Çözüldü Xeon X3440 işlemciye overclock yapılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mamicosplay

Centipat
Katılım
1 Ağustos 2022
Mesajlar
118
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar Gigabyte GA P55 UD3l marka anakartım var. İnternetti 4GHz'ye kadar çıkarma videolarına göre yapmayı denedim fakat şu hatayı alıyorum nasıl düzeltebilirim?

IMG20230707155209.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu sefer PC kapanıp açılmadı ama yine aynı ekran geldi.

Ayarları tamamen uyguladıysanız gelmemesi lazım. Anakartınız benimkinden farklı PCH Core kısmından voltaj vermeyi deneyin. Veya Vcore voltaj verin. Eğer risk almak istemiyorsanız. CPU hızını ve voltajını sistem açılana kadar düşürün sonra da orantılı bir şekilde geri arttırın.
Bu sefer PC kapanıp açılmadı ama yine aynı ekran geldi.

Ayarları tamamen uyguladıysanız gelmemesi lazım. Anakartınız benimkinden farklı PCH Core kısmından voltaj vermeyi deneyin. Veya Vcore voltaj verin. Eğer risk almak istemiyorsanız. CPU hızını ve voltajını sistem açılana kadar düşürün sonra da orantılı bir şekilde geri arttırın.
 
Çözüm
Ayarları tamamen uyguladıysanız gelmemesi lazım. Anakartınız benimkinden farklı pch Core kısmından voltaj vermeyi deneyin. Veya Vcore voltaj verin. Eğer risk almak istemiyorsanız. CPU hızını ve voltajını sistem açılana kadar düşürün sonra da orantılı bir şekilde geri arttırın.

Voltajlar ile oynamadan 3.7'ye cikardim sorun olur mu?
 
Voltajı 1.37 civarına getirdim başka hiçbir ayar ile oynamadım şu an 3.61 GHz bu şekilde stabil çalışır mı? Stres testi yaptım 70-75 derece.

Stres testi yaparken kapanmazsa çalışır. Kapanırsa veya" WHEA UNCORRECTABLE ERROR" hatasını verirse voltaj arttırın. Çalışırsa çözüm olarak işaretlersen sevinirim :)
 
Vcore voltajı düşürüp sıcaklığı azaltabilirsiniz fakat sistem stabilitesi düşer ve mavi ekran yersin.
Bu ayarlar ile birlikte sistem 3.90 GHz'de çalışıyor. RAM'ler ise 1560 MHz.

Hocam bu load line calibration nedir bende de var ama o açıkken coil whine sesi geliyor anakarttan, kapayınca ses kesiliyor.
 
Çok da önemli bir ayar değil stabiliteyi arttırıyor ayarı aktifleştirmek. Sistem stabilse bu ayarı overclock ile açmanın faydası yok.

Şu an stabil gibi 3.88 GHz de hiç voltaj vermeden sorunsuz kullanıyorum ama tabii RAM'lerimin MHz'si düşüyor mecbur. RAM'lerim çok iyi değiller OC yaparsam kaldırmaz büyük ihtimal.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı