Xeon X3440 GTX 460 Sistemde Mavi Ekran Sorunu

mlhylmz

Decapat
İkinci el bir sistem topladım.
CPU: Intel Xeon X3440
Anakart: ASUS P7H55M-LX
GPU: Palit GTX460 OC
RAM: Hi-Level 2x2 1333MHz
HDD: WD Black 320GB

Neredeyse 1 haftadır bu mavi ekranlarla uğraşıyorum. İlk başta Win7 kurdum PC' me deneme amaçlı elimden geldiğince tüm sürücüleri kurdum. Ekran kartı, BIOS güncellemesi, chipset Driver hepsini yaptım. Buna rağmen 10 dakikada 1 mavi ekran alıyordum. Hepsinin ana kaynağı RAM olarak gösteriliyordu forumlarda. Bu arada daha RAM almamıştım yakınımdan uyumlu bir RAM bulmuştum idare etmesi için. Bundan kaynaklı olduğunu düşündüm ve çok üstelemedim. Ama beni deli ediyordu mavi ekranlar bende anakartımın desteği olmamasına rağmen güncel olması için Win 10 format attım ve bütün Driver'ları ve güncellemeleri yaptım. Mavi ekranlar azaldı. Her 10 dakika olurken 1 saatte olmaya başladı.(Rastgele oluyordu. Masaüstünde, video izlerken, oyun oynarken fark etmiyor)Arada bir de Opera Tarayıcı'da sayfalar çöküyordu. Ben de anakartımın desteği olmamasına bağladım bu olayı. Yine çok üstelemedim. Yine de Windows'un sunduğu bellek tanılamayı yaptığımda sıkıntı çıkmadı. Kendi RAM'lerim gelince 0'dan başlangıç yapıp anakartımında desteklediği Win 8.1'e geçiş yaptım. Yine bütün her şeyi güncelledim ve kurdum. İlk zamanlar sıkıntı yoktu ama küçük belirtiler vardı. Opera sayfa çökmesi ya da Opera'nın kendini kapatıp açması ya da oyunlarda çok seyrek olarak hiçbir hata vermeksizin oyundan atması. Fakat sıkıntı etmiyordum. 1 hafta içinde sıkıntılar arttı. Mavi ekran gelmiyordu ama sürekli çökme ve donma hataları alıyordum. En son Memtest86 yaptım. İlk yapışımda errorları buldu. Bulduğunda sevinmiştim çünkü sorun ondan kaynaklanıyordu. Asıl olay burada başlıyor. Tek tek hangi RAM'de hata olduğunu test ettim. Her RAM'i her slotta tek tek. Ve testte hiç error almadım. İkisinin eskisine göre yerini değiştirip tekrar test ettim ve hiç error yoktu. Ben de slotların yerini değiştirince çözüldüğünü sandım ve yoluma devam ettim. İlk mavi ekranımı o zaman aldım. Herhangi bir oyunda 5 dakika veya 10 dakika sonra oyundan atmaya başladı. Eskiden de atıyordu fakat bu kadar kısa sürede olmuyordu. Yakında RAM'leri değiştireceğim. Ama sıkıntı RAM'lerde mi çözemedim bu anlattığım olaydan sonra.

Denediklerim:
-Anakarttan RAM frekanslarını değiştirdim. Auto/1066/1333 olarak. Bir şey fark etmedi.
-İşlemcide Turbo Boost ve Hyper threadingi ayrı ayrı kapatıp denedim. (İşlemci hız değerleri RAM'in frekansını otomatik değiştiriyor diye okumuştum)bir şey fark etmedi.

Aldığımı hatırladığım mavi ekran hataları(Alma sıklığına göre):
1)Memory Management - 2)Page Fault In Non Paged Area - 3)NTFS File System (1 kere aldım)

Son aldığım Memory Management dump TXT dosyası:
==================================================
Dump File: 051820-22015-01.dmp
Crash Time: 18.5. 2020 00:55:16
Bug Check String: MEMORY_MANAGEMENT
Bug Check code : 0x0000001a
Parameter 1: 00000000'00041201
Parameter 2: Fffff680'00874680
Parameter 3: 95409F00'56DAE947
Parameter 4: Ffffe001'5A552310
Caused by Driver: ntoskrnl.exe
Caused by Address: ntoskrnl.exe+1404C0
File Description:
Product Name:
Company:
File Version:
Processor: X64
Crash Address: ntoskrnl.exe+1404C0
Stack Address 1:
Stack Address 2:
Stack Address 3:
Computer Name:
Full Path: C:\Windows\Minidump\051820-22015-01.dmp
Processors Count: 8
Major Version: 15
Minor Version: 9600
Dump File Size: 253.986
Dump File Time: 18.5. 2020 00:55:58
==================================================
Sizce ne sıkıntısı var? Herhangi bir testin sonucunu istiyorsanız yapıp atabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Sentinal ile sağlık taraması yapın, Memtest86 ile test edin. AIDA 64 ısı değerlerini paylaşın.

HDD Sentinal ile sağlık taraması yapın, Memtest86 ile test edin. AIDA 64 ısı değerlerini paylaşın.

Memtest 86 1 Pass Sonuç:
memtest.jpg

Aida64 Sıcaklık Değeri:
aida ısı.PNG

Disk Sentinel .txt rapor dosyası :

BIOS'u Xeon microcodelarına göre modlayın, yani anakartınıza uygun Xeon Mod. RAM MHz bölümünden değerleri auto'ya çekin, BIOS mod sonrası temiz bir W8 kurun. Tüm sürücüleri el ile sitesinden güncelleyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı