Xeon X5460 ve GTX 960 sistem GTA 5 düşük FPS sorunu

Brvortex

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Kullandığım sistem ile birlikte GTA V'de en düşük ayarlarda olmak üzere 30-40 FPS almaktayım(daha üstü nadiren). Sizlere şunu sormak istiyorum, bu kullandığım sisteme göre aldığım FPS derecesi gayet normal mi yoksa bir anormallik mi var?

Sistem;
  • Intel Xeon Processor x5460
  • P5Q SE 2 Motherboard
  • MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit
  • DDR2 8 GB RAM(Sanırsam 2 GB, 4 adet)

Ve lütfen bu FPS normal ise bana değiştirmem gereken parçaları ve yerine hangi parçaların gelmesi gerektiğiyle ilgili bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
Yeni öneriler için bütçe 700 TL'dir. İyi Sosyal'ler diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Orda ki aynı ayarları yapsam dahi aynı sonuca varamıyorum maalesef.
Darboğaz var. Ya overclock yapacaksın ya da yeni sisteme geçiş mecburen.
Yeni sistem derken hangi parçaları örnek verebilirsiniz acaba?

Arkadaşların da belirttiği gibi büyük ihtimalle darboğaz yaşadığınızdan dolayı ekran kartınızı tam verimle kullanamıyorsunuz.

Sisteminize bakıp yorum yapacak olursak büyük ihtimalle de işlemci limitine takılıyorsunuz. İşlemci limitine takılmamak ve işlemcinin yükünü azaltmak için çözünürlüğü ve oyunun görüntü ayarlarını yükseltebilirsiniz fakat bu seferde ekran kartınız çok iyi olmadığından yine düşük FPS değerleri alacaksınız.

İyi bir soğutucu kullanıyorsanız overclock yapabilirsiniz. Ayrıca şu anda kullandığınız soğutucu çok kötü ise (Eski bir Xeon sistem kullandığınızdan Çin'den ucuz ve vasat soğutuculardan birisini almış olabilirsiniz) işlemcinizin sıcaklığı çok yükseldiğinden performans düşüklüğü yaşıyor da olabilirsiniz.

Herhangi bir şeye para harcamadan önce benim önerim MSI Afterburner gibi bir program ile oyun içi CPU/GPU kullanımlarını kontrol etmenizdir. Fazla ısınma olmadığına emin olursanız sonrasında overclock yaparak gelişmeleri test edebilirsiniz. (Kaliteli bir soğutucu kullandığınıza emin olun)

Eğer ki konudaki verilen önerilerden istediğiniz sonucu elde edemezseniz işlemcinizi değiştirmekten başka çareniz yok gibi. Anakart değiştirmekten çekiniyorsanız X5470 gibi bir işlemciye geçmek yardımcı olabilir ama bana göre elinizdeki sistem için işlemci almak pek de akıl karı bir şey değil.

Arkadaşların da belirttiği gibi büyük ihtimalle darboğaz yaşadığınızdan dolayı ekran kartınızı tam verimle kullanamıyorsunuz.

Sisteminize bakıp yorum yapacak olursak büyük ihtimalle de işlemci limitine takılıyorsunuz. İşlemci limitine takılmamak ve işlemcinin yükünü azaltmak için çözünürlüğü ve oyunun görüntü ayarlarını yükseltebilirsiniz fakat bu seferde ekran kartınız çok iyi olmadığından yine düşük FPS değerleri alacaksınız.

İyi bir soğutucu kullanıyorsanız overclock yapabilirsiniz. Ayrıca şu anda kullandığınız soğutucu çok kötü ise (Eski bir Xeon sistem kullandığınızdan Çin'den ucuz ve vasat soğutuculardan birisini almış olabilirsiniz) işlemcinizin sıcaklığı çok yükseldiğinden performans düşüklüğü yaşıyor da olabilirsiniz.

Herhangi bir şeye para harcamadan önce benim önerim MSI Afterburner gibi bir program ile oyun içi CPU/GPU kullanımlarını kontrol etmenizdir. Fazla ısınma olmadığına emin olursanız sonrasında overclock yaparak gelişmeleri test edebilirsiniz. (Kaliteli bir soğutucu kullandığınıza emin olun)

Eğer ki konudaki verilen önerilerden istediğiniz sonucu elde edemezseniz işlemcinizi değiştirmekten başka çareniz yok gibi. Anakart değiştirmekten çekiniyorsanız X5470 gibi bir işlemciye geçmek yardımcı olabilir ama bana göre elinizdeki sistem için işlemci almak pek de akıl karı bir şey değil.
Tekrardan rahatsız ettiğim için kusura bakmayınız bu konularda neredeyse hiçbir bilgim bulunmamakta. Demişsiniz ki bu sistem için bir işlemci almak pek de akıl karı değildir. Ben oyun meraklısı olduğum için ve fazla da param olmadığı için elimden geldiğince fazla performans almak istiyorum. Yani sizce elimdekilerle yetinmeli miyim yoksa yeni bir işlemci, anakart beni aldığım performansın daha fazlasıyla götürür mü?

@Brvortex

Şu an kullandığınız işlemcinin yetersiz olduğunu biliyoruz. Sizin sisteminiz alınabilecek daha iyi işlemciler de mevcut. O kısım doğru. Fakat daha iyi bir işlemci için elinizdeki işlemcinin iki katı kadar ya da daha fazla para ödemek durumunda kalacaksınız ancak alacağınız performans iki kat fazla olmayacak. Ondan dolayı fazla para harcamanızı istemedim.

Elinizde fazla para da olmadığından bence çok az bir performans artışı sağlayacak bir işlemci yerine elinizdeki para ile güzel 150 TL bandında bir işlemci soğutucu alabilirsiniz.

İşlemci soğutucu aldığınızda overclock yaparak işlem performansınızı bir nebze arttırabilir ve darboğazdan olabildiğince uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca işlemci soğutucu, işlemci gibi ölü bir yatırım da olmaz. İleride yeni bir anakart ve işlemci alırsanız aynı soğutucuyu kullanabilirsiniz.

Son olarak işlemci soğutucu üzerinde çok durdum ama elinizdeki işlemci soğutucusunu da bilmiyoruz. Elinizdeki soğutucu üzerinden hareket etmeye çalışın bence.

Selamlar peki kaç GHz'ye kadar overclock etmeliyiz.

Frekanstvnin V5 sistemi var. Aynı işlemci aynı ekran kartı belki arkadaşımız oradan gördü bilemiyorum ama işlemciyi 4.2 GHz'leri rahat görür. Xeon'lar sağlamdır ama ısınırlar Sahibinden'DEN 130-140 TL'ye kule tipi çift fanlı soğutucular oluyor. Onları tercih edeerk güzel bir performans alınabilir.
Not: Frekanstv 1080P ful msa2X'de 52-53 FPS sabit alıyor. O işlemci ne yazık ki ekran kartını besliyemiyo. Ben de o işlemciyi düşünüyordum onun yerine X5690 ve anakart almayı düşünüyorum. Bu işlemci ve anakart 1366 pin yani elinizdeki anakarttan farklı.
Dediğim gibi Sahibinden'den iyi bir soğutucu alırsanız termal macun da yeni olsun OC yaparsınız rahat ama yapmayı bilen birisi yapsın. Ya da masaüstünden yapılıyor bazı uygulamalarla araştırılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı