Xeon X3440 Tabanlı Sistem Toplama

Jax "star-lord"

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Hayırlı akşamlar...

X3440'lı bir sistem kurmaya çalışıyorum ama sürekli yeni alternatifler karşıma çıkıyor ve ikileme düşüp duruyorum. Bir sürü foruma göz attım, insanların yorumlarını ve tecrübelerini okudum ama içimdeki bu kaygıya bir çözüm bulamadım. Sonunda burada hesabım olduğunu hatırladım ve size danışmaya karar verdim.

Bu sistemi oyun için toplayacağım. Oynayacağım oyunlar çoğunlukla e-spor oyunları olacağından bütçeyi 1500 liraya sabitliyorum. Ha biraz bütçeyi aşar mıyız, aşarız tabii. Bugün ben kendime küçük bir liste yaptım. Size takdim edeyim..;

Intel Xeon 3440 CPU (100TL) ........... www.aliexpress.com/item/32691926686.html
ASUS P7P55D MOTHERBOARD (520TL + 40TL) ........... www.aliexpress.com/item/32913935162.html
Atermiter 8GB DDR3 RAM (150ish TL) ........... www.aliexpress.com/item/32851918778.html
6 Heat Pipe Double Fan COOLER (145TL) ........... www.aliexpress.com/item/32838876258.html

Total: 955 TL

Bu listede benim tek sıkıntım anakart... Ürünlerin Türkiye piyasasını hiç araştırmadım fakat büyük ihtimal anakartı yurt içinden alacağım. İnsanlar hız aşırtmadan tam verim alınması için P55 chipsetli modelleri öneriyorlar ama H55 chipsteli modeller daha uygun diyorlar. Sizce hangisini neden almalıyım? Fiyatına göre en iyi performansı veren model hangisi? Lütfen aklınızda oynayacağım oyunların geneli e-spor oyunları olduğu olsun.

Vaktiniz ayırdığınız için teşekkür ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bence bu video sorununuzu çözer diye düsünüyorum

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bence bu video sorununuzu çözer diye düsünüyorum

Ben zaten bu videodan yola çıkarak bu sistemi toplamaya karar verdim ama alternatifler çok olunca kafam karışmaya başladı.

• Kasa: Xigmatek Glare 7A
  • işlemci: Xeon X3440
  • Anakart: Asus P7P55 LX
  • Ekran Kartı: Gigabayte GTX 960 2GB
  • 1600 MHz 8 GB RAM
  • 500 GB 32 MB 7200 RPM HDD
Sistemim bu şekilde çok güzel oldu ve sadece 1500 TL ye bu sistemi topladım. Sistemde benim sanırım anakart sorunlu o yüzden bir sıkıntı var. İşlemcim 3.6 GHz'deyken 1.8 GHz'e düşüyor çok fazla yüke girdiğinde. Shroudun ayarlarında PUBG 85+ FPS alıyorum. PUBG Lite'da Ultra ayarlarda 144 FPS'e sabitledim ve sabit bir şekilde 144 FPS alıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı