Xeon X5675 sistem görüntü vermiyor

Mahsum Babat

Decapat
Yer
Şırnak
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8G
GIGABYTE B450M H
GSKILL 16GB Ripjaws V Siyah 3600MHz
MLD M300 500GB NVME 2280 Gen3x4 M.2 SSD
POWER BOOST VK-G3701B 550W 80+ ARGB
Meslek
Sekreter
RAM
Kingston 1333 MHz x5 12 GB
SSD veya HDD modeli
240 GB SSD- 1 TB Harddisk
Ekran kartı
MSI GTX 1060 6GB Gaming X
Anakart
Gıgabayte Extreme X58
İşlemci
İntel Xeon X5675
Merhabalar, rahatsızlık için üzgünüm. Yaklaşık birkaç ay önce bilgisayarımı yeniden başlattım ve bir daha görüntü alamadım. 5 gün önce bir deneyeyim dedim ve tekrar görüntü aldım, test yaptım ve her şey stabil çalışıyordu. Dün tekrar aynı sorun oldu ve kasa boot olmasına rağmen hiçbir şekilde görüntü alamıyorum. Sizce ekran kartım mı yandı? Her şey çalışıyor görünüyor kasada, ışıklar fanlar her şey stabil ve sistem boot oluyor fakat görüntü yok.

Deneme yanılma ile sorunu çözebilirsiniz, sırasıyla ramleri teker teker deneyin boot olana kadar.
Boot olmaz ise elinizde ekstradan PSU, herhangi bir ekran kartı varsa bunları değiştirmeyi deneyin.

Deneme yanılma ile sorunu çözebilirsiniz, sırasıyla ramleri teker teker deneyin boot olana kadar.
Boot olmaz ise elinizde ekstradan PSU, herhangi bir ekran kartı varsa bunları değiştirmeyi deneyin.
Yanlış anlaşıldıysam üzgünüm fakat pc boot alıyor zaten sadece görüntü alamıyorum. Detay vermem gerekirse valorant oynarken ekran piksellendi ve pc kapandı. Tekrar açıldı tekrar valorant girdim ve aynısı terkrar oldu. Sonra bir süre kapalı tuttum ve şimdi açtığımda pc boot oluyor klavye de numlock ışığı yanar vaziyette fakat görüntü yok. Kasa içine baktığımda ekran kartım dahil her şey çalışıyor görünüyor.
Bu arada

Zalman ZM550-GVII 550W Power Supply PSU var kasada. Sisteme yetecek bir PSU mu? Birkaç ay öncesine kadar sorunsuz kullanıyordum sistemimi.

Bütün detayları bilmeniz için söylüyorum ekran kartımda kullandığım port HDMI fakat monitörüm sadece VGA destekli o yüzden VGA'dan VGA olan kablomu dönüştürücü ile kullanıyorum.
İstediğim en son şey ekran kartımın bozulmuş olması, çünkü yerine koymam şu ekonomik şartlarda mümkün değil onun dışında her parçayı değiştirme şansım olur. Lütfen sorun ekran kartım olmasın.
Güç kablosu istemeyen tak çalıştır ekran kartlarından eski bir tane taktım ve görüntü aldım ama bunu referans almak ne kadar doğru kendi ekran kartımın 8 pinli bir güç girişi var.

Son düzenleme:
PSU yeterli ama piksellenme ekran kartından kaynaklı olur.
Sistemin ekran kartını değiştirin deneme amaçlı herhangi bir ekran kartı olur.

Sistemin ekran kartını değiştirin deneme amaçlı herhangi bir ekran kartı olur.
Tak çalıştır olan 1gb lık eski bir karttan görüntü alabiliyorum.
Ama dediğim gibi bu kadar küçük bir kartı referans almak doğru olur mu?
Şayet ekran kartım da ise sorun 4 ay önce görüntü vermeyip tekrar görüntü vermesi neden? Ve yaptığım 15 dakikalık fulmark testinde sorunsuz çalışması. Tabii bir kaç gün sonra yine görüntü gitti. Yanı ekran kartım yanmışsa neden tekrar görüntü verdi ve çalıştı.

Yanma değil hocam bu elektronik şans işi.
Ekran kartınızdaki bir devre arızalı olabilir.
O dediğiniz kart ile bir süre kullanın sorun yaşamazsanız eğer sorun ekran kartı ile ilgilidir.

Yanma değil hocam bu elektronik şans işi.
Ekran kartınızdaki bir devre arızalı olabilir.
O dediğiniz kart ile bir süre kullanın sorun yaşamazsanız eğer sorun ekran kartı ile ilgilidir.
Peki ekran kartımı kurtarabilir miyim? Tamiri için güvenebileceğim kimse yok. Işıkları, fanı her şeyi çalışıyor, görüntü verdiği zamanlarda testler başarılı geçiyor ve herhangi bir sorun görünmüyor yani buradan chıpsetinin ve vramlerinin sağlam olduğu hususunda karak kılsak yanılmış olur muyum?

Bilgim yok hocam o kadar tamiri için kargoyla Ensa Bilgisayara yollayabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…