Xeon X5470 overclock için öneri

Dikkatli olun hocam ve stabil değeri bulmaya çalışın.

Hocam.

Dikkatli olun hocam ve stabil değeri bulmaya çalışın.

Hocam şu anda 4.10 GHz 1.40 voltaj ile çalıştırıyorum ancak bir sorun var. İşlemciden cıs diye bir ses geliyor gıcırdamaya da çok benziyor. Fandan gelmediğinden eminim yük binince işlemciden geliyor. Sizce sebebi nedir?

İşlemciden ses gelemez hocam bu benim bildiğim kadarıyla mümkün değil. GHz biraz kısın 3.9 ya da 4GHz yapın büyük ihtimal fan sesi herhangi bir kablonun fana değmediğinden emin misiniz?

Eminim de yani içinde disk falan yok ses çıkarması anlamsız ama ciddi ciddi ya ondan ya da RAM'den fena bir ses geliyor bip oluyor arada cısss yapıyor karışık yani şu an 4.10'da 1.40'da rahatlıkla çalışıyor. Sence voltaJı kısmalı mıyım 4 GHz'de 1.38'de hata veriyordu. Şu anlık iyi ama arada bir kitleniyor o da sanırım ki HDD yüzünden arada %100 kullanıma çıkıyor kitleniyor 15 30 saniye sonra tekrar geliyor. Bu HDD'yi PC'yi denemek için kullanıyorum yeni HDD gelince umarım aynı hatayı yaşamam.
İşlemciden ses gelemez hocam bu benim bildiğim kadarıyla mümkün değil. GHz biraz kısın 3.9 ya da 4GHz yapın büyük ihtimal fan sesi herhangi bir kablonun fana değmediğinden emin misiniz?

Fan daha 2 günlük ve kablolar değmiyor fanları da durdurdum ses devam ediyor. Format esnasında bipbibpbibpbibpbbi yapıyordu sürekli.

Eminim de yani içinde disk falan yok ses çıkarması anlamsız ama ciddi ciddi ya ondan ya da RAM'den fena bir ses geliyor bip oluyor arada cısss yapıyor karışık yani şu an 4.10'da 1.40'da rahatlıkla çalışıyor. Sence voltajı kısmalı mıyım 4 GHz'de 1.38'de hata veriyordu. Şu anlık iyi ama arada bir kitleniyor o da sanırım ki HDD yüzünden arada %100 kullanıma çıkıyor kitleniyor 15 30 saniye sonra tekrar geliyor. Bu HDD'yi PC'yi denemek için kullanıyorum yeni HDD gelince umarım aynı hatayı yaşamam.

Yaşarsanız yeni HDD ile bu sorunu kesinllikle voltajı düşürün öyle deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı