Xeon Sistem Toplama

@hy-b-rx Ee o zaman niye adamın bütçesinin yetmeyeceği şeyler öneriyorsun? Konuyu okumadan direk başlıkta "Xeon Sistem Toplama"
yazıyor diye 1000 TL'lik işlemci öneremezsin. @WereBear zaten bütçen o arkadaşın önerdiği işlemcilerin sadece kendisine ve anakartına yeterdi.

Şubat ayında bir aksilik yaşamazsam ekran kartını da almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 400 TL. Zotac GTX 760'ı 390 TL'ye satan birini buldum. CASPER WIN-400PS güç kaynağına sahibim maksimum 300W çıkış verdiği yazıyor. E5450 ve GTX 760 için yeterli olur mu ? Yoksa daha düşük güç tüketimine sahip bir ekran kartı mı tercih etmeliyim ? Eğer öyleyse hangi ekran kartını tercih etmeliyim ?

400-420 TL civarında RX 460 2 GB ilanları mevcut. Nasıldır RX 460 ?

Bir sorum daha olacak. Anakartım MSI G41M-P33 Combo bu anakart ile E5450'yi overclock edemez miyim ? Bazı yerlerde G31 ve G41 anakartlarda overclock yapmayı unutun derken bazıları da bu anakartlarda 3.5GHz gibi değerlerin alınabileceğini söylemiş.

Son düzenleme:
@WereBear büyük ihtimalle bu PSU ile GTX 760'ı kullanamazsın.
2. soruna gelince GTX 750 Tİ alıp overclock yap ( ki bunu tavsiye etmem ) ya da RX 460 al.
Son soruna gelince G41 anakartların overclock konusunda çok iyi olmadığını düşünüyorum, tabii ben G41 anakart kullanmadığım için tam olarak bilemiyorum. Yine de istersen overclock yapmayı deneyebilirsin.

Yakın zamanda topladığım xeon x3440 ve gtx 770'li bilgisayarın pubg testiyle maliyetini bir konuda paylaşıcam paylaştığım zaman bu konuya linkini bırakırım.

Daha konuyu açamadım ama bir adet video çektim ve youtube'a yükledim bu video belki kafanızdaki soru işaretlerini biraz siler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağımın 12V kanalından kaç W verdiğini merak ettim ve sonuç benim için baya kötü oldu. Max. 216W veriyor. Bu değer ise saydığım ekran kartlarına yetmeyecek bir değer galiba. Bu güç kaynağı ile kullanabileceğim tek ekran kartı GT 1030 mudur ?
psu.jpg

Bu arada güç kaynağımın kabloları bunlar: (Eski model olmasından dolayı şüphelenip atma gereği duydum.)
kablo.jpg

Ekran kartı bağlantısı için herhangi bir eksiğim vs. yok değil mi ?

775 Xeon'lar yerine 1156 Soket Xeon'lara yönelebilirsiniz. Daha uzun ömürlü olur. Aliexpressten Xeon X3430 7$ gibi bir mevlaya geliyor. Biraz O.C bilginiz varsa iyi bir soğutucuyla 3.8GHz hali baya iyi performans veriyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
bu testte i7 8700K'nın 5GHz hali tahminimce i7 6700K ayarında performans verebilir.

775 Xeon'lar yerine 1156 Soket Xeon'lara yönelebilirsiniz. Daha uzun ömürlü olur. Aliexpressten Xeon X3430 7$ gibi bir mevlaya geliyor. Biraz O.C bilginiz varsa iyi bir soğutucuyla 3.8GHz hali baya iyi performans veriyor.
bu testte i7 8700K'nın 5GHz hali tahminimce i7 6700K ayarında performans verebilir.

Dostum çok geç artık :( E5450 elime ulaştı bile. 775 pin anakartta satın aldım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı