Xeon X5470 overclock için öneri

Sence kitlenme düşük voltajla mı alakalı yoksa fazla voltajla mı? Yoksa fazla ısınmaması için mi?

Cevapların için çok teşekkürler.

Disk 100% diyorsunuz voltaj öncesi oluyor muydu?
Voltajlarınızı aklınızda tutun sonra reset atın voltaj ayarlarına bir deneyin öyle o ses gelecek mi sistem kilitlenecek mi?

Disk 100% diyorsunuz voltaj öncesi oluyor muydu?
Voltajlarınızı aklınızda tutun sonra reset atın voltaj ayarlarına bir deneyin öyle o ses gelecek mi sistem kilitlenecek mi?

Ses her türlü geliyor OC olsun olmasın. Bir de hocam 4.2 GHz'de gene stabilitesi bozuldu mavi ekran veriyor. Şu an mavi ekran kodu aklımda değil ancak OC sonrası düşük voltajla alakalıymış bende 4 üstüne çıkmak istemedim 4 GHz'ye çekip 1.38'e aldım voltajı. Saçma şekilde stabil değil hocam PC sizce neden? Ben HDD kaynaklı düşünüyorum çünkü çoğu hata onla alakalı gibi.

Deminki ayarlarda deneyin hocam sorunsuz çalıştırdığınız ayarlarda bir de resimdekinede bakın o ayrıntılar önemli. Gene mavi ekran yerseniz HDD kaynaklı olabilir.

Deminki ayarlarda deneyin hocam sorunsuz çalıştırdığınız ayarlarda bir de resimdekinede bakın o ayrıntılar önemli. Gene mavi ekran yerseniz HDD kaynaklı olabilir.
Yok hocam şimdi oc yi kaldırdım hiç sorun yok. Çok yüksek ihtimal oc ile alakalı 1.4 üstü voltaj istiyodu vermek istemiyorum hem ısınıyor hemde zararlı. Sizce 3.8 e oc yapmak için kaç w vermem lazım ben bulamadım şahsen o kadar denememe rağmen olmuyor stabl değil nedense benim bilmediğim bir ayar felan var herhalde. Oc var iken evet donuyo felan ama performansı cidden iyi oluyo. Örneğin lol oynamayı denedim oynadım FPS bayağı iyiydi ama prime95 de kitleniyodu mavi ekran veriyodu sistem sizce sebebi ne? Yardımcı olabilecek varmı?

Hocam voltaj verin sistemi başlatın Prime95 testi başlatın mavi ekran verirse biraz daha voltaj verin. Sorumluluk size aittir sorun yaşarsanız. Stabil değerleri kendiniz bulmalısınız deneme yanılma yöntemi ile.

Hocam voltaj verin sistemi başlatın Prime95 testi başlatın mavi ekran verirse biraz daha voltaj verin. Sorumluluk size aittir sorun yaşarsanız. Stabil değerleri kendiniz bulmalısınız deneme yanılma yöntemi ile.
İşte hocam sorun da o mesela 3.80 ghz oc yapıyorum ne kadar voltaj arttırırsam arttırayım nedense stabil olmuyor. Ne yapmalıyım? Benim tahminimce Windowsun UEFI olup anakartın olmaması ile alakalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…