Xeon X3440 sistem toplama

• Konuyu başlatan 30fps
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 9.143
Mhz değeri olarak da çok performans farkettiren bir donanım, belirttiğiniz anakarta sadece ddr3 1600 Mhz değerine sahip Ram mi kullanmak gerekiyor?

FPS değeri için pek birşey fark ettirdiğini düşünmüyorum açıkçası farklı kanallar aracılığı ile farklı MHz değerlerine sahip RAM'lerin testlerini izlediğimde oyunlarda FPS açısından hiçbirşeyin değişmediğini fark ettim. Önemli olan gecikme değerleri. CL değeri olarak da geçer bunlar. Ne kadar yüksekse o kadar iyi RAM demektir. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz RAM bellekler olduğu için ben DDR3 1333 ya da 1600 tavsiye ediyorum. Yoksa anakart 2200 MHz de destekliyor ama bulabilir misiniz emin değilim. Bunca parçayı 2. el alıyorken onu sıfır almanın pek bir mantığı yok. Aliexpressden 1600 MHz RAM alıp takın derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda RAM MHz değerleri karşılaştırılmış. Açıkçası kayda değer bir farklılık yok.

Şuan RX570 4GB X3440 3.5 Ghz anakart GA P55 USB3L kullanıyorum gayet iyi
Herhangi bir darboğaz yaşıyor musun? Overclock olarak fazlasını denemiş miydin ve son olarak soğutma olarak önerin nedir?
FPS değeri için pek birşey fark ettirdiğini düşünmüyorum açıkçası farklı kanallar aracılığı ile farklı MHz değerlerine sahip RAM'lerin testlerini izlediğimde oyunlarda FPS açısından hiçbirşeyin değişmediğini fark ettim. Önemli olan gecikme değerleri. CL değeri olarak da geçer bunlar. Ne kadar yüksekse o kadar iyi RAM demektir. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz RAM bellekler olduğu için ben DDR3 1333 ya da 1600 tavsiye ediyorum. Yoksa anakart 2200 MHz de destekliyor ama bulabilir misiniz emin değilim. Bunca parçayı 2. el alıyorken onu sıfır almanın pek bir mantığı yok. Aliexpressden 1600 MHz RAM alıp takın derim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videoda RAM MHz değerleri karşılaştırılmış. Açıkçası kayda değer bir farklılık yok.

Teşekkürler, 1600 MHz olarak aliexpressden fiyatlarını araştıracağım

Onlar aklımda 4 veya 8 borulu bir işlemci soğutucusuda alacağım neden x3470 stok GHz farkı dışında ne farkı var ki

Öncelikle Chipset soğutucu da almanda fayda var. Onuda al çok pahalı birşey değil. Chipset üzerindeki pasif soğutucuyu çıkart ve yerine; Chipset Cooler al. Bu da işlemcinin dışında anakartında ısınan chipseti soğutacak. İslemci 70 derecelere kadar rahat rahat çalışıyor ama chipsete önlem almazsan oc sonucu 100 dereceyi aşan bir sıcaklığa ulaşabilir.

Soruna gelirsek stock GHz dışında hiçbir farkı yok.

Arkadaşlar YouTube'da gördüğümüz gibi eski nesil işlemciler overclock olarak iyi performans gösteriyor. Maddi durum sıkıntılı olduğu için bu şekilde bir işlemci anakart ve ekran kartı alacağım Aliexpress'ten. Deneyimleriniz ve fikirlerinizi bekliyorum. Düşündüğüm sistem:
  • x3440 işlemci
  • Gigabyte GA-h61m hd2 anakark
Eger uyum sağlarsa (bu konuda da yardım bekliyorum) Zotac GTX 960 4 GB ekran kartı. Son olarak
kule tipi 200 liraya kadar bir işlemci soğutucu.
Ben 750 ti Mulanmanı Tavsiye ederim

Ben 750 ti Mulanmanı Tavsiye ederim
Performans sorunu yaşamak istemiyorum, işlemci rahatlıkla yükü kaldırabilecek ancak ekran kartından dolayı problem yaşamak istemiyorum
Öncelikle Chipset soğutucu da almanda fayda var. Onuda al çok pahalı birşey değil. Chipset üzerindeki pasif soğutucuyu çıkart ve yerine; Chipset Cooler al. Bu da işlemcinin dışında anakartında ısınan chipseti soğutacak. İslemci 70 derecelere kadar rahat rahat çalışıyor ama chipsete önlem almazsan oc sonucu 100 dereceyi aşan bir sıcaklığa ulaşabilir.

Soruna gelirsek stock GHz dışında hiçbir farkı yok.
Tavsiye ettiğiniz ürün var mı? Chipset soğutucu için

Performans sorunu yaşamak istemiyorum, işlemci rahatlıkla yükü kaldırabilecek ancak ekran kartından dolayı problem yaşamak istemiyorum

RX 580 alırsan sorun yaşamazsın. GTX 960, 970 Bunları işlemcin besler. Tavsiyem RX 580 almandan yana.

Tavsiye ettiğiniz ürün var mı? Chipset soğutucu için

Bunu öneriyorum. Bunu Anakartın üzerindeki çiplere yapıştıracaksın. Yukarıda attığım video altındaki linkte gösteriyor nereye yapıştıracağın.
US $1.69 |Tahmini Teslimat Zamanı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı