Xeon X5460 ve Foxcon G41MXE Sistem Açılmıyor

EienCure

Decapat
Merhabalar, bugün Xeon X5460 islemcim geldi ve heyecanla takmak icin PC'yi actim sonra eski işlemciyle yerini değiştirdim, termal macunu iyice sürüp stok fanimi taktım. Bilgisayarimi actigimda BIOS'un gelmedigini ekranim takili oldugu halde beni sadece siyah ekran karşıladı ve bilgisayarım 1 ila 2 dk sonra kapandi. İslemci aşırı ısınmıştı. Bunun nedeni ne olabilir? BIOS'u guncellemek gerektigi söylenmiş fakat galiba bende guncel degildi onun yuzunden olabilir mi? Lütfen yardimci olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xeon işlemcileri BIOS modlama işlemi yapmadan Windows 10 işletim sisteminde kullanamazsınız. Ek olarak bu BIOS modlama işlemi Xeon işlemcilerin sıcaklığını düşürüyor. http://genius239239.myweb.hinet.net/771/ bu siteden anakartınızın modeline uygun dosyayı indirip BIOS'u modlamanızı öneririm.
Not: X5460 yüksek TDP değerine sahip olduğu için stok fan ile soğutmanız çok zor olur. Kule tipi işlemci soğutucularından almanızı öneririm.

Merhaba, dediğiniz gibi biosu usta ellere guncellettim fakat denediğimizde yine bios ekrani gelmiyor. Sadece siyah ekran yardim edin lutfen.

Merhaba, dediğiniz gibi biosu usta ellere guncellettim fakat denediğimizde yine bios ekrani gelmiyor. Sadece siyah ekran yardim edin lutfen.
BIOS ekranı gelmiyor derken. BIOS ekranı gelmiyorsa BIOS mod işlemini de yapamazsınız. Sorununuzu detaylı bir şekilde anlatır mısınız lütfen.

BIOS ekranı gelmiyor derken. BIOS ekranı gelmiyorsa BIOS mod işlemini de yapamazsınız. Sorununuzu detaylı bir şekilde anlatır mısınız lütfen.
Şöyle ki işlemcimi taktığım zaman ekrana hani anakart modelini göstermesi ve daha sonra Windows 10 yüklenme ekranı gibi hiçbir şey gelmiyor. Sadece ekran simsiyah. BIOS'a falan giriş yapamıyorum. Aliexpress ile iletişime geçtim. Olmadı değiştirmeyi deneyeceğim işlemciyi. Anakartta da sorun olduğunu düşünmüyorum, eski işlemcim çok rahat çalışıyor.

Son düzenleme:
İşlemcinin arkasında mod sticker var mı? Sarımsı bir renk plastik ufak bir aparat.

Varsa BIOS mod işlemini düzgün yapamamış olabilirsiniz. İyice araştırarak 2-3 saatte yaparsınız.

İşlemcinin arkasında mod sticker var mı? Sarımsı bir renk plastik ufak bir aparat.

Varsa BIOS mod işlemini düzgün yapamamış olabilirsiniz. İyice araştırarak 2-3 saatte yaparsınız.
Bu tür işlemcileri mod sticker takarak getiriyorlar zaten. Sizin dediğiniz gibi olsaydı bilgisayar hiç çalışmazdı bile. Arkadaş çok ısındığını söylemiş. Sorun sıcaklık ve BIOS mod işleminden kaynaklı.
Sorun işlemcide değil dostum. Stok fan varsa X5460'ı stok fan ile soğutamazsın zaten. BIOS modlama işlemini yanlış yapmış olabilirsin.
Siyah ekran sorununuz BIOS mod işleminden kaynaklı. 1-2 dakika içerisinde kapanması ise sıcaklıktan kaynaklı.

Şimdi olayı şöyle anlatayım : Öncelikle mod sticker dün kargo ile geldiğinde vardı ve bilgisayara takıp modlu değilken çalıştırmayı denedim ve normal olarak açılmadı ve sıcaklık yüzünden kapandı akşam vakitleri olduğu için X adında bir mağazaya verdim belki hallederler diye sabah olduğunda aradıklarını ve riskli olduğu için yapamadıklarını söylediler. Gidip bilgisayarımı aldığımda işlemcide mod stickerının olmadığını gördüm ve sonra Y mağzasına gittim ve dediğim gibi oradakiler profesyonel bir şekilde modladılar ve bana teslim ettiler. Bu sefer sticker yoktu ve yine taktım, sıcaklık problemi yok gibiydi, bilgisayar da kapanmamıştı fakat hala BIOS'u göremiyordum. Nedeni bu sticker mıdır ve bu stickerı bir daha kendim alıp yapıştırabilir miyim ?
Lutfen cevaplar mısınız ?
Lutfen cevaplar mısınız ?

Son düzenleme:
Sticker olmadan nasıl modlanıyor pardon? Sticker takılı iken çalıştırılması lazım. Bu mağaza hiçbir şey bilmiyor sanırım. Aliexpress üzerinden aldıysanız bu tür işlemcileri hazır sticker ile modlayarak veriyorlar. Kendiniz takamazsınız yani zor bir işlem ama çok da abartılacak bir zorlukta değil.
Mağazaya gidin ve stickerınızı isteyin. Böyle bir şey yapmaya hakları yok.

Haklısınız, Aliexpress'ten aldığımda vardı. Zaten verdiğim yer bana bu işlemcinin bu anakarta olmayacağını söylüyordu oradan anladim bilgisiz olduğunu. Simdi internetten mod sticker siparis ettim. Dikkatlice yapmaya çalışacağım. Birkaç video izledim bu konu hakkında. Umarım başarıya ulaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…