Merhaba. YouTube üzerinde net bir anlatım bulunmadığı için ve ilgimi de çektiği için böyle bir rehber hazırlama gereksiniminde bulundum. Umarım işinize yarar.
Bildiğiniz gibi Xeon işlemciler 771 soket olduğu için 775 soket anakartlara ha deyince takamıyoruz bunun için ya hazır modlanmış bir işlemci almamız gerekiyor yada elimizde modlanmamış işlemci varsa bunu elimizdeki imkanlar ile modluyoruz. DDR3 RAM destekli bir anakartta yapmamız bizim açımızdan daha iyi olacaktır. Ben Asus P5G41T-M LX üzerinde bu işlemi gerçekleştirdim.
Xeon İşlemciyi Modlama
İşlemcimizi modladıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmamak ve performans için Xeon microcode'ları eklenmiş BİOS güncellemesi yapmamız gerek.
Umarım faydalı olmuştur. Xeon işlemciler son zamanda ilgimi çektiği için biraz bunların üstüne yoğunlaştım. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.
İyi olmuş, kafasında sorusu olanların soruları da gider. Peki bazıları modlamadan direk takıp çalıştırıyor. Isı sorunu ya da takılma yaşamıyormuş. Onlar nasıl yapıyor anlamış değilim.
Modlama derken, BIOS microcode olayından bahsediyor ve BIOS güncellemeden ve microcodeli BIOS yüklemeden takıp kullananlar var. Ama bazılarında ısınma sorunları oluyor.
Modlama derken, BIOS microcode olayından bahsediyor ve BIOS güncellemeden ve microcodeli BIOS yüklemeden takıp kullananlar var. Ama bazılarında ısınma sorunları oluyor.
Xeon kullanıcılarının bu konuyu okumalarını da öneririm. Kendim uyguladım ve test sonuçları konuda var. Tam yükte 77 derece olan X5450, voltaj düşürdükten sonra yükte en fazla 51 derece oldu.