Rehber Xeon X5450 Modlama

Skyline34

Hectopat
Yer
Mars
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Teknisyeni ve Grafiker
Merhaba. YouTube üzerinde net bir anlatım bulunmadığı için ve ilgimi de çektiği için böyle bir rehber hazırlama gereksiniminde bulundum. Umarım işinize yarar.

Bildiğiniz gibi Xeon işlemciler 771 soket olduğu için 775 soket anakartlara ha deyince takamıyoruz bunun için ya hazır modlanmış bir işlemci almamız gerekiyor yada elimizde modlanmamış işlemci varsa bunu elimizdeki imkanlar ile modluyoruz. DDR3 RAM destekli bir anakartta yapmamız bizim açımızdan daha iyi olacaktır. Ben Asus P5G41T-M LX üzerinde bu işlemi gerçekleştirdim.

Xeon İşlemciyi Modlama

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcimizi modladıktan sonra herhangi bir sorunla karşılaşmamak ve performans için Xeon microcode'ları eklenmiş BİOS güncellemesi yapmamız gerek.

Xeon İşlemci İçin BİOS Modlama

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Xeon microcode'ları eklenmiş hazır BİOS için: xeon 771 microcode 微碼

Umarım faydalı olmuştur. Xeon işlemciler son zamanda ilgimi çektiği için biraz bunların üstüne yoğunlaştım. Sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım.​

Modlamadan takıp çalıştırmanın mümkün olduğunu hiç görmedim. 775 soket Xeonlar sanırım bahsettiğin.
Modlama derken, BIOS microcode olayından bahsediyor ve BIOS güncellemeden ve microcodeli BIOS yüklemeden takıp kullananlar var. Ama bazılarında ısınma sorunları oluyor.

Modlama derken, BIOS microcode olayından bahsediyor ve BIOS güncellemeden ve microcodeli BIOS yüklemeden takıp kullananlar var. Ama bazılarında ısınma sorunları oluyor.
"Modlamadan direk takıp çalıştırıyor" deyince o şekil anlamıştım ben. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı