Xeon X5450 undervoltage yapma

maturker50

Hectopat
RAM
kingston cl 6 800 mhz
Ekran kartı
gt 710
Anakart
gigabye g31m-es2l
İşlemci
xeon x5450
Xeon X5450 işlemcim oyun sırasında veya stres testi sırasında 85 derece değerine ulaşan tüm çekirdekleri kapatıyor ve hızını 2 GHz'ye kilitliyor. Ben de undervoltage yaparak sıcaklık düşürmeye çalıştım. Ancak stres testi yapmak için programı açtığımda işlemcinin hala 1.238v değerinde çalıştığını gördüm. SpeedStep'i kapattım. Ancak hala yüksek voltaj değerlerine kendini kilitliyor. Düşük voltajda çalışması için hangi ayarı kapatmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS mod atmadan Xeon işlemci açılmıyor zaten. Kullandığım soğutucu öyle markalı bir soğutucu değil. 2. elden almıştım.
Benim önceki G31 anakartımda ve şu an kullandığım G41 anakartıma BIOS mod atmadan açıldılar ama bazılarında açılmıyor olabilir. Soğutucunuzun yeterli olduğundan emin misiniz? Bir forum üyesi G31 anakartı kullandığım zaman bu anakartlarda voltaj düşürülmediğini söylemişti.

Benim önceki G31 anakartımda ve şu an kullandığım G41 anakartıma BIOS mod atmadan açıldılar ama bazılarında açılmıyor olabilir. Soğutucunuzun yeterli olduğundan emin misiniz? Bir forum üyesi G31 anakartı kullandığım zaman bu anakartlarda voltaj düşürülmediğini söylemişti.
eski işlemcimde (core 2 duo e7200) voltajı istersem düşürüp istersem yükseltebiliyordum. ilk defa bu işlemcide düşmediğini gördüm. daha doğrusu düşmüyor değil. stress testine başladığım anda düşük voltaja çekiyor. stress testini bitirince yüksek voltaja dönüyor.

Soğutucu kule tipi değilse kule tipi en az 4 bakırlı bir soğutucu al. Stok fan kullanıyorsan bu işlemciler stok fanla kullanılmaz Xeon'ların çoğu 95W ve üzerinde TDP'ye sahip.

Pekala. Bunu bende düşündüm. Ancak alacak param yok. Malum fiyatlar uçmuş gidiyor. Bulabilirsem LGA775 için sıvı soğutma almayı düşünüyorum ancak daha bulamadım. O yüzden undervoltage gibi çözümlere başvuruyorum.

Dediğim gibi UV sorununu çözmez iyi bir soğutucu şart. Tavsiye etmem ama biosta cpu kısmında “CPU TM FUNCTION” varsa bunu kapatırsan işlemci ısınınca frekansını düşürmez aklında bulunsun. Bütçen kısıtlıysa sıvı soğutma iyi bir seçenek olmaz 120mm olanları yanılmıyorsam en az 350 400TL'den başlıyor o paraya Snowman marka 2-3 fanlı 6 bakırlı hava soğutma alınabilir daha çok iş görür.

Dediğim gibi UV sorununu çözmez iyi bir soğutucu şart. Tavsiye etmem ama BIOS'ta CPU kısmında “cpu tm functıon” varsa bunu kapatırsan işlemci ısınınca frekansını düşürmez aklında bulunsun. Bütçen kısıtlıysa sıvı soğutma iyi bir seçenek olmaz 120mm olanları yanılmıyorsam en az 350 400TL'den başlıyor o paraya Snowman marka 2-3 fanlı 6 bakırlı hava soğutma alınabilir daha çok iş görür.

Yok, şu anlık bütçem kısıtlı sadece. 1 hafta kadar sonra maaşım yatacak. Elime geçen parayla iyisinden bir sıvı soğutucu alayım diyorum. LGA775 için en iyisi hangisidir? Hangisini önerirsiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı