Xeon X3440 İşlemci Çok Isınıyor

Ja'Hyun

Hectopat
Katılım
13 Ekim 2019
Mesajlar
22
ASUS P7P55D-E lx marka bir mobo sahibiydim fakat 16 GB RAM'leri 4 GB gördüğü için değiştirip Gigabyte GA H55 UD3h model moboya geçtim. İşlemci soğutucusunu sorunsuz taktım lakin fanı kasa egzozuna bakıyor. Termal macununu da sürdüm tabii bu işlem sırasında. Soketleri taktım vs PC'yi kurdum oyuna başladım ama fırın gibi olduğunu fark ettim. Kasa camı bile ısınmış. 1 yıl oldu bir kere bile yapmadı bu ısınma problemini. Şu anda bu konuyu yazarken bile sıcaklığım 60-65 bandında Max 87 dereceyi görmüş CPU. Bunun sebebi ne olabilir? Neden yapıyor bunu? Şimdide RAM'lar okey ama bu sorun çıktı kafayı yiyeceğim. 2 gün öncesinde PC'yi sabah açtığım da 97 dereceyi görmüştü CPU.
df.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan mı kullanıyorsunuz?
Soğutucunun üzerinde gelen fanlar ayrıca kasa içinde 4 fan var biri egzoz fanı. Bir dip not ekliyeyim işlemci soğutucu fanı ile egzoz fanı birbirine bakıyor. Başka türlü konumlandıramadım.
Gigabyte moboya geçtikten sonra biosu güncelledim sadece. Chip seti kuramadım. Chip setten yapabilir mi ? Ayrıca güncelliğini nereden öğrenebilirim Chipsetin ?
Modlu BIOS yükledin mi? Termal macundan değil çünkü sorun.
 

Geri
Yukarı