım ? DVI kabloların çeşitleri varmış galiba. Benim monitörümdeki DVI Girişi şu şekilde :
DVI kablo konusunda ne yapmalıyım ? VGA dönüştürücü mü alayım yoksa DVI kablo mu kullanayım ? DVI kablo kullanacaksam nasıl bir DVI kablo almalıyım ? Monitörümün DVI girişinin fotoğrafını üstteki yorumumda göstermiştim.
Birde GT 1030 bu anakartta(MSI G41M-P33 Combo) bir sıkıntı çıkartır mı ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
GT 1030'u almış bulunmaktayım fakat bir çözünürlük sıkıntısı yaşıyorum. Bilgisi olanlar şu konudan yardım edebilir mi ?
Şu an sistem şu şekilde :
MSI GT 1030 LP
2x2 4GB DDR2 Kingston 800Mhz Ram
160 GB Harddisk
E5450 İşlemci (3.06GHz)
Oyun test videolarında izlediğimden daha düşük performans alıyorum ve bazen fps droplar yaşıyorum.(AC Revelations'da sağa sola dönüşlerde fps drop oluyor sürekli) Bunun nedeni nedir ? 2x4 8GB DDR3 Ram ve 1 TB Harddisk takviyesi yapsam düzelir mi ?
Düzenleme : AC Revelations oyunundaki fps droplar çözüldü.
Bu sistem ile oyunlarda(Mount&Blade Warband'da %60 doku detayı seviyelerinde diğer ayarlarda düşük ya da kapalı olduğu halde savaşlarda ciddi bir performans düşüşü yaşıyorum. Metro Last Light'ta da saniyelik donmalar oluyordu) takılmalar yaşıyorum bunun nedeni sizce nedir ? Ram ve Harddiskten dolayı mıdır ? Ramleri 8 GB'a çıkartsam düzelir mi ?