Xeon X5470 overclock için öneri

Astaryus

Kilopat
Evet arkadaşlar ben ASUS P5K-SE ve çift fanlı 4 ısı borulu bir işlemciye sahibim. Kısacası overclock uygun bir sistem toparladım. Şimdi internette izledim ancak adam akıllı gösteren bulamadım var ancak güvenemedim 3.9 GHz'ye 1.35 Volt vererek çıkardım ancak içime sinmedi bende geri aldım ve size danışayım dedim oralarda bir sürü voltaj var DRAM vesaire yardımcı olursanız sevinirim. Herkes diyor arttır voltaj ver falan orasını bende biliyorum ama en sağlıklısını yapmak istiyorum. Millet 4.5'e kadar çıkarıyor ancak ben 4'e çıkarmak istiyorum ve anakartın çipsetinin vesaire her şey baştan başa temizlendi ve termal macunları yenilendi sıcaklık konusunda bayağı iyi sistem. Şimdiden çok teşekkürler.

Hocam size tavsiyem dikkatli okun bu işlemi yaparken. Sisteminize zarar vere bilirsiniz. Şayet verirseniz sorumluluk sizindir. Benim tavsiyem 1.3 Voltaj verin bunun üstüne çıkmayın bunun üstü biraz zorlar sistemi 1.3 deneyin. Ayrıyeten OCCT programı ile de benchmark testi gerçekleştirin sisteminize. 4GHz hıza çıkacamı sisteminiz kontrol edin testi yaparken.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu anda 399 FSB ile 1.275 voltaj verdim. Sistem direk mavi ekrana düştü ne yapmalıyım? Başka bir şeye mi voltaj vermeliyim yoksa direk işlemci voltajını arttırayım?

Şu anda 399 FSB ile 1.275 voltaj verdim. Sistem direk mavi ekrana düştü ne yapmalıyım? Başka bir şeye mi voltaj vermeliyim yoksa direk işlemci voltajını arttırayım?

Sanırım işlemci boltaj yetersizliğinden mavi ekran verdi büyük ihtimal. BIOS'a girin voltajı biraz artırın. İlk 1.300 deneyin bu seferde mavi ekran alırsanız 1.350 kadar çıkarın yavaş yavaş.

Sanırım işlemci boltaj yetersizliğinden mavi ekran verdi büyük ihtimal. BIOS'a girin voltajı biraz artırın. İlk 1.300 deneyin bu seferde mavi ekran alırsanız 1.350 kadar çıkarın yavaş yavaş.

Hocam şimdi ben ne yaparsam yapayım olmuyor. 3.8 GHz'ye çıkarıyorum ancak Valorant vesaire açılmıyor crash veriyor. İzlediğim videoda adam 4.20 GHz'ye 1.4 Volt veriyordu.

Deneyin hocam sıcaklık artıcakdır. Ama bir sorun olursa sorumlusu sizsiniz hocam.

Sorun o değil hocam hiçbirşeyde sorun olmamasına rağmen internet olsun kendi ayarlarım olsun stabil değil ne yapmalıyım? Overclock şart çünkü GTX 750 Ti ile darboğaz yapıyor.

Daha ayrıntılı yazarsanız yardımcı olabiliriz hocam lütfen detaylı yazın uzunda olsa okuruz.

FSB 400'de 1.25 denedim olmadı yavaş yavaş arttırdım 1.35'e kadar ancak gene bir şey yok sistem ya açılmıyor mavi ekran da kalıyor ya da oyunlarda vesaire crash veriyor. Hiç voltaj vermeden 3.8 GHz denedim gene olmadı 3.7 oldu ama Valorant'da vesaire crash verdi. Bir aralar 3.8 GHz'ye aldım voltajı 3 yaptım ve sistem çalıştı CPU-Z Benchmark'ını kullandım ve 200 puan kadar fark oldu. Tabii dediğim gibi gene Valorant'da çökmeye başladı sistem stabil değil. Oralarda bir sürü voltaj değeri var onları da videodan izleyere yaptım ama mechul bir işe yaramadı. Sizin öneriniz var mı? Bir de hocam şeyden olabileceğini düşünüyorum. Şu anda benim aldığım HDD gelmedi o yüzden arkadaşın HDD'sini aldım. Onda da UEFI BIOS kurulu. Sizce alakası var mıdır? Benim sistem UEFI desteklemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…